Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Bridgetown | De compacte hoofdstad van Barbados

wat te doen in Bridgetown hoofdstad Barbados Lickrish food tour

Wat te doen in Bridgetown?

Wat te doen in Bridgetown? Nou, genoeg! Onze favoriet een smakelijke foodtour door de hoofdstad van Barbados, maar er is vanzelfsprekend nog veel meer te doen.

Barbados Bridgetown brug

Wat te doen in Bridgetown? Doe mee aan een Lickrish Food tour

Stel je hebt tijdens je reis naar Barbados maar tijd om een ding in de hoofdstad, Bridgetown, te gaan doen. Ga dan absoluut voor de Lickrish Food Tour. Je leert op deze manier niet alleen de compacte hoofdstad kennen, je leert ook de smaken van het eiland kennen.

Claudette is onze gids en neemt ons groepje mee op een food adventure kris kras door de stad. Van ‘verstopt’ restaurant dat duidelijk voor de locals geen hidden gem is naar een lokale markt en van bakkerij naar ambachtelijke chocolade- en ijsmakerij. En passent leert ze ons ook allerhande weetjes over Bridgetown.

📍 Lickrish Food Tours, 2nd Avenue Club Morgan Road, Christ Church, Barbados

wat te doen in Bridgetown hoofdstad Barbados Lickrish food tour wat te doen in Bridgetown hoofdstad Barbados Lickrish food tour

5 attracties om te bezoeken in Bridgetown

  1. Parliament Building & Museum: Dit kleine museum bevindt zich in de westelijke vleugel van de prachtige neogotische parlementsgebouwen. Deze zijn in 1870 volledig met de hand gebouwd en bewerkt met lokale koraalkalksteen. Informeer ook naar de mogelijkheden tot een rondleiding door de Senaat en het Parlement.
  2. Nidhe Israel Synagogue & Museum: Hoewel het gros van de locals op Barbados protestant is, is er ook een rijke Joodse gemeenschap met bijbehorend (UNESCO wereld)erfgoed. De komst van de eerste Joden naar Barbados gaat terug naar het jaar 1628. Exposities in het Nidhe Israel Museum omvatten een tijdlijn van de Joodse nederzetting in Barbados, artefacten en interactieve displays.
  3. Barbados Museum & Historical Society: Het Barbados Museum is gelegen in het UNESCO-werelderfgoed district van Barbados. Het  19e-eeuwse pand huisvest militaire gevangenisgebouwen en onthult de rijke geschiedenis, cultuur en erfgoed van het eiland.
  4. Wisselen van de wacht: Elke donderdag komt het historische garnizoensgebied in Barbados tot leven met de ceremonie “Changing Of The Sentry“!
  5. Kensington Oval: Cricket is nog altijd een populaire sport op Barbados. Meer weten? Bezoek dan het Kensington Oval (stadion) en het bijbehorende Cricket Legends Museum, dan weet je daarna precies hoe het spel in elkaar steekt.

Cricket

Wat te doen in Bridgetown? Zet dit ook op je lijstje

  1. Bezoek Cheapside Market: Op deze overdekte markt staan de kramen bol van verse groenten en fruit. Vergezeld van breedlachende verkoopsters. De markt is dagelijks geopend, maar een bezoek op zaterdag wordt aangeraden. Dan zijn de meeste aanbieders op de markt te vinden.
  2. Wandel door Barbados Garrison: Neem een duik in het koloniale, militaire verleden van Barbados en Bridgetown in het bijzonder. Ondek het met een plattegrond in je hand of beter nog ga op pad met een gids die je de geschiedenis van A tot Z vertelt.
  3. (Tax-free) shoppen: Shopoholics verzamelt u in Broad Street. Cosmetica, wijnen en likeuren, winkels van topjuweliers en toonaangevende – lokale – kledingmerken, wat kies jij?
  4. Combineer stad en strand: Carlisle Bay, is een fraaie baai voor de zuidwestkust van Barbados, nabij Bridgetown. Het heeft een beschermd zeegebied, daardoor is het een uitstekende duiklocatie.
  5. Dineer met George Washington: Reis terug in de tijd, naar het 18e-eeuwse Barbados en geniet van een vijfgangendiner in het huis waar George Washington ooit sliep en dineerde tijdens zijn bezoek aan het eiland in 1751.

🍴 Over eten gesproken…. Graag tippen we Lobster Alive voor een lunch met verse kreeft.

Bridgetown colonial

Meer Barbados:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *