Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goedkoop overnachten in Singapore, is dat mogelijk?

Jaar na jaar staat Singapore bovenaan de lijst als het gaat om de duurste steden ter wereld. Is goedkoop overnachten in Singapore überhaupt wel mogelijk in een stad waar de prijzen net zo hoog zijn als de gebouwen? In het voorjaar van 2016 ging op onderzoek uit. Dit is mijn conclusie.

Goedkoop overnachten in Singapore; hoe dan?

Dat Singapore geen goedkope bestemming is, is geen geheim. In 2002 maakte ik voor de eerste kennis met deze gave stad. De hotelrekening was ware een aanslag op mijn reisbudget. Toch bleef ik terugkeren. In 2005 besloot ik wat liever te zijn voor mijn portemonnee. Een cheapy guesthouse op Bencoolen street. Een soort isoleercel met douche, echter zonder warm water. Volgende keer toch maar verder zoeken.
Die volgende keer was in 2009. Mijn oog viel toen op het Fragrance Hotel – Crystal. Voor Singapore begrippen goedkoop, maar ook zeer basic en zeer gehorig. Damn! In 2014 nam ik niet eens meer de moeite op zoek te gaan naar de mogelijkheden tot goedkoop overnachten en stelde me in op een pittige overnachtingsprijs bij het Novotel Singapore Clarke Quay.

Goedkoop overnachten in Singapore; zo doe je dat!

Dat je met een beperkt budget niet in het Raffles Hotel kunt verblijven, snapt iedereen. Voor mijn meest recente (mei 2016) bezoek zette ik voor mezelf een aantal zaken op een rijtje. Ik wil goedkoop overnachten in Singapore maar wel onder enkele voorwaarden:

  • Schoon
  • Centraal gelegen
  • Inclusief ontbijt
  • Gratis WiFi

Ik zocht en ik vond! Eigenlijk was het helemaal niet zo moeilijk…
Goedkoop overnachten The Pod Singapore

The Pod

Nadat ik alle ranzige guesthouses wegklik, blijft er al vrij snel een accommodatie over; The Pod – Boutique Capsule Hotel. De button – Book now – komt als geroepen. Voor omgerekend ongeveer € 25,- heb ik een bed en ontbijt op loopafstand van het hippe Haji Lane in de wijk Kampong Glam en gratis internet, precies de eisen waaraan mijn overnachtingsplek dient te voldoen.

Single POD Side Entry – Female Only

Het is al donker wanneer ik op Beach Road de deur van The Pod zoek. Ah, gevonden. Een kleine lift brengt me naar de etage waar de receptie zich bevind. Een vriendelijke jongen komt me tegemoet gelopen en groet me met een kleine aarzeling zin zijn stem: “Good evening Ms. Hopstaken.” Of ben ik toch iemand anders? Gelukkig voor hem, bevestig ik hem dat ik ik ben. “Je bent de laatste gast die vandaag incheckt, dus je moest het eigenlijk wel zijn,” lacht hij zijn zenuwen weg.
Goedkoop overnachten The Pod Singapore
Snel ontvang ik de WiFi code – nog voordat ik mijn sleutel ontvang – en krijg ik uitleg hoe het bij The Pod in zijn werk gaat. Ondanks dat The Pod geen guesthouse is, verblijf ik wel op een slaapzaal. Ik koos bij reservering voor de zogenaamde female only kamer. Van de acht bedden, zijn er zeven bezet door Koreaanse meisjes. Het laatste bed, wacht op mij.
Goedkoop overnachten The Pod Singapore
Mijn “Annyeong haseo” brengt gegiechel teweeg bij mijn roomies. Schoenen gaan in een aparte kast – zo blijft de vloerbedekking schoon – mijn bagage (afgesloten) onder het bed. Er zijn voldoende (uiteraard ook gedeelde) douches en zelfs in een handdoek wordt ik voorzien.
Goedkoop overnachten The Pod Singapore

Welterusten allemaal

Terwijl ik mijn tanden poets, ontdek ik dat er ook een föhn, wasmachine, droogrek en strijkplank + ijzer aanwezig is. Ik blijf slechts een nacht, dus ik zal er geen gebruik van maken.
Mijn ‘pod’ is voorzien van een uitklaptafeltje – waarop een flesje water staat – met erboven een leeslampje, een stopcontact en een USB-poort. Aan het voeteind een paar kledinghangers aan een rek.

Moe van een druk programma dat ik eerder deze dagen afwerkte, laat ik me in de heerlijke kussens vallen. Ik trek mijn rolgordijn naar beneden en lach. Ik lach om mijn knusse tentje. Bouwde je vroeger ook wel eens een hut in/van je bed? Dat gevoel heb ik nu.

23.00 uur gaat het licht uit. Tijd om te slapen. Welterusten allemaal.
Goedkoop overnachten The Pod Singapore goedkoop-overnachten-the-pod-singapore-6

Een nieuwe dag

“Dat goedkoop overnachten viel totaal niet tegen,” denk ik bij mezelf wanneer ik wakker word. Ik heb prima geslapen. Ben nergens wakker van geworden. Het was niet te warm of te koud in de kamer. En het bed was prima.
Op naar een ontbijtje. De geur van gebakken eieren en spek komt me vanuit de kleine lounge/ontbijtzaal reeds tegemoet. Cornflakes, cruesli, yoghurt, danish, koffie, thee. Alles is er – net als in een ‘echt’ hotel.
Goedkoop overnachten The Pod Singapore

Conclusie

Goedkoop overnachten in Singapore? Het kan! Ik was meer dan tevreden met mijn overnachting in dit capsule hotel.

Voor meer mogelijkheden en actuele prijzen en beschikbaarheid, kijk je even op de website van The Pod – Boutique Capsule Hotel

Terwijl ik in dit hotel overnachtte, reageerden een aantal van mijn volgers op Social Media, dat ze nooit in dit type accommodatie zouden overnachten. Zou jij het doen?
Goedkoop overnachten The Pod Singapore

Meer Singapore:

Met Singapore Airlines, Singapore (her)ontdekt
Travel Food Friday | Singapore
5 x doen tijdens je 1e keer Singapore

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Lijkt me echt prima om een nachtje in te slapen! Zeker als je alleen reist kan een hotel een enorme aanslag zijn op je budget. Ik ben dol op luxe hotels, maar af een toe een nachtje in een slaapzaal vind ik niet zo erg, als het maar stil is. Dan hou je tenminste wat geld over zodat je weer wat meer andere leuke dingen doen 😉

  2. Wij gaan altijd voor de goedkoopste opties. In Thailand vonden we een ‘Resort’ voor nog geen 3 euro per nacht, geweldig genoten! En ja hoor ook in Pod zouden we zeer tevreden zijn. Grandioos toch. Geniet van je reizen. Wij gaan in mei weer vertrekken, om te jaar rond te reizen. Wij hebben het geluk dat we niet meer hoeven werken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *