Zoek
Sluit dit zoekvak.

Singapore Airlines laat me Singapore (her)ontdekken

Singapore Airlines laat ons Singapore (her)ontdekken

Singapore Airlines bracht me (terug) naar Singapore. Tijd voor nieuwe ontdekkingen op deze fantastische bestemming.

A-350-900 Singapore Airlines

Twee weken na de landing van de eerste Singapore Airlines A350-900, een wereldwijde primeur, op Schiphol, stap ik aan boord van deze innovatieve ‘gamechanger’ en ontdekt de service aan boord en verken wereldstad Singapore.

Luxe versus meer luxe

Op een frisse lenteochtend in mei staat het fonkelnieuwe toestel van Singapore Airlines gereed op Schiphol voor de vlucht naar haar thuishaven Singapore. De A350-900 is uitgerust met 253 stoelen verdeeld over drie klassen. De meeste stoelen, 187, zijn bestemd voor Economy Class passagiers. De Business Class bestaat uit 42 plaatsen. De nieuwste klasse bij deze airline, de Premium Economy biedt ruimte aan 24 reizigers.
Singapore SQ Business

Tijdens mijn reis neem ik plaats in de twee laatstgenoemde klassen. De nieuwste aanwinst aan boord, de Premium Economy biedt ten opzichte van de reguliere economy class een ruimere stoel, een groter beeldscherm en een grote keuze ten aanzien van drank en spijs gedurende de vlucht. Vooraf je menu al samenstellen? Maak dan gebruik van de ‘Book the Cook’ optie.
Singapore SQ maaltijden

Singapore Airlines, ‎A Great Way to Fly

In een ruime fauteuil in de meest luxe klasse ontbreekt het me de aan niets. Fine dining hoog in de lucht. Uitgerust aankomen op de eindbestemming? Het cabinepersoneel tovert de stoel met een simpele handeling om tot een bed. “De cabine oogt extra ruim, door het ontbreken van de bagagebakken in de middelste rij,” toont Kardien de Werker, sales & communication tijdens het aan boord gaan. Tel daar de meest geavanceerde technologie (wat onder andere zorgt voor een stillere vlucht), hoge plafonds en jetlag verminderende verlichting bij op en je weet dat het met het reiscomfort meer dan goed zit.

Getraind maar niet gemaakt

Wie Singapore Airlines zegt, zegt Singapore Girl, de prachtige stewardessen die tijdens de vlucht zorg dragen voor de passagiers. Voor een spoedcursus “How to be a Singapore Girl?” neem ik een kijkje achter de schermen bij het Singapore Airlines Training centre. Op het opleidingsinstituut worden ambitieuze meisjes en jongens opgeleid tot iconische cabincrew. De training is lang en intensief, veel skills moeten onder de knie worden gekregen. Een ding hebben alle studenten met elkaar gemeen, ze zijn oprecht enthousiast en aardig, daar hoeft niets aan bijgespijkerd te worden.

Bij Singapore Airlines mag alles vliegen, behalve je haar

“Alles mag vliegen, behalve je haar,” zegt de visagiste/schoonheidsspecialiste van het trainingscentrum stellig. De Singapore Girl kent vier verschillende haardrachten en welk type kapsel zij ook draagt, het zit altijd perfect, geen lok zit verkeerd. Zelfs wanneer een van de trainees diep voorover bukt, blijven haar donkere lokken in perfect model. Gelet op de kaaklijn en de karakteristieke eigenschappen van het gezicht wordt bepaald welke haardracht het beste bij de stewardess past. Wist je dat zelfs de dot dient te voldoen aan een vast aantal centimeters? Als het gaat om make-up, wordt gekeken naar vorm en teint van het gezicht. Vaste tinten staan op het palet, echter elke dame krijgt haar eigen kleuren toebedeeld.
Singapore SQ Training Centre

Wijntje erbij?

“Would you like some wine?” lijkt een hele simpele vraag, tijdens een vlucht. Niet elk bemanningslid mag die vraag zo maar stellen. Een cursus tot sommelier gaat hier aan vooraf. Ruiken, proeven, testen, uitschenken, een intensief proces. Complete vliegtuigen zijn in het trainingscentrum nagebouwd, alles om de dames en heren zo goed mogelijk voor te bereiden op de taak die hen te wachten staat. “Wij leren ze niet alleen hoe ze elegant zijn in de lucht, ook op de weg naar het vliegveld. Hoe verlaat je elegant de taxi in je kabaja (uniform van de Singapore Girl)?” voegt Stefan Loe, assistent manager public affairs aan de uitleg toe.
Singapore Meritus Marina Mandarin

Uitzicht op Max

In september halen liefhebbers van de Formule een het hart weer op, het race spektakel speelt zich voor een paar dagen af in Singapore. Voor een perfect uitzicht op het stratencircuit is het Marina Manadarin Hotel de ideale uitvalsbasis. Voor een paar nachten strijk ik neer in het statige hotel.
Singapore Food

De smaken van Singapore

Voor de beste smaken van Singapore bezoek je een zogenaamd Hawker Centre, een opeenhoping van eetstalletjes. Voor paar Euro eet je de lekkerste Nasi Lemak, een bord Hanain kip of vers gegrilde saté. In Chinatown bestel je een bord Hokken Mie, overheerlijke dim sum of varkensvlees met waterspinazie, in Little India een bord vol krakend verse samosa, naanbrood met knoflook of een geurige curry. Kampong Glam, de wijk rondom de Masjid Sultan Moskee, is een opeenhoping van diverse keukens. Halal pita is een favoriet onder de meeste bezoekers van Singapore.
Singapore Gardens at the Bay

De boom in

Singapore is niet enkel geschikt voor zakenlui die deze bestemming bezoeken voor een congres of beurs. Singapore is meer dan hoge gebouwen vol kantoren. De groene kant van de stad is terug te vinden in het beroemde Gardens by the Bay. De Flower Dome en Cloud Forest zijn twee gigantische grote kassen gevuld met bomen, bloemen en planten van over de gehele wereld. ‘Klim’ in de bomen, 22 meter boven de grond, ligt het park en de stad aan je voeten.
Sentosa

Sentosa

Voor een dag, of meer dan een, neem je de familie mee naar Sentosa. Per kabelbaan vanaf Mount Faber ben snel en spectaculair op het eiland. Het S.E.A. Aquarium is een van de beste attracties op het eiland. Liever iets anders, denk dan Universal Studio’s of Madame Tussaud. Lunchen met de voeten in het zand bij de hippe strandtent Mambo Beach Club is ook niet verkeerd.

Singa-more

Of je nu met Singapore Airlines vliegt met Singapore als eindbestemming of als stop(over) naar een andere bestemming. Singapore verveelt nimmer, er is immers zo veel te zien en te beleven. “We want Singa-more!”

Dit artikel verscheen eerder in aangepaste/ingekorte vorm in TravelPro – The Dutch Travel Trade Magazine

Meer Singapore:

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *