Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen naar Barbados | Alles wat je wil weten over het eiland

Reizen naar Barbados West Coast

Reizen naar Barbados, welkom in het Oostelijk Caribisch gebied

Reizen naar Barbados vergt – zoals elke reis – z’n voorbereidingen. Hoe, wat en waar? Dat leggen we je allemaal haarfijn uit.

Reizen naar Barbados

De Banjaners, zoals de locals zichzelf noemen, heten je van harte welkom op hun eiland. Een plek vol romantiek, actie en cultuur. Een eiland gezegend met een heerlijk klimaat en dito stranden, een bestemming waar iets lekkers uit de lokale keuken nimmer ver weg is. Gooi je zwemspullen in je bagage en kom genieten in het Caribisch gebied.

Reizen naar Barbados groepsfoto rumshop

Actief op Barbados

Het is natuurlijk heel erg verleidelijk om een hotel aan de kust te boeken en je gehele verblijf in het zwembad of aan het strand door te brengen. Zonde, want er zijn zoveel leuke dingen om te doen op het eiland.

Wandelen & fietsen: Wandelen en fietsen is wellicht niet het eerste dat in je opkomt als je aan reizen naar Barbados denkt. Fietspaden mogen ontbreken maar mountainbikers halen het hart op in het binnenland. Wie meer dan een mooie strandwandeling voor ogen heeft, neemt het best contact op met Hike Barbados. Deze organisatie neemt je te voet mee over het eiland en organiseert toffe tours, varierend van een gemakkelijke korte wandeling tot een pittige hike.

Surfen: De wind rondom het eiland is het hele jaar door ideaal om te surfen. Kitesurfers trekken het liefst naar Silver Sands of Bathsheba. Met een beetje geluk spot je er zelfs professionele surfers, want ook zij komen hier graag.

Wrakduiken: In de Baai van Carlisle liggen verschillende scheepswrakken. Populair is ook het wrak Stravronikita een vrachtschip dat al meer dan 40 jaar onder water ligt ter hoogte van Fitts, St. James.

wrak duiken

Golf: Smeer jezelf goed in want de Caribische zon kan genadeloos toeslaan terwijl je een balletje op een van de vier kampioensbanen slaat.

Segway-polo: We horen je denken; “Is dit echt? Je maakt een grapje.” Niets is minder waar. Barbados stond lange tijd bekend om deze – wat aparte – sport. Sinds de pandemie is er een beetje de klad in gekomen, maar de gedreven sporters willen niets liever dan hun polo partijen opnieuw leven inblazen. Hou de Facebookpagina van de spelers in de gaten om te zien of ze opnieuw op de Segway staan.

Segway Polo Barbados

Straat tennis: Is het tennis, is het tafeltennis? Van allebei een beetje. De Banjaners spelen het graag en nodigen je van harte uit om het ook eens uit te proberen.

Reizen naar Barbados: Snuif de cultuur van het eiland op

Maak kennis met Barbados en haar (suikerriet)verleden, haar gebruiken en haar feesten.

Bajan Rum Shop: Reizen naar Barbados en dan een bezoek aan een typische rum shop overslaan, onmogelijk! Er is er altijd wel een bij je in de buurt en gezelligheid kent hier geen tijd. Meer weten over rum? Bezoek dan een van de verschillende destilleerderijen op het eiland. Mount Gay is de bekendste en geopend voor rondleidingen.

Rum

Plantagehuizen: Huur een auto en rijd langs de verschillende statige plantagehuizen. Ze staan nog altijd fier overeind en herinneren aan de gloriedagen van de suikerrietindustrie. Een van de belangrijkste ingrediënten voor… precies; rum. Aanraders zijn Collecton House en Clifton Hall Great House.

Crop Over Festival: Wanneer de suikerrietoogst gedaan was, was het tijd voor een feestje. En dat is het nog elk jaar. Noem het geen carnaval, maar Crop Over Festival en geniet van rijk en kleurrijk uitgedoste dansers, calypso en soca muziek en dans en feest (mee) tot in de kleine uurtjes. Het Festival speelt zich vooral in en rondom de hoofdstad Bridgetown af.
Ben je buiten deze festivaltijd op het eiland? Geen nood in St. Lawrence Gap is in de vele horecazaken altijd wel een goed feestje te vieren.

Crop Over Carnaval Bridgetown Barbados

Grillavond: Visliefhebbers opgelet! Voor verse mahi-mahi, tonijn, snapper, barracuda en soms kreeft ga je naar Oistens Bay Gardens (op vrijdagavond). Vers eten, dansen en uitzicht op zee, hier wil je bij zijn!

Black pudding & Souse: Op zaterdag eten de locals Black pudding en Souse oftewel worst en pekelvlees aangevuld met zoete aardappel groenten. Gemarineerde varkensoren zijn zoveel lekkerder dan je vooraf had bedacht. I kid you not!

Veelgestelde vragen over Barbados:

Er zijn een paar prangende zaken die bij velen direct in gedachten rondgaan als het gaat over reizen naar Barbados. Geld en veiligheid.

Is Barbados duur? Met name de accommodaties op het eiland zijn niet goedkoop. Zeker wanneer je in het hoogseizoen (dec. – apr.) reist, kan de prijs per nacht behoorlijk oplopen. Voor eten en drinken daarentegen hoeft je niet de hoofdprijs te betalen. Zoek kleine(re) lokale restaurantjes op en geniet niet alleen van de lokale keuken maar ook van een lage(re) rekening.

Is het veilg om te reizen naar Barbados? Op het moment van schrijven is er een positief reisadvies voor Barbados van kracht. Hetgeen betekent dat het eiland net zo (on)veilig is als Nederland. Gerustgesteld?

Veelzijdig Barbados

Reizen naar Barbados praktisch:

 • Hoofdstad Barbados: Bridgetown
 • Totale oppervlakte Barbados: 430 km²
 • Inwonersaantal: 281.200
 • Valuta: Barbadiaanse dollar
 • Officiële taal: Engels
 • Religie: Het grootste gedeelte van de bevolking op Barbados is protestants
 • Tijdverschil: Zomer: 6 uur vroeger | Winter: 5 uur vroeger
 • Hoe lang is het vliegen naar Barbados: Een rechtstreekse vlucht duurt ruim 9 uur
 • Hoe kom ik er? KLM vliegt vanaf Amsterdam drie keer per week (seizoen 22/23), met vluchten op dinsdag, donderdag en zondag
 • Reisdocumenten & visa: Het paspoort dient na terugkeer van de reis nog 6 maanden geldig is (met 1 lege visumpagina). Er is geen visumplicht
 • Vaccinaties: Er zijn geen noodzakelijke en aanbevolen vaccinaties voor het reizen naar Barbados
Zwemmen met schildpadden
Underwater Photography by Johanna Loch-Allen of Siren Image

Meer Barbados:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *