Zoek
Sluit dit zoekvak.

RCN het Grote Bos | Dit vakantiepark is ook ideaal voor campers

VENTJE Camper camperplaats RCN het Grote Bos

Met een Ventje (camper) naar RCN het Grote Bos

Je kent RCN het Grote Bos waarschijnlijk als vakantiepark, maar je kunt er ook heel goed terecht met je camper (of ander kampeermiddel).

Op naar de Utrechtse Heuvelrug

In de herfstvakantie (2021) pakken we het eens een keer anders aan. Wel naar een vakantiepark, maar dan net even anders. We kiezen dit keer namelijk niet voor een verblijf in een huisje maar rijden met een Ventje! (een schattige huurcamper) het terrein van de RCN het Grote Bos op. Een nieuwe ervaring.

Voor een midweek vakantie kiezen we voor Nederland, voor de Utrechtse Heuvelrug om precies te zijn en RCN het Grote Bos om specifiek te zijn. Dit park is voorzien van verschillende typen accommodatie, vakantiewoningen die niet voor de verhuur bestemd zijn, verschillende kampeervelden én een camperplaats. Op laatstgenoemde parkeren we op een zonnige herfstdag onze kleine alleskunner.

Met drieën op de voorbank van de Volkswagen Transporter camper rijden we (vriend, dochter (10 jr.) en ik) de lange oprijlaan omzoomd met hoge bomen af. We snappen direct waarom dit vakantiepark het Grote Bos heet.

Op de parkeerplaats halen we de sleutel uit het contact en lopen naar het receptiegebouw. Dit keer geen sleutel voor ons, wel map vol informatie over het vakantiepark en een plattegrond, zodat we ons camperplaats kunnen vinden. Alvorens naar ons overnachtingsplekje te rijden, slaan we nog wat klein proviand in, in het kleine winkeltje in de ontvangstruimte. Die lokale biertjes zullen vast goed smaken.

Welkom informatiemap

Met de camper op het terrein van RCN het Grote Bos

Onze compacte Ventje! Camper heeft een mooi plekje tussen alle (grote) kampeervoertuigen. Onze staplaats is voorzien van stroom, zodat de accu vol blijft, terwijl we het licht gebruiken in de camper.

Water voor de afwas, hebben we – beperkt – in de tank aan boord. Naast het veldje, is een tappunt, zodat je niet te ver met je zware jerrycan hoeft te sjouwen, als je je tank hervult.

Gelukkig is het vakantiepark voorzien van goede sanitairgebouwen op diverse plekken op het park. De dichtstbijzijnde douche en toilet zijn amper een paar minuten lopen en zijn schoon en goed verlicht. Wel zo fijn als je ’s avonds in het donker – voor het slapen gaan – nog even wil toiletteren.

Het buitengedeelte is het grasveld direct naast de camper. We plaatsen de tafel en stoelen buiten en genieten van de laatste zonnestralen van het seizoen.

Wil je niet met je eigen tent, caravan of camper op het Grote Bos verblijven, kies dan voor een van vele accommodaties die het vakantiepark rijk is. Wat dacht je van een comfortabele stacaravan? Misschien een vrijstaande of een van de andere (bos)huisjes? De meeste verblijven zijn voorzien van veel luxe en de nodige faciliteiten. Sommige zijn zelfs voorzien van een speelzolder of een eigen sauna.

Lekker weg in eigen land op pad met VENTJE camper

RCN het Grote Bos: van alle gemakken voorzien

Achteraf hebben we spijt dat we geen langer verblijf op RCN het Grote Bos hebben geboekt, want aan faciliteiten en activiteiten geen gebrek op dit vakantiepark. Eerlijk is eerlijk, omdat ons verblijf (eind) oktober valt, zijn een aantal faciliteiten niet – of beperkt – geopend. Het verwarmde buitenzwembad (half april – september) met de bijbehorende glijbanen en waterspeelparadijs, hebben de deuren voor dit seizoen reeds gesloten. Ook de snackbar en de supermarkt hebben de openingstijden aangepast voor het laagseizoen.

Echter niet getreurd want er is nog genoeg wel te doen op het park. Vlakbij onze staplaats hangen jongeren in touwen en netten op het Survivalparcours Hang-On. De jongste gasten vermaken zich opperbest in de diverse speeltuintjes die op verschillende plekken op het park te vinden zijn. Of in de grote(re) speeltuin aangrenzend aan de brasserie. Ook van het voetbal- en basketbalveld wordt nog volop gebruik gemaakt. Vlak bij de receptie is het – hetzij met wat koude handen – ook nog mogelijk een rondje te midgetgolfen.

Wij kiezen voor een indooractiviteit, bowlen. Een klassieker tijdens een verblijf op een vakantiepark. Of het aan de baan of aan ons ligt, weet ik niet, maar we bakken er – alledrie – bitter weinig van.

vakantiepark speeltuin

Koken in de camper? Nee, op naar het restaurant

We zouden natuurlijk op de twee gaspitten van onze camper kunnen koken, maar we kunnen ook aanschuiven in de brasserie. De keuze is snel gemaakt. Na ons – dramatisch slecht – potje bowlen, verruilen we de bowlingbaan voor een tafel in Brasserie la Forêt. Daarvoor hoeven we slechts enkele stappen te zetten, want het restaurant en de bowlingbaan huizen in hetzelfde pand. Het is er gezellig druk en sfeervol ingericht.

Het vriendelijke personeel tovert in no-time een heerlijke borrelplank op onze tafel en ook op het hoofdgerecht, met een goed glas rode wijn, is absoluut niets aan te merken. Een toetje past er echt niet meer bij, maar we nemen iets van de patisseriekaart mee om de volgende dag in de camper op te smikkelen. Reserveer zeker tijdens je verblijf zeker (minimaal) een avond een tafel bij deze eetgelegenheid, je zult er – net als wij – geen spijt van krijgen.

Vakantiepark restaurant

RCN het Grote Bos, ideale uitvalsbais voor heel veel (natuur)uitjes

Als je vakantiepark het Grote Bos heet, is dat uiteraard je troef. Bomen, zo hoog, dat je je hoofd in je nek moet leggen om de toppen te kunnen zien. Bomen, zover het oog reikt.

Wij maken een uitstapje naar de Kaapse Bossen, bezochten huis Doorn, beklommen de Pyramide van Austerlitz en gingen naar The Maxx, een evenementenlocatie waar we een uur lang trampoline sprongen en een rondje glow midgetgolf deden. Maar de Utrechtse Heuvelrug of Kasteel Amerongen zijn ook vlakbij.

Kaapse bossen

Wij komen terug

Ons verblijf was (veel)te kort! Of we een keer terugkomen naar RCN het Grote Bos. Zeker weten. Of we dat wederom met een camper zullen doen? Die kans acht ik niet zo groot. Voor een volgend bezoek hebben we ons oog op Bungalow Doornveld laten vallen. Dus hou OmniTraveler goed in de gaten, wie weet volgt er binnenkort wel een nieuw verslag.

📍 RCN het Grote Bos, Hydeparklaan 24, 3941 ZK Doorn

RCN het Grote Bos op het bord kijken

Meer Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *