Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wereldwandeling Utrecht, zo zag je de Domstad nog nooit

Wereldwandeling Utrecht

OmniTraveler ging op Wereldwandeling in Utrecht. Zeven kilometer lang ontdekken en genieten in de Domstad.

Op een zonnige zondag in februari (2020) trekt team OmniTraveler er op uit om meer dan Hoog Catharijne en de Oude Gracht te zien in Utrecht. Ga je mee op wereldwandeling?

Geuren, kleuren & culturen

Vanuit het kantoor van organisator Backpack Holland starten we onze wandeling door de Domstad. Nog geen paar passen gezet of het kompas komt al direct van pas. We zijn begonnen. Het is moeilijk het enthousiasme over deze wereldwandeling niet onder stoelen of banken te steken, maar tegelijkertijd willen we niet direct alles verklappen. Het is namelijk juist zo leuk om zelf in Utrecht op ontdekking te gaan en nieuwe geuren, kleuren en culturen te ontdekken.

We zijn onze wandeling nog maar koud gestart of we lassen al direct een stop in. Een verfrissend vlierbessensapje en een goede bak koffie by Syr, een biologisch restaurant dat Arabische gerechten serveert. Niet veel verder staan we ineens voor de voormalige synagoge aan de Springweg.

de voormalige synagoge aan de Springweg Utrecht

Met de kaart in de hand slingeren we door de achterafstraatjes van de stad. Een pad vol kinderkopjes maakt plaats voor een blauwe poort. En achter die poort een oase van rust, een hofje vol planten en kruiden. Wie had dat verwacht?

hofje Utrecht

In het wat drukkere deel van de stad, zetten we eerst onze tanden in een niet te versmaden Indische samosa om later onze magen te vullen met een rijk gevuld Grieks pitabroodje. We gaan van Ierland naar Mexico en door naar Italië. Speuren naar UFO’s en houden halt bij monumenten, eettentjes en een moskee en passeren het leuke BUNK hotel.

➡️ Lees ook: BUNK Hotel Utrecht. Modern overnachten in een oude kerk

BUNK hotel Utrecht
BUNK Hotel Utrecht
wereldwandeling utrecht
Canolli alert!
wereldwandeling utrecht Winkel van Sinkel
Bekende gezichten in de Domstad
wereldwandeling utrecht waar is die UFO
Zoek de UFO
wereldwandeling utrecht kaart
Gaan we nog goed?
wereldwandeling utrecht die kant op
Wereldwandeling Utrecht

Voor de leuke spellen, die in de rugzak zitten, hebben we niet eens genoeg tijd. We genieten zo hard van alles wat deze wandeling te bieden heeft. Gelukkig kan het kleurrijke Holi-Phagwa (Holi-feest) uit India wel doorgang vinden, tot hilariteit van onze jongste deelnemer aan de wereldwandeling.

Wat ons betreft hadden we best nog wat uren op wereldreis willen gaan in Utrecht. Een goede reden om nog eens een keer terug te keren en opnieuw op avontuur te gaan.

Wereldwandeling Utrecht praktisch:

De Wereldwandeling Utrecht is een initiatief van Backpack Holland (BaPaHo), zij  enthousiasmeren je om niet alleen buiten onze landsgrenzen op zoek te gaan naar andere gebruiken en culturen, maar daar juist in eigen land (of stad) naar te speuren. Ze organiseren ‘buitenlandervaringen’ in je eigen omgeving.

  • De wandeling is 7 kilometer lang. De organisatie geeft aan dat je er ongeveer 2 uur over doet, maar wij merkten dat als je overal goed wil kijken – én proeven en foto’s wil maken dat je flink wat meer tijd ervoor uit mag trekken.
  • Je start en eindigt de tour bij het kantoor van Backpack Holland. Bij aanvang van de wandeling ontvang je een rugzak vol attributen die handig zijn en blijken voor onderweg. Na het wandelen lever je het materiaal weer terug in.
  • Naast een verrekijker en een kompas, zit er bijvoorbeeld ook een ansichtkaart in, compleet met postzegel, die je naar de thuisblijvers op kunt sturen. Handgeschreven post, hoe leuk is dat?
  • Voor actuele prijzen en vertrekmogelijkheden, check de website van Bapaho Utrecht
  • Tip: geen zin in een wandeling, maar wel in wat avontuur in je huiskamer? Bestel dan de Wereldreisbox

Wereldwandeling Utrecht Nederlandansichtkaart Utrecht

Meer Utrecht en omgeving:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *