Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goa (India) | 5 goede redenen om naar Goa te gaan

India Goa strandhutjes

Goa de plek waar je alles treft

Goa is een heerlijke plek. Je maakt er kennis met 30.000 jaar oude nederzetting tot 300 jaar oude Portugese huizen. Geniet er van uitgestrekte rustige stranden tot levendige drukbezochte markten. Het is een plek waar tempels en kerken zij aan zij staan en waar alle gerechten zo verrukkelijk zijn dat je je vingers er bij aflikt.

Zeg je Goa, zeg je beachlife

Niet minder dan 15 van de beste stranden in India liggen op Goa. Colva, is een van de langste stranden in de wereld. Het adembenemend mooie strand strekt zich niet minder dan 24 kilometer uit langs de kust. In Arambol tref je niet alleen het zoute water van de zee. Nee, er zit een zoetwater meer aan vast. Het strand van Agonda won niet voor niets in 2013 én 2014 de Trip Advisor’s Travellers’ Choice™.

India koe op strand

Kerken, tempels en moskeeën

Geloof het of niet, in Goa leven de verschillende geloofsovertuigingen vreedzaam naast elkaar. De The Se Cathedral is het grootste katholieke monument in India, sterker nog in heel Azië. De Bom Jesus basiliek is zelfs UNESCO Werelderfgoed, echter de Mangeshi temple is eveneens een oogstrelend gebouw.

India Goa kerk

Goa: Party all the time

Als ze een ding goed kunnen in de Indiase deelstaat is het feesten. Het lijkt wel of er elke dag iets te vieren valt. Het Shigmo festival, het lentefeest, een van de belangrijkste festivals van de Hindoestaanse gemeenschap is het hoogtepunt van het jaar aan de westkust van het Indische Subcontinent. Wist je trouwens dat in deze kleinste Indiase staat er ook carnaval gevierd wordt, op de manier dat dat ook in Rio de Janeiro gedaan wordt?

Op 24 juni viert men de geboortedag van Johannes de doper, een feestdag waar heel wat water aan te pas komt. In september staat een andere feestdag op de kalender, de verjaardag van Ganesh. De god met olifantenkop wordt door de straten rondgedragen, terwijl de locals 10 dagen lang feest vieren.

In heel India viert men het kleurrijke feest Holi, maar op Goa daarentegen viert men naast dit Hindu feest ook de geboorte van Christus, compleet met welbekende kerstliedjes.

India Ganesh

Authentieke en internationale keuken

Foodies opgelet, in Goa zijn zoveel verschillende keukens vertegenwoordigd, dat je soms simpelweg niet kan kiezen. Door de vele kruiden en specerijen die in Goa groeien smaakt elk tongstrelend.

Zet je lippen sowieso aan een glas gevuld met cashew feni, een (alcoholisch) drankje op basis van cashewnoten.

India mand vis Goa India verkoopster pinda

Goa is een waar paradijs voor natuurliefhebbers

Natuur- en ecotoerisme bij Goa niet vreemd. Bovendien is dit deel van India, met 423 verschillende vogelsoorten is het dr. Salim Ali Bird Sanctuary, de beste plek in het land om vogels te spotten. Op de stranden van Morjim, Galgibag en Agonda zie je het een beetje meezit zomaar een schildpad eieren leggen in het zand.

India vogel in de boom

Goa Praktisch:

De zomer valt in Goa van maart tot en met mei. De minimumtemperatuur ligt in deze periode rond de 25 °C en de maximumtemperatuur loopt op tot 39 °C. De winterperiode is van november tot en met februari. De minimumtemperatuur ligt in deze periode rond de 15 °C en de maximumtemperatuur loopt op tot 25 °C.

De moesson periode valt tussen juni en halverwege september. Verwacht veel regen, maar alles is in deze tijd van het jaar, wel lekker groen.

Meer info? Check de website van Incredible India

India verkoopster strand

Meer India:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *