Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nunatak: Wandel met expert Paul de hele wereld over

Trek de veters van je wandelschoenen stevig aan. Dit keer in de rubriek de Expert, wandel je met Paul van wandelreisorganisatie Nunatak de hele wereld over.  Hij neemt je mee naar plekken die je direct op je bucketlist wil zetten.

Nunatak

Paul ken ik uit de tijd dat ik voorzitter was van het Verkeersbureau van Mongolië. Ruim wat jaren later, toen ik inmiddels mezelf omgeschoold had naar reisredacteur, had ik het genoegen twee maal met hem op reis te gaan. Een week lang vertoefde ik met hem in een minibusje kris kras door Taiwan scheurend. Een andere reis bracht ons naar het prachtige Oman.
Paul zit al ruim 25 jaar in het wandel- en reisvak. Na zo’n lange tijd wordt het steeds moeilijker om de ‘mooiste plekken’ te kiezen. Er is gewoon zoveel moois te zien en te beleven! Toch deed hij voor OmniTraveler een poging:

Groenland

Nergens ter wereld is er zoveel ruimte en zoveel licht, hier kun je werkelijk weken onderweg zijn zonder iemand tegen te komen. Afgelopen zomer liep ik 17 dagen met een groep langs het onwaarschijnlijk mooie Sermilik fjord, het fjord is bezaaid met ijsbergen in allerlei formaten die door de eb en vloed verschillen heen en weer lijken te ‘varen’. De zon scheen 16 dagen non-stop.
Nunatak Groenland

Met Nunatak naar Nepal

Het ultieme wandelvakantie land, je loopt er van de rijstvelden naar de gletsjers in 10 dagen, de bevolking heet je welkom. De trekking naar het basiskamp van de Mount Everest of de wandeling rond de Manaslu of Annapurna moet je gewoon gedaan hebben. Naast dat je geniet van al dat moois ondersteun je ook de Nepalese bevolking.
Nunatak Nepal

Patagonië

Heerlijk extreem en fantastisch mooi, hier kan je uitwaaien, genieten van goed eten en prachtige meerdaagse wandelingen maken. Met meer en meer hutten is het nu toegankelijk voor meer reizigers, je bent niet meer verplicht om zelf een zware rugzak te sjouwen om de mooiste plekjes te zien.

Rusland

Reizen in het grootste land ter wereld is een belevenis. In tegenstelling tot wat de media schetsen zijn de mensen open, enthousiast en gastvrij. Mijn laatste bezoek bracht me naar het Altai gebergte aan de grens met Kazachstan, China en Mongolië. Lopend in de Altai vind je op veel plekken Russische banya’s, kleine sauna’s die je zelf opstookt, heerlijk ontspannen na een dag wandelen!
Nunatak Rusland Altai

Finland

In de winter lijken de bomen ingepakt in sneeuw, iets wat je met je eigen ogen gezien moet hebben. Je loopt door een oneindig sprookjesbos, de wereld staat er stil. Wel kan het goed koud zijn, tijdens een van mijn tochten zakte het kwik naar -33 graden.
Nunatak Finland
Net buiten de top 5 staat Pakistan – nergens zijn de bergen mooier, grootser of weidser!.

Nunatak praktisch:

Paul Boslooper is eigenaar van Nunatak. Nunatak organiseert wandelvakanties, rugzaktrekkings en expedities over de gehele wereld voor zowel individuele reizigers als groepen. Sinds 1992 is hij actief in de reiswereld. Tevens is Paul succesvol beklimmer van zowel de Mount Everest, de Aconcagua en andere bergtoppen. In de ruim 25 jaar dat hij over de wereld reist, heeft hij ontelbare kilometers wandelend afgelegd in Europa, de Himalaya, de Andes, Azië, Oceanië en alle landen boven de poolcirkel.
✉ info@nunatak
☎ 085 058 00 23

Andere Experts aan het woord:

Charles van Charlies Travels is een ware Afrika-expert
Debby deelt de mooiste plekjes op Bali
Blue Cruise zeilvakantie, Nathalie van SWS Sailing weet er alles van

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *