Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wandelen in Reusel | De geheimen van de Peelse Heide

Brabant De geheimen van de Peelse Heide heide

Wandelen in Reusel: De geheimen van de Peelse Heide

Ga je mee wandelen in Reusel? Sinds 29 april 2023 is daar een nieuwe wandeling: De geheimen van de Peelse Heide. Een gevarieerde tocht van net geen 10 kilometer.

Brabant De geheimen van de Peelse Heide bos

De geheimen van de Peelse Heide

We hebben de eer om met een select gezelschap – nog voor de officiële opening van de route – ‘De geheimen van de Peelse Heide’ te ontdekken. Vanaf Outdoorpark Reusel volgen we een stukje de doorgaande weg om al snel af te slaan naar het bos. Vrijwel direct houden we stil om een kijkje te nemen bij een beeld. Een beeld met zowel het hoofd van een man, als dat van een vrouw.

Deze Januskop, een oeroud symbool voor overgangen en tegenstellingen. In dit geval staat het duo symbool voor de waterscheiding tussen Nederland en België. De dame kijkt richting de Schelde, de manspersoon naar de Dommel.

Reusel De geheimen van de Peelse Heide beeld Jaunskop Brabant

Wandelen in Reusel: Grote en Kleine Cirkel

Tijdens het wandelen in Reusel lopen we op de Grote en Kleine Cirkel. Bij de herinrichting van het natuurgebied, liet – zo zegt men – een ambtenaar zich inspireren door Parijs en door Place de la Concorde in het bijzonder. Hij legde dan ook twee cirkels aan. Al wandelend merk je daar eerlijk gezegd niets van, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een goed oriëntatiepunt voor piloten

Grote en Kleine Cirkel Reuelel Brabant

Kei en stenen

Wat een veelzijdige route. Zo passeren we een (replica) van een stuk van de Dodendraad, D’n Droad is een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast houden we ook even halt bij de “Reuselse Kei” een 550 miljoen jaar oude zwerfkei en ook de “Stenen der Zaligheden” slaan we niet over. Elke steen vertegenwoordigd een gemeente uit de buurt.

Na 9.7 kilometer zijn we heel wat informatie over dit stukje Brabant rijker en wandelden we van bos naar heide en terug. Kortom, een fijne route.

Wandelen in Reusel De geheimen van de Peelse Heide Reuselse Kei

Wandelen in Reusel: Witte Vos Ontdekroute 2,7 km.

Voor de kleine wandelaar is er de Witte Vos Ontdekroute. Witte Vos is een smokkelaar. In vroeger tijden werd in deze regio – het grensgebied tussen Nederland en België – veel gesmokkeld. Witte Vos neemt de kinderen mee op smokkeltocht, maar pas op dat de veldwachter je niet betrapt. Tussen het stappen door is er ook ruimte voor ander plezier, zoals je evenwicht bewaren op de balk of slingeren aan een touw.

Wandelen in Reusel Kleine Vos Ontdekroute Wandelen in Reusel Kleine Vos Ontdekroute

Wandelen in Reusel: De geheimen van de Peelse Heide praktisch

  • Totale lengte: 9,7 kilometer.
  • Start/Eindpunt en parkeren: Outdoorpark Reusel, Willekenslaan 5, 5541 NA Reusel. Parkeren is gratis.
  • Combineer je wandeling met wat avontuur in het outdoorpark of geniet van een lunch of een drankje vooraf of na afloop bij dit klimpark of bij de aan de overzijde gelegen taverne ‘D’n Ouwe Brandtoren’.
  • Wandelen in Reusel met kleine wandelaars? Kies dan voor de Witte Vos Ontdekroute (2,7 kilometer).
  • De wandeling ‘De geheimen van de Peelse Heide’ is een initiatief van Outdoorpark Reusel, Taverne d’n ouwe Brandtoren, HANWAG, IJsboerderij Fabor, Visit Reusel – De Mierden en VisitBrabant.

Wandelen in Reusel De geheimen van de Peelse Heide wandelkaart

Meer wandelen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *