Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zero Waste & Plasticvrij op reis met de producten van PAPER & BOO

zero waste bamboe-tandenborstel-milieuvriendelijk-paper-and-boo

Zero Waste & Plasticvrij leven wie heeft die intenties niet? Niet altijd even eenvoudig. Thuis willen we er nog wel eens aan denken, maar eenmaal in vakantiemodus willen de goede intenties wel eens ontspannen. Vul daarom je toilettas met de producten van PAPER & BOO. Op naar Zero Waste in je hotelbadkamer.

Zero Waste & Plasticvrij

Niet Zero Waste Le Plaza Brussels goodies

Wat is er leuker dan een weekendje naar een andere stad gaan, een weekje zon pakken op de Balearen of backpacken in Zuidoost-Azië? Af en toe jezelf verwennen met een luxe hotelkamer, met een heerlijk zacht bed en een ruime badkamer. Een badkamer vol heerlijk geurende goodies.

En juist die goodies zijn niet echt zero waste en plasticvrij te noemen. Laat deze bij een volgende reis dan ook staan en zorg dat je zelf een goed alternatief in je bagage hebt gestopt. Een paar voorbeelden:

Bubbelen in bad

https://www.instagram.com/p/B39T3QKjyha/

Je komt aan in je hotelkamer, je ziet dat fantastische bad en je wil maar een ding; de kraan aanzetten en erin gaan liggen (dat zijn trouwens twee dingen 😉 ). Gooi bij het inpakken van je bagage een (meer mag natuurlijk ook) bruisballen in je koffer. Geen plastic flesje badschuim maar een (in papieren zakje verpakte) zero waste alternatief. Dat bubbelt nog fijner.

Frisse haren

https://www.instagram.com/p/B4ZpzZ_HoRS/

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na een uur of wat vliegen, wordt de staat van mijn haar er niet beter op. De shampoobars van PAPER & BOO zijn heerlijk. Ik testte drie geuren, die met honing is mijn persoonlijke favoriet. Mijn (lange) haar wordt lekker zacht en klit niet. Als je dan ook nog bedenkt dat een shampoo bar gelijk staat aan 3 plastic flessen, zie ik geen reden meer om bij mijn lokale drogisterij nieuwe shampooflessen aan te gaan schaffen. Jij wel?

Bijkomend voordeel: Ben je langer op reis? De shampoobar neemt ook nog eens veel minder ruimte in, in je bagage. Zo’n backpack is al zwaar genoeg aan je schouders.

Zero waste tandenpoetsen

https://www.instagram.com/p/B7LDHoigK9Y/

Een ding mag natuurlijk niet in je toilettas ontbreken, een tandenborstel. Thuis poets ik elektrisch, op reis altijd met een handtandenborstel. Geen gedoe met opladen en een stuk minder zwaar. En ik beken, ik had tot voorheen een plastic variant of ik griste er ook wel eens een uit de hotelbadkamer (met zo’n piepklein tubetje tandpasta erbij). Echter nu de shampoobars zo goed bevallen zijn heb ik besloten voortaan op reis mijn tanden plastic vrij te poetsen, met een bamboo exemplaar.

Kort over PAPER & BOO

PAPER & BOO is opgericht door een gemotiveerde groep mensen die willen helpen de wereld een stukje mooier te maken. Onder het motto ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ zijn wij met deze webshop gestart. Ons doel is om het gebruik van (wegwerp) plastic te reduceren. De naam PAPER & BOO staat voor ‘paper and bamboo’. Papier en bamboe zijn duurzame alternatieven voor plastic producten en verpakkingsmaterialen.

Meer informatie lees je na op de website van Paper and Boo Dit is tevens de plek om alle zero waste beauty producten te bestellen.

Meer duurzaam op reis:

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *