Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakantiehuisje in het bos | Puur genieten te midden van de natuur

Vakantiehuisje in het bos

Wonen en werken in de stad heeft z’n voordelen. Winkels, restaurants, sportschool bij de hand, om maar iets te noemen. Maar ook veel mensen op beperkte vierkante meters, eindeloos doorgaand verkeer en hondenpoep op de stoep. Soms heb je dan ineens behoefte aan helemaal niets. Even helemaal weg, in alle rust genieten van de natuur, zoals in een vakantiehuisje in het bos.

Vakantiehuisje in het bos

Laten we eerlijk zijn. Dromen we niet allemaal wel eens van een vakantiehuisje in het bos? Wij zien zo’n boshuisje bij tijd en wijle echt wel zitten hoor. Niet wakker worden van de wekker, maar wanneer de vogels beginnen te fluiten. Zodra de kwetteraars van zich laten horen, heel even het bed uit, de ramen opengooien en vervolgens weer terug in bed kruipen, terwijl de frisse wind aan je neus kriebelt.

Loom ontbijten op de veranda, onder toeziend oog van een schuwe eekhoorn – of met een beetje geluk – een hertje. Overdag uren wandelen om vervolgens tegen het einde van de dag terug te keren bij je tijdelijke accommodatie. Een fles goede wijn ontkurken, de haard of vuurkorf aansteken en eindeloos in het knisperend vuur staren. Misschien draven we een beetje door, maar je snapt wat we bedoelen, niet waar?

De paden op, de lanen in

Zo’n vakantiehuisje in het bos leent zich natuurlijk ook uitstekend als uitvalsbasis voor een wandelvakantie. Een gezonde geest in een gezond lichaam, daarvoor hoef je echt niet dag in, dag uit jezelf in de sportschool in het zweet te werken. Door te wandelen, werk je ook aan je conditie, zonder de zweetlucht van je buurman op de loopband te ruiken.

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa, tref je tal van wandelpaden. Variërend van korte tochten rondom je vakantiehuisje in het bos tot aan Lange Afstand Wandelpaden die je van de ene plaats naar de andere brengen en je soms ook de grens over brengen. Het Pieterpad is in Nederland het meest populaire wandelpad. Het gaat van het noordelijk gelegen Pieterburen, dwars door Nederland, naar het zuidelijke puntje op de Sint Pieterberg in Maastricht. Voor het echt stevige werk, kies je voor bijvoorbeeld voor de GR5 of misschien wel de Camino de Santiago.

Stippel je route zo uit, dat je aan het einde van je dagtraject de kuiten kan ontspannen en je nachtrust pakt in een goed bed. Trakteer jezelf op een fijn vakantiehuisje, waar je een dagje op krachten komt, zodat je daarna weer met gezwinde pas op pad kunt gaan.

Wandelroute De Kluis, aan de rand van Valkenburg

Mag het een beetje meer zijn?

Een beetje meer luxe? Nog meer? De hele dag schone lucht inademen is al een luxe op zich, maar wil je jezelf – en je reisgenoot – echt verwennen ga dan voor een vakantiehuis met jacuzzi. Tussen de bomen door, de zon zien zakken en terwijl de buitentemperatuur zakt, lig jij comfortabel in het warme water. Goed idee? Dachten wij ook!

Sliep jij al eens in een vakantiehuisje in het bos? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen.

vakantiehuis met jacuzzi

Lees ook:

 

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *