Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek het nieuwe reizen in 25 duurzaam reizen tips

Ontdek het nieuwe reizen, hoe dan?

Wat is nu weer het nieuwe reizen? De achterkant van het boekje ‘Ontdek het nieuwe reizen’ geeft aan dat dat het beste lukt met een open mind en een flexibele instelling. Wie op deze wijze reist doet niet alleen zichzelf maar vooral de locals en het milieu een groot plezier.
Boek Ontdek het nieuwe reizen 25 duurzaam reizen tips Informatie Verre Reizen achterkant

Duurzaam reizen

Reizen is leuk. Echter reizen heeft ook consequenties. Consequenties voor mens en milieu. Het begint bij de keuze van je vervoermiddel. Hoeveel CO2 veroorzaakt je reis. Hoeveel bagage neem je mee? Elke kilo extra zorgt namelijk voor meer CO2 uitstoot. Hoe ga je met de locals om. Wat zijn de gevolgen van jouw bezoek?
➡️ Eerder schreef ik al het artikel  Duurzaam reizen doe je zo: 6 tips op een rij waarin je al een aantal eenvoudige tips terugleest om je trip meer duurzaam te laten verlopen

Ontdek het nieuwe reizen – 25 duurzaam reizen tips

Boek Ontdek het nieuwe reizen 25 duurzaam reizen tips Informatie Verre Reizen binnenkant
Sommige zaken in het boekje zijn wellicht vanzelfsprekend voor je. Vraag is echter, doe je het ook? Deel jij pennen – of ballonnen, of… – uit als je op reis bent. Schaf je zonder erbij na te denken water in plastic flessen aan, terwijl er met iets meer moeite minder afval veroorzaakt kan worden? Kortom dit boekje helpt je op een handige manier je er aan te herinneren wat de do’s & dont’s op reis zijn.
➡️ Tijdens mijn reis naar Bali (aug. 2017) luid mijn advies Neem je Dopper mee op reis

Feest!

De reden dat dit praktische boekwerkje juist nu op de markt verschijnt is simpel; De uitgeverij – Informatie Verre Reizen VOF blaast 30 kaarsjes uit. Gefeliciteerd! Deze uitgeverij is bij veel reizigers bekend van de handige boekjes luisterend naar de naam Te Gast In. Initiatiefnemer Kees van Teeffelen en zijn partner Sylvia Kohlmann, stellen reeds drie decennia met een team van landenexperts de boekenreeks samen.

“Geboren uit noodzaak,” zegt Kees. “In de jaren tachtig was er over verre bestemmingen nauwelijks iets te vinden. We planden zelf een trip naar Azië maar vonden nergens de informatie die we zochten. Bestemmingsinformatie, daar was dan nog wel aan te komen, maar zaken als culturele achtergronden, omgangsvormen en gewoonten en gebruiken, niemand kon het ons vertellen. Er zat maar een ding op: zelf deze informatie vergaren en delen met andere reizigers.

Win een exemplaar ‘Ontdek het nieuwe reizen’

Heb jij af en toe een geheugensteuntje nodig, hoe je duurzamer reist? Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de uitgever mag ik 3 exemplaren weggeven. Hoe jij er een wint? Simpel!

  • Geef als comment onder dit artikel aan wat jij nog beter zou kunnen doen tijdens het reizen
  • Verder zou ik het leuk vinden als je me volgt op Facebook en/of Instagram
  • Meedoen kan tot en met 4 december 2017
  • Zodra de winnaars bekend gemaakt is, krijgen de gelukkigen het boekje zo spoedig mogelijk thuisgestuurd

Praktisch

Boek Ontdek het nieuwe reizen 25 duurzaam reizen tips Informatie Verre Reizen strips
Titel: Ontdek het nieuwe reizen – 25 duurzaam reizen tips
Samenstelling: Kees van Teeffelen
Omvang: 25 pagina’s
ISBN: ISBN 978 94 6016 077 6
Prijs: € 4,95
Verkrijgbaar: boekhandel, Bol.com en webwinkel. Digitaal (€ 0,99) via www.tegastin.nl.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Grappige illustraties die je wel aan het denken zetten en de do’s and don’ts van het reizen. Lijkt me een leuk boekje voor een mooie prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *