Zoek
Sluit dit zoekvak.

Utrechtse Heuvelrug | 7 x de leukste uitjes met kinderen

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig stuk Nederland en uitermate geschikt om met de kinderen te genieten van de buitenlucht, te kamperen, te ontdekken. Let’s go!

Utrechtse Heuvelrug: Grebbelinie bezoekerscentrum & soldatenpad

De Grebbelinie was een voorverdediging van de Hollandse Waterlinie en liep vanaf de Neder-Rijn bij de Grebbeberg in Rhenen langs het Valleikanaal en de Eem tot het IJsselmeer. In het Grebbelinie Bezoekerscentrum ontdekken je meer over de historie van de Grebbelinie. Pik in het bezoekerscentrum ook meteen de plattegrond voor het soldatenpad op om nog meer in het verleden te kunnen duiken.

📍 Grebbelinie Bezoekerscentrum & Restaurant Grebbelounge, Buursteeg 2, 3927 EJ Renswoude

Utrechtse Heuvelrug: Grebbelinie Utrechtse Heuvelrug: Grebbelinie

Utrechtse Heuvelrug:: Kaapse Bossen

Je kinderen warm maken voor een wandeling in een glooiend bosgebied midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is soms een hele opgaaf. Kies voor een tocht in de Kaapse Bossen, dan kun je ze verleiden met iets leuks tussen de brede beukenlanen namelijk een uitkijktoren. Hoe tof is dat?

📍 Uitkijktoren De Kaap, Parkeren bij Parkeerplaats Kaapse Bossen, Sint Helenalaan 2, 3941 EH Doorn

Kaapse Bossen Utrechtse HeuvelrugKaapse Bossen Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug: Pyramide van Austerlitz

Wie is er als kind niet geweest? De Pyramide van Austerlitz. Neem de kinderen opnieuw de hoogte mee in, en beloof ze een rit – of meer – in een van de vele nostalgische attracties in de nabijgelegen speeltuin. Pret voor groot en klein.

Wist je dat? De Pyramide stamt uit de tijd van Napoleon van begin 1800. In 1804 liet generaal Marmont de piramide bouwen als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.

📍 Pyramide van Austerlitz, Zeisterweg 98, 3931 MG Woudenberg

Pyramide van Austerlitz Pyramide van Austerlitz Pyramide van Austerlitz

Springen en glow golfen (en meer)

Bij een vakantie in Nederland is goed weer niet altijd gegarandeerd. Geen probleem, neem je kroost mee naar The Maxx Veenendaal. Als je je hier nog verveelt, dan weten wij het ook niet meer. Karten, lasergamen, trampoline springen, glow golfen, noem maar op. Moe geworden van alle activiteiten? Dan duik je gewoon de gezellige horeca van the MAXX in, om even op adem te komen.

📍 The Maxx Veenendaal, Koningsschot 55, 3905 PR Veenendaal

The Maxx Veenendaal The Maxx Veenendaal

Wie lust er een pannenkoek?

Naast friet, maar je elk kind blij met een pannenkoek. Pannenkoekenhuis De Bijenmarkt is op de Utrechtse Heuvelrug the place to be. Zoveel verschillende smaken op de kaart, dat wordt nog lastig om een keuze te maken. Mocht je (kind) onverhoopt niet van pannenkoeken houden, dan staan er ook nog andere lekkernijen op de kaart.

📍 Pannenkoekenhuis De Bijenmarkt, Nieuweweg-Noord 267, 3905 LW Veenendaal

Pannenkoekenhuis De Bijenmarkt

Kastelen & Buitenplaatsen

De Utrechtse Heuvelrug staat bol van de kastelen en buitenplaatsen. Je kids wanen zich even ridder of jonkvrouw wanneer ze Huis Doorn, dat een kasteel, ridderhofstad en landgoed is, bezoeken. Of wat te denken van de pracht en praal van de stijlkamers van Kasteel Groeneveld in Baarn.

📍 Museum huis Doorn, Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn
📍 Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn

Ontdek alle kasten & buitenplaatsen op deze website en kies de mooiste uit.

Museum huis Doorn Museum huis Doorn

Kies een toffe camping op de Utrechtse Heuvelrug

Kamperen en kinderen lijken voor elkaar gemaakt. Kies een leuke camping om vandaaruit elke dag op pad te gaan in het veelzijdige gebied. Een paar suggesties.

Op Molecaten Ginkelduin verblijf je niet alleen in een schitterend natuurgebied, je maakt er ook elke dag – na je avonturen op de Utrechtse Heuvelrug – een frisse duik in het binnen – of buiten zwembad. Of kies voor RCN Het Grote Bos, waar talloze activiteiten worden georganiseerd. Liever kleinschaliger? Dan is camping Zeven Linden een aanrader.

Camping Utrechtse Heuvelrugbowlen op de camping

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *