Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weekend Kopenhagen | Ultieme alternatieven voor hotspots

Weekend Kopenhagen Denemarken

Een weekend Kopenhagen is altijd een goed idee

Weekend Kopenhagen in gedachten? Gewoon doen! De Deense hoofdstad staat garant voor een paar relaxte dagen, waar cultuur, parken en lekkere foodspots hand in hand gaan.

Weekend Kopenhagen: Hoteltip

Een tof weekendje weg, begint bij een tof hotel. Onze tip: kies een accommodatie van Brøchner Hotels, een kleine keten van boetiekhotels op toplocaties midden in de stad. Wij verblijven in het Hotel Otillia, een industriële parel in de opkomende wijk van Kopenhagen, gelegen op het voormalige terrein van de Carlsberg brouwerijen, een ware architectonische parel.

Voordelen van dit hotel – naast dat de ligging en de kamers fantastische zijn:

  • Gelegen op een indrukwekkend terrein vol (bier)historie
  • Verhuur van fietsen
  • Zwembad(je) aanwezig
  • Een fantastisch dakterras. Het restaurant op de bovenste verdieping doet in de ochtend dienst als ontbijtzaal. In de avonduren is er een kitchen take-over en zwaait de chef van restaurant Tramonto er de scepter
  • Gratis happy hour – bovendien kun je op vertoon van je keycard ook bij een van de andere hotels in de stad van de happy hour genieten.

Weekend Kopenhagen Denemarken Hotel Ottilia
Hotel CPH Denemarken Hotel Ottilia CPH

Weekend Kopenhagen: Huur een fiets

Meermaals is de Deense hoofdstad uitgeroepen tot beste fietsstad van de wereld. Terecht? Geen idee, het is er goed fietsen, maar net als in elke stad zijn er hier daar obstakels. Het fijne van fietsen is dat het net een tikkie sneller gaat dan lopen en je meer ziet dan wanneer je met het openbaar vervoer reist. Plus je kunt stoppen waar en wanneer je wil. Ideaal zo’n fiets tijdens je weekend Kopenhagen.

Wij huurden onze fiets bij het hotel, maar op straat zijn er ook van verschillende aanbieders deelfietsen, zoals BOLT of Lime te huur. Wil vooraf zeker zijn van een exemplaar? Op de site van VisitCopenhagen staat een lijstje met fietsverhuurders in Kopenhagen.

Huurfiets Hotel Ottilia Weekend Kopenhagen Huurfiets Bolt Huurfiets Lime CPH

De Kleine zeemeermin mag je niet missen….toch?

Wie Kopenhagen zegt, zegt Kleine Zeemeermin, toch? Den Lille Havfrue, zoals de creatie uit het sprookje van Hans Christian Andersen in het Deens heet, is zo’n plek waar je geweest moet zijn. Of toch niet? Als je het ons vraagt, niet. Het is klein, je moet er een end voor lopen (tenzij je een hop-ob-hop-off bus neemt) en het is er druk.

Wist je dat er nog twee andere beeldjes van een Kleine Zeemeermin zijn in Kopenhagen? Minder druk bezocht en je ziet meteen een ander deel van de stad als je deze bezienswaardigheden op de foto gaat zetten.

📍 Den Lille Havfrue (de echte) Langelinie, 2100 København, Denemarken

Den Lille Havfrue Weekend Kopenhagen

Mermaid by Anne Marie Carl-Nielsen

Het tweede bronzen zeemeerminbeeld werd op 5 mei 2009 onthuld door de Koninklijke Bibliotheek op de kade voor het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek, bekend als The Black Diamond (Den Sorte Diamant).

Hoewel het beeld in 2009 werd geïnstalleerd, werd het in 1921 gemaakt door beeldhouwer Anna Marie Carl-Nielsen, slechts acht jaar nadat Edvard Eriksen het beeld van de kleine zeemeermin had gemaakt. Het werd oorspronkelijk tentoongesteld in The Free Exhibition (Den Frie Udstilling) in Kopenhagen.

📍 Mermaid by Anne Marie Carl-Nielsen, Søren Kierkegaards Pl. 1, 1219 København, Denemarken

Mermaid by Anne Marie Carl-Nielsen

The Genetically Modified Little Mermaid

Op een nieuw plein bij een van de oude pakhuizen in de haven van Kopenhagen, ‘Dahlerups Pakhus’, heeft de Deense professor Bjørn Nørgaard een beeldengroep gecreëerd met de naam ‘The Genetically Modified Paradise’. Het zeemeerminnenbeeld staat in een waterbassin op haar eigen kleine eiland. Deze ‘genetisch gemodificeerde kleine zeemeermin’ is slechts een paar honderd meter verwijderd van die van haar ‘oudere zus’.

📍The Genetically Modified Little Mermaid by Bjørn Nørgaard, Langelinie Allé 17, 2100 København, Denemarken

The Genetically Modified Little Mermaid by Bjørn Nørgaard Kleine Zeemeermin weekend Kopenhagen Denemarken

Doe een street food hapje of drankje bij Reffen

Het grootste en intussen ook het bekendste street food walhalla is ongetwijfeld Reffen. Het maakt niet uit waar je maag naar verlangt, hier scoor je altijd iets lekkers Heb je al gegeten? Geen reden om niet naar deze plek aan het water te trekken. Laat het lokaal gebrouwen bier je goed smaken, waag jezelf op een skateboard in de centraal gelegen skate court of scoor home-made snuisterijen, variërend van bedrukte T-shirts tot geurende zeepjes.

📍Reffen – Copenhagen Street Food, Refshalevej 167, 1432 København, Denemarken

Reffen Weekendje Kopenhagen Denemarken

Het alternatief voor Reffen: Den Grønne Kødby

Reffen is leuk, Reffen is fantastisch, maar het kan er ook echt enorm druk zijn. En met druk bedoelen minimaal een half uur op je eten moeten wachten – per foodtruck! Kan dat niet anders? Jazeker, bij Den Grønne Kødby tref je dezelfde gezelligheid. Kun je ook prima terecht voor goed eten en ook hier is een lokale brouwerij te vinden. Allen kleinschaliger en nog niet zo bekend.

📍Den Grønne Kødby, Slagtehusgade, 1715 København, Denemarken

Den Cronne Kodby Copenhagen

Dwalen door Christiania tijdens je weekend Kopenhagen. Doe maar niet!

Fristaden Christiania, of in het Nederlands, Vrijstad Christiania, een plek waar ogenschijnijk alles mag en kan, hoe interessant klinkt dat? Een plek waar oude en nieuwe hippies hoogtij vieren, bol staat van de street art en dat ook nog eens op een voormalig militair terrein. Waar vind je zoiets? Eerlijk is eerlijk, zoiets kom je niet zo snel tegen.

Is Fristaden Christiania daarmee een must-see in Kopenhagen? Wat ons betreft niet. De sfeer is niet zo hartelijk als doet vermoeden. Op het gros van het 7 ha grote terrein is het niet toegestaan te fotografen. Daarnaast lijken zowel de inwoners als het gros van de bezoekers maar een doel te hebben, cannabis. Kortom, Een bezoek aan Christiana kan best ontbreken tijdens je weekend Kopenhagen. Des te meer tijd heb je om op een van de street food locaties rond te kijken.

Christiania vrijdstaat

Weekend Kopenhagen: Een ritje in de achtbaan bij Tivoli

Wie Kopenhagen zegt, zegt Tivoli. Wat er doorgaans niet bij gezegd wordt, is het feit dat je niet alleen een forse entreeprijs voor het ‘amusementspark’ moet betalen, maar dat je ook nog voor elke attractie een ritprijs verschuldigd bent. Als je niet oppast ben je binnen een uur ruim € 40,- kwijt.

📍 Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V, Denemarken

Bakken, het goedkope(re) alternatief voor Tivoli, net buiten de stad

Dyrehavsbakken, kortweg Bakken, is het oudste attractiepark van Kopenhagen. Deze permanente kermis trekt al sinds 1583 mensen op zoek naar vermaak. Net als op een reguliere kermis verandert zo nu en dan het aanbod, maar de vele eetstalletjes zijn een gegeven feit. Het voordeel van dit park? Het ligt in een schitterend groen gebied en de toegang is gratis (parkeren is wel betaald, of reis met OV). Eenmaal binnen betaal je per attractie of schaf je een passepartout aan.

📍 Dyrehavsbakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg, Denemarken

Bakken Denemarken

Meer stedent(r)ips

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *