Zoek
Sluit dit zoekvak.

BUNK Hotel Utrecht. Modern overnachten in een oude kerk

BUNK Hotel Utrecht lounge

BUNK Hotel Utrecht is nog maar een paar maanden geopend, wanneer ik er een nachtje blijf slapen. Een plek, waar het zonde is om je ogen dicht te doen, zo tof is het er.

BUNK Hotel Utrecht

De Westerkerk in Utrecht is niet meer. Hoera voor BUNK Hotel Utrecht. Na meer dan een eeuw aan kerkdiensten sloot het gebedshuis haar deuren. Een paar maanden van verbouwing herrees het pand als een feniks uit haar assen en werd een hotel.

Het is januari, ik scroll door de website van het hotel. Ik heb de keuze om een compacte hotelkamer boeken, óf in een van de pods slapen. Ik kies voor de eerste optie, slapen in een pod dat deed ik al eens in Singapore. Amper de reservering afgerond, ontving ik al een mailtje. Men is blij me als gast te mogen ontvangen. Ik ga er vanuit dat ik ook blij ben ik als ik eenmaal ter plaatse ben.

DIY

BUNK Hotel Utrecht Incheckbalie

Vroeg inchecken? Laat aankomen? Geen enkel probleem bij BUNK Hotel Utrecht. De receptie is een do-it-yourself receptie. Met de informatie die je per mail toegezonden krijgt, log je eenvoudig in op een van de aanwezige computers. Met de bijbehorende apparaten maak je zelfs je eigen key card om je kamer te kunnen openen.

restaurant

Door de lounge/bar/restaurant loop ik richting het imposante orgel dat bewaard is gebleven toen het gebouw haar vorige functie nog had. Een glazen lift neemt me mee naar boven. Op naar mijn kamer.

Sweet dreams

‘Oh, eigenlijk nog best groot,’ is het eerste dat ik bij mezelf denk wanneer ik de kamer betreed.

BUNK Hotel Utrecht hotelkamer

Sowieso is echt alles aanwezig op de geringe vierkante meters van mijn verblijf. Stopcontacten, USB-poorten, licht (in verschillende nuances), natuurlijk een (tweepersoons)bed, een wastafel maar ook een eigen douche. Kortom alles wat je van een hotelkamer verwacht is aanwezig. Ja, ook een kluis en handdoeken en toiletartikelen. Ik heb op geen enkel vlak mijn handen op een leeg plek geslagen tijdens mijn verblijf bij BUNK Hotel Utrecht.

➡️ Lees ook: Utrecht: 9 x must-see highlights in de historische Domstad

Goede start

trappenhuis BUNK Hotel Utrecht

Na een heerlijke nacht (te kort naar mijn zin, maar dat ligt niet aan het hotel) neem ik de trap naar beneden. En zelfs het trappenhuis is tof. Fraaie gewelven, historische details en een guitige BUNK-beer die me vrolijk toelacht.

ontbijt

Met een nog tamelijk slaperig hoofd neem ik plaats aan een van de tafels in de lounge/bar/restaurant. Nog voor ik met mijn ogen kan knipperen, staat een van de serveersters met her ontbijtmenu voor mijn neus. Man, ik kan bijna niet kiezen, zoveel lekkers staat er op.

Mijn keuze valt (uiteindelijk) op de Caramel Pancakes, de Greek Yoghurt with Fruits en versgeperst glas sinaasappelsap. Dat is eens even lekker wakker worden.

Ik poets mijn tanden, pak mijn tas in en wanneer ik het pand verlaat, check ik eenvoudig, via een link in een toegestuurde mail, uit. Dag Bunk Hotel, ik denk dat we elkaar nog wel eens vaker zullen zien.

BUNK Hotel Utrecht praktisch:

  • Er zijn in Utrecht 45 hotelkamers en 60 pods beschikbaar
  • Je hebt de mogelijkheid om met of zonder ontbijt te boeken. Ik reserveerde met ontbijt, een aanrader. Mocht na je overnachting toch trek hebben in al het lekkers dat bij anderen voor de neus staat, je kunt altijd nog a la carte bestellen.
  • De Utrechtse brouwerij De Leckere brouwt een eigen (blond) Bunk bier. Ook als je niet bij BUNK overnacht ben je welkom een glas te bestellen, een kop koffie te nuttigen of aanschuiven voor het diner.
  • In februari 2020 opende het tweede BUNK Hotel, een vestiging in Amsterdam (106 kamers, 52 Pods)
  • Meer info lees je na op de website van het hotel.

📍 BUNK Hotel Utrecht, Catharijnekade 9, 3511 RT Utrecht

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *