Zoek
Sluit dit zoekvak.

Formentera met kinderen, zo kindvriendelijk is dit Spaanse eiland

Formentera Spanje blauw

Formentera met kinderen? Helemaal zo gek nog niet. Staat Ibiza bekend staat als een party-eiland, het kleine zusje Formentera met 12.200 inwoners op zo’n 7 kilometer ten zuiden van Ibiza profileert zich liever als een vakantieoord voor gezinnen.

Formentera met kinderen

De laatste zorg van ouders hier is hoe hun kroost te vermaken. De talrijke stranden en het azuurblauwe water zijn een waar speel- en zwemparadijs voor de kleintjes. Naast watervertier zijn er talrijke andere activiteiten te ondernemen, waaronder  paardrijden, fietsen en wandelen. Torenhoge hotels vind je niet op Formentera, wel veel kleinschalige accommodaties en vakantiewoningen. Formentera heeft geen luchthaven, je vliegt naar Ibiza en vaart daarvandaan in 30 minuten naar de haven van Formentera.

➡️ Tip: download hier de brochure Formentera familiebestemming

Ga op ontdekking

Formentera met kinderen auto huren Spanje

Gezien de geringe afmetingen van het eiland – 83km² – is het een ideale fiets- en wandeleiland. Er is keuze uit 12 fiets- en 20 wandelroutes en omdat het eiland vlak is, zijn deze eveneens geschikt voor kinderen. Mocht je toch een dagje een auto willen huren, dan zullen de kinderen enorm genieten van rondrijden in een (Mehari strand)huurauto.

Formentera vuurtoren mehari

Ook leuk is een bezoekje aan een vuurtoren waarvan er drie op het eiland te vinden zijn. Een daarvan – Far de la Mola op het meest oostelijke punt van het eiland. Deze vuurtoren (gratis toegang voor kinderen), lijkt te balanceren op de rand van een klif. Een weergaloos uitzicht over de oceaan verzekerd. Hier vind je tevens het gedenkteken ter er van de Franse schrijver Jules Verne. In een van zijn boeken – Hektor Servadac – wordt Formentera verwoest door een komeet.

Formentera met kinderen: Actie en avontuur

Verschillende organisaties bieden georganiseerde activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar: denk aan kajakken, windsurfen, paardrijden, zeilen, suppen, fietstochten en zelfs georganiseerd van een klif springen. In de haven van La Savina vind je een zeilschool waar je kunt leren windsurfen, kajakken en zeilen en tal van andere watersporten.

Suppen Spanje Balearen

Kindvriendelijke stranden

De zee rondom Formentera is vrijwel altijd kalm, loopt geleidelijk af en is dus zeer geschikt voor kinderen. Het water is onvoorstelbaar blauw. Dit is te danken aan het ‘posidonia oceanica’ fenomeen – een haag van lange zeegrasplanten die het water filteren en het de mooie turquoise kleur geeft. Mooie stranden zijn onder meer Playa de ses Illetes in het westen, Playa de Llevante, Playa Migjorn en Cala Saona.

Formentera Spanje strand

Duikles voor kinderen

De zee rond het eiland is zo helder dat je er wel tot 50 meter diep kunt kijken. Er zijn verschillende duiklocaties waaronder het Don Pedro wrak op een diepte van zo’n 43 meter. Er zijn ook beginnerscursussen voor kinderen waaronder de PADI-Bubbelmaker vanaf acht jaar.

Wie fotografeert de meeste hagedissen?

De hagedis is hét embleem en symbool van Formentera. Hagedissen spotten en fotograferen kan er uitstekend want ze zijn dol op de zon. De ‘Ibiza muurhagedis’ komt alleen op Formentera en Ibiza voor en zijn in verschillende kleuren te zien, waaronder prachtige groenblauwe en turquoise exemplaren, afhankelijk van de plek op het eiland.

Spanje hagedis foto Eva Hopstaken OmniTraveler.nl

Formentera met kinderen: Ga in de herfstvakantie

Formentera maakt onderdeel uit van de Spaanse Balearen eilandengroep en ligt in de Middellandse Zee. Temperatuur tussen mei en oktober varieert van 22 tot 28 graden, dit maakt het tot een aangename najaarsvakantiebestemming. Ook de wintermaanden zijn aangenaam met gemiddeld 5 uur zon per dag

Waar slapen?

Het accommodatieaanbod omvat kleine en grote hotels, pensions, B & B’s, appartementen en veel vakantiewoningen. Om de vakantie helemaal in stijl van de natuur te houden, kunt u een plattelandshuisje huren van een particulier, variërend van eenvoudig tot zeer luxe.

➡️ Lees ook: Flaó d’Eivissa, zo heerlijk smaakt Ibiza

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *