Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Newcastle? | Deze 7 dingen, die mag je niet missen

Wat te doen in Newcastle

Wat te doen in Newcastle?

Wat te doen in Newcastle? Laten we vooropstellen dat Newcastle, of Newcastle upon Tyne zoals de stad voluit heet, een verrassend leuke stad voor een stedentrip is. De rivier Tyne scheidt Gateshead van Newcastle, de vele bruggen verbinden de twee steden die samen een eenheid vormen. De stad verdiende haar sporen in de scheepsbouw- en mijnindustrie. Nu tref je er geen scheepskabels of mijnhelmen meer, deze stad in Noord-Engeland bruist als nimmer tevoren. Dit zijn de leukste dingen om deze Geordie stad te ondernemen.

Neus eens rond bij Newcastle Castle

Op de restanten waar ooit een imposant fort stond, tref je tegenwoordig een kasteel. Een ‘nieuw’ kasteel. Een kasteel dat naamgever is aan de stad, namelijk Newcastle. Het is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse kastelen in Groot-Brittannië. Beklim zeker de toren voor een spectaculair uitzicht over de stad.

📍 Newcastle Castle, The Black Gate, Castle Garth, Newcastle upon Tyne NE1 1RQ, Verenigd Koninkrijk

Wat te doen in Newcastle? Steek over naar Quayside en haar bruggen

De oevers van de Tyne zijn perfect om sloom over te flaneren. Geniet van het uitzicht over de zeven bruggen die de rivier overspannen. Ooit vierde (zware) industrie hier hoogtij, nu tref je langs het water architectonische hoogstandjes, gezellige pubs, trendy barretjes en goede restaurants.

Tyne

Kijk je ogen uit bij BALTIC & Sage

In Gateshead zijn de panden van BALTIC en Sage niet over het hoofd te zien. BALTIC deed in haar vorige leven dienst als molen waar bloem gemaakt werd, maar veranderde in een galerie voor hedendaagse kunst. Het Sage Gateshead gebouw glimt je al van verre tegemoet. Het indrukwekkende pand is the place to be om concerten van beroemde bands en artiesten bij te wonen.

📍Baltic Centre for Contemporary Art, S Shore Rd, Gateshead NE8 3BA, Verenigd Koninkrijk
📍Sage Gateshead, Sage, St Mary’s Square, Gateshead NE8 2JR, Verenigd Koninkrijk

Wat te doen in Newcastle? Ga naar Greystreet en omgeving

Het hart van het (winkel)centrum wordt gevormd door Grey street en de omliggende straten. Hoog boven zijn zuil kijkt Earl Grey, ja die van de thee, inderdaad, neer op de winkelende passanten. Moderne winkels wisselen statige panden af. Maak ook even tijd om Grainger Market te bezoeken, deze Victoriaanse markt is een lust voor het oog (en de inwendige mens).

Geologische en archeologische wonders bij Great North Museum: Hannock

Zoals in vele musea in Groot-Brittannië is de toegang dat dit museum gratis. Dus wat let je om even een kijkje te gaan nemen? Natuurhistorische voorwerpen liggen zij aan zij met artefacten van oude beschavingen. Bewonder ook de geologische en archeologische collectie, sta oog in oog met een T-rex en leer alles over Hadrian’s Wall.

📍 Great North Museum: Hancock, Barras Bridge, Newcastle upon Tyne NE2 4PT, Verenigd Koninkrijk

wat te doen in newcastle? Great North museum

Wat te doen in Newcastle? Boek een tour door St. James Park

Mocht je denken dat het hier om een echt park gaat, dan heb je het mis. St. James Park is namelijk het voetbalstadion van Newcastle United. Met het witte overhangende dak een waar icoon in de stad. Bemachtig een kaartje voor een van de wedstrijden of boek een tour en zie alle hoeken en gaten van het indrukwekkende voetbalbolwerk.

📍 St. James’ Park, Barrack Rd, Newcastle upon Tyne NE1 4ST, Verenigd Koninkrijk

Wat te doen in Newcastle? Sla The Ouseburn niet over!

The Ouseburn is een hippe wijk, waar dito barretjes hoogtij vieren. Niet alleen hipster weten hun weg naar de pubs, street art en clubs met livemuziek te vinden. Ook families komen er graag. Kinderen zijn niet weg te slaan in de zeven verdiepingen tellende kinderboekwinkel om nog maar te zwijgen bij de paarden van de manege die zich tussen de oude industriële panden bevindt.

The Ouseburn ValleyWat te doen in Newcastle? Ga naar Ouseburn

Meer toffe steden in het Verenigd Koninkrijk:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *