Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wereldstadgidsen, haal het allerbeste uit je stedentrip

WERELDSTADGIDSEN Barcelona Robb

Met ruim 3,1 miljoen stedentrips die Nederlanders jaarlijks maken, is dit een belangrijk segment in de vakantie-industrie. Veel stedentrippers schaffen als voorbereiding een Nederlands- of Engelstalige reisgids aan, maar weten vaak niet dat er een alternatief is: een Nederlands sprekende gids inhuren die in de betreffende stad woont. Wereldstadgidsen is dat alternatief!

Wereldstadgidsen

WERELDSTADGIDSEN logo

Het samenwerkingsverband ‘Wereldstadgidsen’ wil die leemte opvullen. Opgericht in 2015 door Robbert Reurings – gids in Barcelona, Peter Bijl – gids in Berlijn en Sandrina Bokhorst – gids in Rome, biedt Wereldstadgidsen Nederlandstalige privégidsen aan in meer dan 25 steden in Europa – waaronder Berlijn, Barcelona, Valencia, Antwerpen, Rome en Napels en intercontinentaal, zoals New York, Buenos Aires en Rio de Janeiro.

“In plaats van de veelal geijkte standaard rondwandelingen in papieren reisgidsen, nemen wij toeristen aan de hand mee naar bekende en minder bekende bezienswaardigheden, en geven hen een blik in de ziel van een stad. Daarnaast bieden wij ook verschillende thematische wandelingen of fietstochten aan.”

De organisatie neemt deel aan de Vakantiebeurs van 16 tot en met 19 januari op het Citytrip Consult Square naast het Urban Terras (hal 10) waar men tips krijgt over steden. Bezoekers die hun mailadres achterlaten, ontvangen een gratis ebook met tips voor 24 steden. Nadere info op de site van de organisatie

Groeiend aantal steden

Duitsland Berlijn Trabant Trabi safari

Momenteel is Wereldstadgidsen actief in 26 steden maar dat aantal zal in 2020 gestaag groeien: Antwerpen, Athene, Bangkok, Barcelona, Berlijn, Buenos Aires, Cordoba, Dublin, Edinburgh, Granada, Istanbul, Kuala Lumpur, Londen, Madrid, Malaga, Marrakech, Montevideo, Napels, New York, Parijs, Praag, Rio de Janeiro, Rome, São Paulo, Thessaloniki en Valencia.

Wereldstadgidsen hebben passie voor de stad

Alle aangesloten Wereldstadgidsen wonen reeds lang in hun stad en kennen deze op hun duimpje. Zaken als geschiedenis, architectuur, gebruiken, de leukste restaurants en de grappigste weetjes zijn gesneden koek. Een rondleiding door een Wereldstadgids is geen saaie opsomming van jaartallen of andere droge kost. Stelt Bijl:

‘Het moment dat een reisgids uitkomt, is die vaak binnen enkele maanden al weer verouderd. Omdat wij Wereldstadgidsen in de aangesloten steden werken en leven, zijn wij direct op de hoogte van noviteiten en veranderingen. Daar waar traditionele papieren reisgidsen stoppen met informatie, komen wij juist op stoom. Wij zijn geen cassettebandjes die hun verhaal opdreunen maar delen onderhoudend en met veel passie de liefde voor en kennis over onze stad.”

WERELDSTADGIDSEN Philip Rio

Wereldstadgidsen bieden verrassende tours

Naast op-maat-gemaakte rondleidingen worden er ook thematische tours georganiseerd: denk aan een speciale fietstocht voor kinderen door Parijs. Een kijkje in de lokale keuken tours of een ‘Mysterieus Napels’ tour. Wat dacht je van een Praag-weg-van-het-massatoerisme tour. Wellicht heb je meer interesse in een Tweede Wereldoorlog tour door Berlijn. Kies je voor een dit-wist-je-nog niet-over-de-Sagrada Familia basiliek tour in Barcelona. Ook voor het zakelijke segment verzorgt Wereldstadgidsen maatwerk bedrijfsuitjes.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *