Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pure Latin America | Gábor toont je Argentinië op z’n best

Pure Latin America

Reisplannen voor Latijns-Amerika? Raadpleeg Pure Latin America

Pure Latin America staat dit keer centraal in de terugkerende rubriek ‘De Expert’ op OmniTraveler.nl, je online reismagazine voor de veelzijdige reiziger. Gábor Margés woonde bijna 2 jaar in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Bij terugkeer in Nederland, richtte hij zijn eigen reisorganisatie op, luisterend naar de naam Pure Latin America. Voor onze lezers tipt hij de mooiste plekken in het land.

Quebrada de Humahuaca – Argentinië op z’n best

De Quebrada de Humahuaca is een waar geologisch wonder. Het langgerekte ravijn is beladen met Argentijnse geschiedenis. Neem de weg voorbij Purmamarca omhoog. Wat je ziet zijn de kleurige gesteentelagen van de wanden van het Río Grane dal. Ze lichten tijdens zonsopkomst en -ondergang prachtig op. De meest fantastische kleuren dansen voor je ogen.

Gábor neemt je met de auto mee door dit fantastische gebied. Deze trip is onderdeel van een 6-daagse selfdrive door het noordwesten van het land.
argentinië purmamarca Pure Latin America
Het landschap is echter niet het enige dat dit gebied zo bijzonder maakt. De lokale, zeer gastvrije, bevolking geeft de Quebrada extra kleur.

Je selfdrive door de Quebrada de Humahuaca start in Purmamarca. Dit dorpje ligt op de bodem van het ravijn dat dezelfde naam draagt. Het dankt zijn roem aan de heuvel die erop uitkijkt, de Cerro de Los Siete Colores (Heuvel van de Zeven Kleuren). De contrasterende kleuren van de rotslagen variëren van vaal oranje tot paars. Zorg dat je vroeg opstaat want vlak na zonsopkomst kleuren ze het allermooist.
Argentinië maimara

Pure Latin America tipt Maimará

Hierna doe je Maimará aan, een leuk klein dorp gelegen tegen de achtergrond van de adembenemende Quebrada. Een van de hoogtepunten in Maimará is de imposante begraafplaats gebouwd tegen de berghelling. Op deze begraafplaats staat een grote verscheidenheid aan graven en kruizen ter nagedachtenis aan de overledenen.

Tilcara

Het volgende hoogtepunt is Tilcara, een van de levendigste Quebrada dorpen. Dit dorp wordt voornamelijk gedomineerd door de indrukwekkende bergen eromheen. Het belangrijkste hoogtepunt is het Inca openluchtmuseum, luistert naar de naam Pucará de Tilcara. Dit fort op de heuveltop, op 1 km van het dorp, stond hier al vijf eeuwen voor de komst van de Inca’s. Maak de klim naar boven en geniet vanaf het fort van een adembenemend uitzicht op de Quebrada.
Argentinië humahuaca Pure Latin America

Humahuaca

Vanuit Tilcara vervolgt de route naar Humahuaca, een plaatsje met adobe (klei) huizen en witgekalkte muren. Dit is tevens de nederzetting met de meeste inwoners in de vallei. De spierwitte kerk Iglesia de la Candelaria y San Antonio, het koloniale stadhuis en de uitstekende kunstnijverheidswinkels zijn een bezoek waard. Verken het pittoreske centrum vol smalle, ruwe geplaveide straten en rustieke huizen, die karakteristiek zijn voor de Andes.
argentinië selfdrive

Wow, wat een kleurenpracht, wat een overweldigende natuur, wat een roadtrip!

Pure Latin America

Bedankt Gábor dat je deze fantastische streek met ons deelde. Pure Latin America weet niet alleen alles van Argentinië. De organisatie is gespecialiseerd in individuele rondreizen naar Argentinië, Chili en Antarctica. Je reisprogramma wordt bovendien altijd volledig op je wensen afgestemd via deze link kom je op de site van de organisatie.
✉ info@purelatinamerica.com
☎ +31(0)30-2600022

Andere experts aan het woord

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *