Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kidsproof Hull, neem de kinderen mee naar deze toffe stad

The Deep Hull

Kidsproof Hull is never dull: het had zomaar een passende slogan voor jongeren kunnen zijn. Want deze stad in de regio Yorkshire biedt zoveel attracties voor kinderen dat ouders geen vrees hoeven te hebben voor verveeld kroost. Ravotten, buiten spelen, in een museum iets opsteken, je verwonderen over zoveel prachtige vissen, een ritje in een oude postkoets beleven, de skelet van een dinosaurus aanraken, oog in oog staan met een wolharige mammoet of een voetbalwedstrijd bijwonen.

Vaders en moeders zullen ook zo blij zijn als een kind want veel musea in Kidsproof Hull zijn gratis.

Gratis streetlife museum – 200 jaar vervoer over de weg

Streetlife museum kidsproof Hull Verenigd Koninkrijk

Hoewel de naam misschien niet zo spannend klinkt, gaan kinderen hier compleet uit hun dak. Het museum toont een overzicht van hoe Britten zich de afgelopen 200 jaar verplaatsen: een prachtige verzameling fietsen, koetsen, voertuigen, trams en treinen zijn tentoongesteld en zelfs een heus straatbeeld uit 1940 is nagebouwd. Helemaal leuk is een ritje ervaren in een hobbelende koets waarin vroeger post vervoerd werd van Hull naar de stad York.

➡️ Meer info: https://www.visithull.org/to-do/streetlife-museum/

The Deep: een van de mooiste aquaria ter wereld

The Deep duikers

Als er een attractie niet mag ontbreken in dit Kidsproof Hull lijstje dan is het The Deep. Breng je kinderen naar dit aquarium en ze zijn uren zoet. Gehuisvest in een markant gebouw aan de rivier de Humber biedt dit aquarium ruim 3500 verschillende soorten vissen. Het aquarium heeft acht attracties en staat bekend als een van de mooiste ter wereld.

➡️ Meer info: https://www.thedeep.co.uk/

Kidsproof Hull: Hull kermis

Denk bij het woord kermis nou niet aan een draaimolentje, een popcorn kraampje en een attractie met botsauto’s. Was de eerste editie in 1278 (!) bescheiden van opzet, nu is het uitgegroeid tot een van de grootste kermissen van Europa met een enorm aanbod aan thrills en rides. Ieder jaar komen er ook veel bezoekers uit het buitenland die verzot zijn op de oude en moderne attracties. Breng je kinderen hier naar toe en ze vallen ’s avonds als ene blok in slaap. In 2020 vindt het plaats van 9 -17 oktober.
➡️ Meer info: https://www.visithull.org/whatson/freedom-festival/

Kidsproof Hull: Dinostar

Dinostar Hull

Deze enorme reptielen die zo’n 250 miljoen jaar geleden hier rondliepen komen hier weer tot leven. Je kunt de skeletten aanraken -waaronder beenderen van de Triceratop–een plantenetende dinosauriër, en de kop van een Tyrannosaurus, hoor in de Dinosaur Sound Box wat voor een geluid ze maakten, en maak de ultieme selfie: steek je hoofd in de bek van een dinosaur.

➡️ Klik hier voor meer info.

Hull and East Riding Museum

Ook weer zo’n naam waarvan je denkt mwah… maar vergis je niet, je reist hier tot zo’n 235 miljoen jaar terug in de tijd. Het Hull and East Riding Museum heeft een van de indrukwekkendste archeologische en natuurhistorische verzamelingen in heel Engeland. Sta oog in oog met een ‘wooly mammoth’- een wolharige mammoet, loop door een dorp in de IJzertijd, bezoek een Romeinse villa, bewonder krijgers uit hout gesneden, en nog veel meer. Ook dit museum is gratis toegankelijk, zoals vrijwel alle musea in Hull.

➡️ Meer info: https://www.visithull.org/to-do/east-riding-museum/

Kidsproof Hull: Vissenspeurtocht

Fishtrail Hull Yorkshire

Een leuke zoekopdracht voor kinderen; de VVV heeft een route uitgezet langs 41 vissculpturen die op verschillende locaties in de stad zijn aangebracht door kunstenaar Gordon Young. De vissen worden in hun ware afmetingen getoond, van een piepkleine ansjovis tot een 3 meter lange rog. Gordon hield ook wel van een grapje… zo heeft hij sidderaal bij elektriciteitshuisje geplaatst en de afbeelding van een haai bij een bank. De Fish Trail folder is gratis op te halen bij de VVV.

➡️ Klik hier voor meer info.

Spitter spetter spat

Queen Victoria Square Hull Yorkshire Verenigd Koninkrijk

Niet geschikt voor de wintermaanden maar in het voorjaar en de zomer is het Queen Victoria Square pal voor het Stadshuis onbedoeld een speelplaats voor kinderen geworden. Waarom? Na een grondige renovatie van het centrum werd het plein ook onder handen genomen en onder meer een fontein aangelegd: 77 waterspuiten spuiten water omhoog in een bepaalde choreografie dat op kinderen een enorme aantrekkingskracht heeft. Wees dan ook niet verbaasd wanneer je kinderen gillend door het fontein ziet rennen.

➡️ Lees ook: Hull (Kingston upon Hull), de bruisende havenstad van Yorkshire

Iedereen aan boord!

Een leuke indruk van de stad Hull krijgen zonder dat de kinderen beginnen te jengelen dat ze vermoeide voeten krijgen, dan is een rit met een toeristisch treintje een optie. Je hebt keuze uit twee verschillende routes: een groene en een blauwe.
➡️ Meer info: https://hulllandtrain.com/

Goal!

Leuk hoor een voetbalwedstrijd in Nederland bijwonen. De sfeer in een Nederlands stadion verbleekt toch een beetje wanneer je in Engeland een wedstrijd bijwoont. Aan de overkant van het Kanaal is voetbal ook volkssport nummer 1 maar de Britten gaan net even wat verder in hun support en enthousiasme voor hun plaatselijke club. In Hull zijn dat de Hull City Tigers, wedstrijden worden gespeeld in het KCOM Stadium.

➡️ Meer info: https://www.hullcitytigers.com/fixtures/

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *