Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regionale highlights Utrecht, 8 reden om de stad even achter je te laten

kasteel de Haar Utrecht

Utrecht is een toffe stad, maar ontdek ook eens deze regionale highlights rondom Utrecht. Van weelderige tuinen tot paleizen en kastelen.

➡️ Lees ook: Utrecht: 9 x must-see highlights in de historische Domstad

Regionale highlights Utrecht: Botanische tuinen

Regionale highlights Utrecht_ Botanische tuinen

Begrijp ons niet verkeerd, het centrum van Utrecht is meer dan de moeite waard. Toch heb je soms behoefte om even de hectiek van de stad achter je te laten. De goed onderhouden tuinen van het Utrecht Science Park zijn dan een welkome plek om even je rust te pakken. Vergaap je aan de vele bloemen en planten die van over de hele wereld in deze fijne tuin een plekje hebben gevonden.

📍 Botanische Tuinen Utrecht, Budapestlaan 17, 3584 CD Utrecht

Waterliniemuseum

Niet ver van het centrum van Utrecht vandaan waan je je in een heel andere wereld. Geen drukke straten, bekende winkels of bekende bezienswaardigheden, maar een stuk geschiedenis dat teruggaat naar de negentiende eeuw.

Dit fort – daterend uit 1869 – maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en bestaat uit tweeëntwintig gebouwen. In het museum leer je alles over deze periode uit onze geschiedenis en over hoe waterlinies precies werken.

📍 Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik

Regionale highlights Utrecht: Mondriaanhuis

Mondriaanhuis © mondriaanhuis.nl

Kunstliefhebbers laten de kans zeker niet onbenut om een bezoek te brengen aan het Mondriaanhuis. De plek waar de abstracte kunstenaar geboren werd, hangt vol met zijn werken. Daarnaast tref je er ook werken van andere kunstenaars die zich door Mondiraan hebben laten inspireren.

📍 Mondriaanhuis, Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort

Paleis Soestdijk

Wie herinnert zich Koninginnedag toen koningin Juliana ons land bestuurde? Een defilé op het bordes van Paleis Soestdijk, dat waren nog eens tijden. Nu heb je de kans deze voormalige ambtswoning met eigen ogen van binnen te bekijken.

📍 Paleis Soestdijk, Amsterdamsestraatweg 1, 3744 AA Baarn

Regionale highlights Utrecht: Castellum Hoge Woerd

Regionale highlights Utrecht_ Castellum Hoge Woerd

Romein in modern Utrecht? Jazeker! Net buiten het centrum ligt Castellum Hoge Woerd, een moderne interpretatie van een Romeins fort. Naast een interessant museum is er ook een theaterpodium. Stap in deze tijdcapsule en leer alles over mens en dier in de tijd van de Romeinen.

📍 Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht

Nationaal Militair Museum

Kanonnen, vliegtuigen en tanks. Het is slechts een greep uit de collectie van het Nationaal Militair Museum, de plek waar de Luchtvaartafdeling van onze Koninklijke Landmacht ontstond. In het interactieve museum leer je alles over de geschiedenis van Nederland en haar krijgsmacht.

📍 Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse heuvelrug

Eindeloos wandelen in de bossen, uren fietsen op nog geen vijftien minuten van Utrecht vandaan. De plek waar we het over hebben is de Utrechtse heuvelrug. Goed voor een heerlijke frisse neus.

📍 Utrechtse Heuvelrug

Regionale highlights Utrecht: Kasteel de Haar

Kasteel de Haar Utrecht

Sprookjes bestaan. Een indrukwekkend kasteel met eveneens indrukwekkende kasteeltuin. Het grootste kasteel van Nederland is een bezoek meer dan waard.

📍 Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht

➡️ Tip: Blijf in het hartje van de stad slapen en trek er elke dag op uit naar een van deze regionale highlights. BUNK Hotels is een hippe accommodatie in een oude kerk geschikt voor elke portemonnee.

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *