Zoek
Sluit dit zoekvak.

Expeditie Archeon | Kamperen bij het Archeon kent enkel voordelen

Je kunt een dagje naar de prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen in Alphen aan den Rijn, maar je kunt ook op Expeditie Archeon. OmniTraveler koos voor het laatste.

Expeditie Archeon

Woensdag voor Hemelvaart (2022). Met de auto volgeladen, en twee 11-jarigen op de achterbank zetten we koers naar Alphen aan den Rijn. Klaar voor ‘Expeditie Archeon’.  Want waarom zou je een dag het openluchtmuseum bezoeken, als je er ook een kunt blijven slapen? En op het park blijven slapen kent alleen maar voordelen. Let maar eens op.

Lees ook: Archeon, avontuur in de prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen

Expeditie Archeon

Verblijf in een luxe lodge

Om maar meteen met de opengeritste tentdeur binnen te vallen, kamperen op het terrein van Expeditie Archeon is alles behalve een straf. Wie denkt dat je hier als een holbewoner de nachten door moet brengen heeft het helemaal mis. Op een klein overzichtelijk veld, direct achter de kassa, staan 10  lodgetenten keurig opgesteld.

Nummer IX is de komende dagen ons verblijf. Kamperen is misschien nog zachtjes uitgedrukt, dit mag best de naam glamping dragen. Een groot verblijf met twee slaapvertrekken, een zitje en een keuken met alle benodigde voorzieningen (m.u.v. stromend water). Een grote veranda compleet met loungebank en picknicktafel aangevuld met 2 strandstoelen. Wat is er niet?

Sinds dit seizoen (2022) zijn de lodges voorzien van privésanitair. Naast de tent staat voor elke tent een houten huisje met daarin een heerlijke douche, schoon toilet en een wastafel met daarboven een spiegel.

Bovendien ook geen geleur met slaapzakken, luchtbedden en andere kampeermiddelen, je slaapt hier in een bed, dat bij aankomst ook al voor je opgemaakt is. De vakantie kan direct beginnen.

Glamping Glamping Glamping

Het Groene Hart smaakt naar meer

In diezelfde keuken waarover we zojuist spraken, treffen we bij aankomst tal van lekkernijen op het aanrecht. Fruit, jam, honing, zoet broodbeleg, koffie, thee en cereals. Wanneer we de koelkast optrekken, worden we verrast door de inhoud. Diverse sappen, melk, 3 soorten hartig broodbeleg, eitjes, boter, 2 kazen, yoghurt en een flesje wijn. Alles uit de streek, het Groene Hart.

Klinkt goed, niet waar? En weet je wat nu de kers op de spreekwoordelijke taart is? Elke ochtend worden er ook nog eens verse broodjes gebracht. Dat is nogeens heerlijk je dag beginnen.

ontbijt

Expeditie Archeon: Altijd toegang tot het park

’s Morgens vroeg, voordat de bezoekers het terrein vullen, in alle stilte een rondje lopen over het park. Kan gewoon. Aan het einde van de dag naar een keer langs de verschillende huizen slenteren. Geen probleem. Wanneer onderdeel bent van Expeditie Archeon heb je altijd toegang tot het park. Altijd? Ja altijd. Wanneer jij dat wil. Hoe cool is dat?

Os Archeon

Verboden te zwemmen

Het Romeinse badhuis mag dan aan het einde van de dag haar deuren sluiten, het buitenbad blijft toegankelijk. Hoewel er bij de ingang op een bodje nadrukkelijk staat te lezen ‘VERBODEN TE ZWEMMEN’ geldt dat dus niet voor de campinggasten. Die mogen naar hartelust een plons nemen, wanneer de poorten zijn gesloten.

Vier stoere kids waagden zich aan een avondje zwemmen, maar het water was, helaas voor hen, niet zo heel erg warm. Dat mag de pret niet drukken, zij zijn een unieke ervaring rijker.

Expeditie Archeon

Op pad met een Archeotolk

Tijdens de Expeditie Archeon nemen verschillende, zogeheten, Arheotolken ons mee op reis door hun tijd. Vanzelfsprekend vertellen de medewerkers op het park gedurende de dag ook allerhande weetjes en boeiende verhalen. De informatie die zo’n Acheotolk deelt, gaat net wat dieper en er is meer ruimte voor interactie. Bovendien mag je onder leiding van een zo’n speciale gids allerlei leuke (extra) activiteiten doen.

Wat dacht je van legaal voorkruipen bij het boogschieten, extra kaarsjes maken of uitgebreid vuur leren maken? Wij kunnen met recht zeggen dat de Archeotolken een grote toegevoegde waarde geven aan het verblijf.

Archeotolk Archeotolk Archeotolk Archeotolk

Meer voordelen:

Een Expeditie Archeon heeft enkel voordelen. Niet alleen is het fijn kamperen op het kleinschalige terrein en geniet je tal van privileges, het volgende vonden we ook nog fijn aan ons verblijf op het park:

 • Op sommige dagen kan het heel erg druk zijn op het park. Daarmee is het soms lang wachten in de horecagelegenheden op het park. Wij kozen ervoor om dagelijks even terug naar de lodgetent te lopen en daar in alle rust te lunchen.
 • Bij aankomst kregen we een bestellijst voor een pizza, salade en dessert. Deze werden bij de tent afgeleverd, Heel relaxed. Geen gedoe om de te koken of direct een eetgelegenheid op het park te zoeken. Lekker gemakkelijk de vakantie beginnen.
 • Bij de kassa zijn blikjes drinken en ijsjes te koop, lekker als verfrissing tussendoor. Mocht je nu echt om iets verlegen zitten dat niet op terrein verkrijgbaar is. Vanaf het Archeon sta je zo in het centrum om een boodschap te halen.
 • Vuurtje stoken in de vuurschaal: Wat is er nu leuker dan vuurtje stoken tijdens het kamperen. Dat vonden onze dames ook. Gelukkig staat er een vuurschaal en kregen we van een medewerker lucifers en aanmaakblokjes. Gehakt hout, ligt voorhanden, zoveel, dat krijg je tijdens je verblijf echt niet allemaal opgestookt. Wanneer de kinderen op bed liggen, is het voor de ouders een fijne plekje om samen te komen.

Het mag duidelijk zijn, wij hebben genoten. Wie denkt dat meerdere dagen Arheon misschien wat veel van het goede is, heeft het helemaal mis. Wil je dagelijks met de Archeotolken op pad, de verschillende shows bijwonen en activiteiten ondernemen, dan heb je echt wel meer dan één dag nodig. En wel meer dan twee ook.

vakantie Expeditie Archeon vakantie Expeditie Archeon

Inclusief tijdens je Expeditie Archeon:

 • Iedere dag entree Archeon
 • Overnachtingen met dagelijks ontbijt
 • 2x Diner
 • Parkeren incl. CO2 compensatie
 • Expeditie tochten
 • Activiteitenpas voor de kinderen
 • Welkomstpakket
 • Opgemaakte bedden
 • Eindschoonmaak

Enthousiast geworden? Reserveer dan snel een luxe lodge en ga op expeditie!

Expeditie Archeon

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

 1. Wat leuk om met je kinderen op zo’n manier wat meer van onze geschiedenis te leren. Ook fijn dat je je even terug kunt trekken op een eigen plekje

 2. Wat tof dat je daar mocht slapen. Het lijkt mij ook echt superleuk. Het is jammer dat mijn pubers hier niet meer op zitten te wachten, want ik vind het zelf wel heel leuk, haha. Ik ga er gewoon een keer alleen naartoe, zonder de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *