Zoek
Sluit dit zoekvak.

Charlies Travels, een ware Afrika-expert

Charlies Travels is een ware Afrika-expert lokale markt

Meet Charles, de Afrika-expert van Charlies Travels

Donderdag 29 december 2022 komt Charles a.k.a. Charlies Travels om bij een kitesurf ongeluk in Zuid-Afrika. Zijn reisonderneming wordt door zijn team voorgezet. “Zo zou hij dat gewild hebben.”

Charlies Travel

Van een eigen bedrijf in maatpakken, dromen over een textielfabriek managen in Vietnam tot eigenaar van Charlies Travels. Nog voor zijn master was afgerond had Charles Witlox al verschillende bedrijfsplannen uitgeschreven én uitgevoerd. Na een stage in Kenia viel alles op zijn plek en besloot hij het druilerige Nederland echt achter zich te laten om in het booming Afrika voor zichzelf te gaan beginnen. Charlies Travel was geboren.

Business wise een aantrekkelijk continent, maar vooral ook een continent waar hij met zijn energie, creativiteit en nieuwsgierigheid zó terecht kon! Ondertussen rijdt hij het hele continent over met Africa Inside Out om nieuwe reizen te creëren en de gaafste off-the-beaten-track bestemming te ontdekken. Hij is een soort wandelende Afrika-expert geworden die zijn hand niet omdraait voor een echt avontuur. Een avontuur dat elke klant bij hem kan beleven! Benieuwd welke steden, home-stays en plekken een speciaal gedeelte in zijn hart hebben veroverd?

Kisumu, Kenia

Charlies Travel. Kisumu

Kisumu is de op drie na grootste stad van Kenia en was 1,5 jaar land de home town van Charles. De heerlijke temperaturen, het rustigere tempo, maar wel de allure van een stad en dat allemaal aan het meer: Lake Victoria. Ja, ja, kan het nog beter? De drukkende hitte die in de kustregio’s te voelen is, heb je hier niet en na een heerlijke dag in of aan het water plof je neer bij Mama Kuku. Imagine: een big mama van 120 kilo die een walm van frituurvet achterlaat en elke gast enthousiast begroet met een plakkerige, vette knuffel. Ondertussen wordt de kip op de barbecue gaar gebraad en zip jij aan een heerlijke, koude Guinness. Premier League op de achtergrond, een sfeer zoals in een volle bar in Europa en heerlijke kip om je avond mee af te sluiten.

Chole Island, Tanzania

We gaan met Charlies Travels door naar een piepklein tropisch eilandje naast het onbekende Mafia eiland. Nog niet lang geleden ontdekt door Charles maar nu al een all time favorite. Remember die bounty eilanden van de reclames met hagelwitte stranden, azuurblauw water en alle andere clichés die blijken tegen te vallen in het echt? Maar goed dat hier geen reclames over gaan, want deze plek heeft het gewoon al-le-maal. Mjini is een high end, boutique eco-lodge met een inspirerend verhaal. Een Zuid-Afrikaan die aan responsible tourism doet en met zijn lodge twee volledige generaties naar school te laten gaan, hoe mooi is dat? Niet de beste marketeer, wel een van de slimste, met als gevolg dat dit pareltje alleen door sommigen ontdekt en bezocht wordt.

Addis Abeba, Ethiopië

Charlies Travels Ethiopie
Foto: Yuri Yabi

Gehaat door de meeste mensen wordt deze hoofdstad van Ethiopië maar Charles houdt ervan. De energie, het ongrijpbare van de Ethiopische cultuur die weer net anders is dan in de andere landen. Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en de hipster in jou komt los bij het zien van alle bakkerijtjes en koffietentjes. Waarom nog naar Scandinavië gaan? Deze hard groeiende Afrikaanse stad rockt die hele hipster vibe. Het beste om daar te doen? Hangen op straat, lekker uitgaan, je overgeven aan die mooie mensen en al snel zal je merken dat deze stad echt niet zo lelijk is als hij op het eerste gezicht lijkt.

Charlies Travels bij Lake Bunyonyi, Oeganda

Oeganda Lake Buyonyi

Zwitserse vibe, check! Niet geheel gek aangezien dit meer op de grens met Rwanda ligt dat de bijnaam “Land van duizend heuvels” heeft. Vijftig tinten groen is het hier helemaal en het is goed vertoeven hier in de Gorilla Highlands. Eiland hoppen op het meer, hiken, zwemmen, eindeloze activiteiten zijn mogelijk en het chillen is hier natuurlijk ook een ding. Perfect getaway om eens niet voor iets clichés als het strand te gaan. Als Charles het hier over heeft…. Maar misschien is ‘ie ook wel een beetje beïnvloed als het om dit stukje van Oeganda gaat, aangezien hij hier zijn meisje heeft verteld dat ‘ie verliefd op d’r is… Ahhh.

Charlies Travels in Nyege Nyege, Oeganda

We blijven met Charlies Travels nog even op Oegandese bodem aangezien dit een festival is dat je echt niet mag missen! Rauw, puur, vet, Afrikaans, aan de Nijl. De Oegandezen hebben een hipheid over zich die niet te vergelijken is en helemaal te beleven is tijdens dit festival. De hele nacht gaan ze door en door, de ene Afrikaanse band na de andere. Live muziek is er non-stop, samen met locals, hele families, tentjes om in te slapen, toegankelijk, zou ik het misschien de Pinkpop van Afrika mogen noemen? Rete gaaf om mee te maken!

Ragati Conservancy, Kenia

Rigati

Tot slot toch nog even terug naar Charles home country Kenia. Op deze plek komt een jongensdroom uit, waarvan je misschien niet eens wist dat je die had. Middenin een stuk regenwoud op Mount Kenia waar de Britten ooit wilde forel heeft uitgezet waardoor het vliegvissen daar opeens een sport is. Ravottend tussen de bomen door, springend door de rivieren. De nodige faciliteiten zijn er, maar verder ben je helemaal op jezelf aangewezen. Je eigen avondeten vangen, sprokkelhout halen, knusse kampvuurtjes maken en in slaap dommelen bij de geluiden uit de jungle. Een sprookjesplek verstopt op de hoogste berg van Kenia waar je weer even back to basic gaat, de natuur in.

Meer tips van Charlies Travels lees je hier na.

Meer Experts aan het woord:

Gábor toont je Argentinië op z’n best
Wandel met Paul de wereld over
Eva deelt de mooiste plekken in Yunnan

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *