Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wandelen langs het water | 52 x op pad + overnachtingsadressen

Daarbij de waterkant: Wandelen langs het water

Wandelen langs het water, wat is er heerlijker dan dat? En dan bedoelen we niet aan de kust, niet wandelen langs de zee, maar op pad in de mooiste steden en dorpen gelegen aan het water. Ga je mee?

Geen zee? Geen probleem! Wandelen langs het water kan ook hier

Wandelen om je fit te voelen, eropuit om je hoofd leeg te maken of om een jaar lang geen saaie zondag te hebben. Met dit boek beleef je elk weekend actief iets leuks. Uitwaaien kun je natuurlijk niet enkel en alleen aan zee, maar dat kan op talloze plekken in Nederland en Vlaanderen. Wel langs het water, want dat geeft op zomerse dagen heerlijk verkoeling en ’s winters word je getrakteerd op een fraai laagje ijs.

Turen naar de bootjes die door het water glijden of zwaaien naar passanten die op de gracht, rivier of open water op een SUP staan. Picknicken aan de waterkant of na afloop borrelen in de jachthaven. Wat kies jij?

➡️Zelf het water op? OmniTraveler tipt Wetlands Safari per kano genieten van de rust en natuur vlakbij Amsterdam

52 dagen wandelen langs het water momedia boek

Wandelen lang het water praktisch

Auteur Ellie Brik schreef talloze boeken over wandelen, dit het laatste deel: een boek bomvol inspirerende wandelingen langs de grote en kleine, lange en korte en bekende en minder bekende Nederlandse wateren. Het fijne is dat je niet enkel geïnspireerd wordt om op pad te gaan, maar eigenlijk is dit boek ook een heerlijke gids als je een weekendje weg plant. Naast suggesties voor mooie wandelingen staan er namelijk ook talloze horeca-adressen in en bovendien ook hele leuke adresjes om te blijven slapen.

Van Alkmaar tot Zoutkamp en van Workum tot Arnhem, het wordt nog lastig kiezen welke bestemming als eerste te gaan bezoeken. Blader door dit heerlijke boek bomvol prachtige foto’s en laat de willekeur de overhand nemen. Laat het lot bepalen welke route je als eerste af gaat leggen.

Titel: 52 dagen wandelen langs het water
Auteur: Ellie Brik
Omvang: 216 pagina’s
Uitgever: Momedia
ISBN: 978 94 9327 370 2
Prijs: € 23,50
Ellie Brink 52 dagen wandelen langs de waterkant

Winactie: Win een gratis exemplaar t.w.v. € 23,50

OmniTraveler geeft een gratis exemplaar weg. Hoe doe je mee? Zo!

 • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen.
 • Om kans te maken op dit boek deel je in de comments waar jij het liefste wandelt. Kortom welke route of welk gebied is volgens jou een echte aanrader.
 • Meedoen kan tot en met vrijdag 02 juni 2023. De winnaar ontvangt per e-mail bericht.
 • Gratis reizen of vakantie winnen? Check dan PrijsvragenGala.nl

watermolen

Meer wandelenOnderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

31 reacties

 1. Wat een mooie actie, dit boek lijkt me geweldig. Ik wandel elke dag , met mijn hond , en tijdens vakanties wandelen we altijd enorme einden.
  Wat ik erg fijn vind om bij de te wandelen is bij ons in Zwolle, in de uiterwaarden van de IJssel, heerlijk rustig en zoveel te zien qua bloemen en dieren. Echt een aanrader.

 2. Het Pieterpad is onze favoriet, je ziet tijdens het Pieterpad veel van Nederland. Je komt op plekken waar je anders misschien niet zo snel zou komen. Het is geweldig om te zien hoe divers ons kleine kikkerlandje eigenlijk is.

 3. Ohh wat zou ik dit boek graag cadeau doen aan mijn ouders. ze zijn dol op wandelen en doen dit dus ook erg veel. Ze vinden het vooral erg leuk om nieuwe plekjes te ontdekken en dan voornamelijk de natuur in. Dit boek zou echt fantastisch zijn voor hun, ik weet zeker dat ze hier heel veel plezier aan zouden beleven. Zelf woon ik vlakbij Kinderdijk en hoewel ik de molens niet meer zo bijzonder vind, is het hier heerlijk wandelen!

 4. overal is het mooi wandelen maar ik loop toch erg graag op de Drentse heide en zeker als de schapen en de herder er ook zijn

  1. Het boek zal inspiratie geven over de mooiste gebieden om te wandelen. Ik heb het nog niet gelezen. Hou van afwisseling, van zand tot klei tot polder tot bos tot strand, een wandeling langs de lek, enz. Met inspirerende beschrijvingen wat ergens is te zien.

 5. Het Blauwe Meer ik heb daar toen een wandeling gemaakt van 10 km. Echt prachtig. En hoe later in de zomer hoe blauwer/groener het water.

  1. Wij wandelen graag langs water, akkers, door polder en bossen. Afwisseling is perfect voor een geslaagde wandeling.
   Ons favoriete gebied blijft toch wel De Oude Buisse Heide in Zundert.

 6. Kiersche Wiede pad in de Wieden – Doosje

  De Wieden is een meren- en moerasgebiedi n de Kop van de provincie Overijssel. Het is een vergraven laagveengebied. De Belterwijde en Beulakerwijde zijn twee grote veenplassen die deel uitmaken van dit natuurgebied

 7. Ik wandel graag in de polder in de Krimpenerwaard, erg mooie natuur, en mooie dieren, o.a. bijzonder vogel, zoals de witte reiger, de lepelaar.

 8. Gek op wandelen, momenteel het Pieterpad aan het lopen. Maar ook de klompenpaden zijn favoriet! De afwisseling tussen landschappen vind ik het mooist en water mag dan zeker niet ontbreken!

 9. op de veluwe blijft het heerlijk om te wandelen en als de heide bloeit dan ziet het er helemaal mooi uit

 10. De Veluwe blijft mijn lievelingsgebied om te wandelen, maar lijkt mij heel leuk om nieuwe wandelingen (langs het water) te ontdekken

 11. Wij wonen in Friesland, maar wandelen doen wij het liefst in Limburg
  Daar is het land niet zo vlak hahaha

 12. ’s Gravenland is echt sprookjesachtig mooi. En aan het eind van de middag waan je je helemaal alleen in dit kleine paradijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *