Zoek
Sluit dit zoekvak.

India| Expert Debby verklapt je de de mooiste bestemmingen in India

Dit keer in de rubriek De Expert, neemt Debby van Travel Boutique je mee naar India. Een bestemming waar ze graag reist en over praat. Reis mee naar bijzondere plekken die je na het lezen, ongetwijfeld direct zelf wilt bereizen.

India

India is het meest kleurrijke land van Azië. Bereid je voor op een shock bij je eerste bezoek. Als je daar doorheen bent, wordt het een verslaving. De enige manier om India te waarderen is als je in luxe hotels verblijft. Dan kun je na een te gekke dag vol te gekke beelden van paleizen en prinsen, kamelen en olifanten, armoede en extreme rijkdom, de dag van je afspoelen in een luxe douche. En heerlijk en veilig Indiaas eten in het restaurant van je tophotel.

india

Jaipur, favoriete stad in India

De streek Rajasthan is de regio met de beroemde paleizen en forten. Hier zie je het India zoals wij dat kennen, met de vrouwen met de felgekleurde sari’s. Als vrouwen in India reizen, trekken ze de sari met de kleur van hun stad aan. De vrouw in een roze sari komt uit Jaipur, Pink City. Die uit Jodhpur draagt een blauwe, die uit Jaisalmer en gouden… Jaipur is mijn favoriete stad. Je hebt er echt alles!

Kleurrijke markten, schitterende juwelenwinkels, antiekzaken voor je mooiste beelden en schilderijen, het Amber Fort met mooie architectuur en mijn favoriete gebouw Jai Mahal, het paleis van de winden. Lekker eten doe je bij het Shahpura House waar je uitkijkt vanaf het rooftop restaurant over de glinsterende stad. De meest luxe lunch gebruik je in Taj Rambagh Palace Hotel, het voormalig paleis van de Maharadja!

Varanasi

‘Burning and learning’, dat zegt onze bootsman als we aan boord gaan van zijn houten bootje om de ghats (de oevers) van de Ganges langs te varen.

India india-oevers

Het wordt een indrukwekkende dag. De zon komt langzaam op, de mensen bidden in de rivier en gaan drie keer onder water. Dit is de meest vervuilde rivier ter wereld, maar de Godin Gangga zorgt dat je niet ziek wordt. De mensen poetsen hun tanden, doen de was. Verderop vinden 24 ur per dag crematies plaats. Nu dus ook. Hij vertelt over de rituelen. De zoon van de familie voltrekt alle rituelen. Vrouwen mogen niet bij de crematie zijn. Ze huilen te veel en dat houdt de ziel op aarde. Rijke mensen worden gecremeerd op het dure sandelhout. De bootsman zegt als je een slechte dag hebt, dat je de foto’s van deze plek terug moet kijken. Maak van iedere moment in je leven iets moois want voor je het weet is het voorbij.

Tip: vlakbij Varanasi ligt het dorpje Sarnath waar de Boeddha zijn eerste preek hield toen hij verlichting bereikte, mooie boeddhistische tempels en een schitterend museum.

Onontdekt India: Garh Hammat Sing

Terug naar het echte India. Dit dorp, nauwelijks te vinden op een kaart, is waar de familie van mijn collega’s uit India vandaan komt. We bezochten het als kennismaking met de familie en namen het direct op in de rondreis omdat het zo puur is. Hier loopt een koe je winkel of huis in en niemand kijkt er van op. Ik heb er om moeten proesten maar de Indiërs haalden hun schouders op.

India india-koe india-koeien-tempel india-wijkje
Wandelend door de straatjes zie je de kinderschool, een naaiwinkel (lees man met naaimachine), een bakker en een groenteboer. De kapper ligt op de balie te slapen want het is warm vandaag.

Delhi (By bike)

Delhi, you hate it or you love it! I love it. Bij mijn eerste bezoek waren mijn zintuigen zo overbelast dat ik de tour door de stad als een waas herinnerde. Toet toet, alles liep door elkaar in het oude centrum. Een man met een kar vol gasflessen steekt een sigaretje op en duwt zijn wagen over het kruispunt. Dwars door de bussen, riksja’s, wandelaars en Indiërs onderweg naar werk en school. Wat een puinhoop!

debby fietsen
En daarna werd ik verslaafd aan FIETSEN in Delhi. Samen met een gids sta je vroeg op en fietst je dwars door de oude stad die ontwaakt. Je komt door de Hindoewijk die beroemd is vanwege de lekkere chappatti’s en trouwwinkels. Vervolgens slinger je door de moslimwijk met de kappers, slagers en kruideniers. Onderweg stoppen we bij het koeienhospitaal en de Yamuna rivier. Zo zie je Delhi met aandacht en kom je op plaatsen waar niemand is geweest.

Kerala Kovalam en de houseboat

boot

Deze groene streek is alleen bekend bij yoga-liefhebbers en Engelsen. Zo groen ken je India niet. De heerlijke, kleine badplaats Kovalam heeft twee mooie luxe resorts aan de zee. Neem een spabehandeling want hier komt Ayurveda vandaan. Ik raad de Shirodhara aan, de olie drupt langzaam over je voorhoofd en je voelt je tien jaar jonger en helderder na deze verwennerij voor lichaam en geest. Wandel langs het strand, lees een boekje en huur twee dagen een House Boat, lekker varen tussen de rijstvelden langs de dorpen door het kanalenstelsel.

Wederom ontzettend bedankt Debby dat je deze bijzondere plekken in India met ons deelde. Voor meer inspirerende bestemmingen en boutique hotels, bezoek je de site van Travelboutique barstensvol prachtige foto’s. Meer weten? Bel of mail Debby gerust!
✉ DEBBY@TRAVELBOUTIQUE.NL
☎ 076 – 850 2 850

Meer Experts aan het woord:

Charles van Charlies Travels is een ware Afrika-expert
Nunatak: Wandel met Paul de wereld over

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *