Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zuid-Limburg verkennen vanaf CityKamp Valkenburg Maastricht

Nederland Huttopia CityKamp camping Valkenburg

Op naar CityKamp Valkenburg Maastricht

Het is de eerste dag van september (2021) en de zomer zomert zoals ze het hele seizoen nog niet gedaan heeft. Ideaal om de schoolvakantie nog even te verlengen met een paar dagen verblijf op CityKamp camping Valkenburg Maastricht, de perfecte uitvalsbasis om Zuid-Limburg te verkennen.

Wandelroute De Kluis, aan de rand van Valkenburg

Nog voor we inchecken bij CityKamp camping Valkenburg, trekken we onze wandelschoenen aan. We maken ons op voor een korte, maar op sommige punten pittige, wandeling. Een tocht vol uitzichten, stappen zetten langs de Geul en slenteren door het groen aan de rand van Valkenburg.

📍 Wandelroute De Kluis, aan de rand van Valkenburg
Lengte: 5,5 kilometer
Afstand tot de camping: 4,9 kilometer

Wandelroute De Kluis, aan de rand van Valkenburg Wandelroute De Kluis, aan de rand van Valkenburg Wandelroute De Kluis, aan de rand van Valkenburg

Route des Vins: Wahlwiller Eys Vi1

Op nog geen half uurtje rijden vanaf de camping staan we midden tussen de druiven. We lopen een deel van de Route des Vins en dat is een aanrader hoor. Wanneer je – net als wij – uit een vlakker gedeelte in Nederland komt, soms een behoorlijke kuitenbijter, maar de talloze druivenranken, de vergezichten en de wijn bij de wijndomeinen maken dat allemaal dubbel en dwars goed.

📍 Route des Vins Wahlwiller Eys Vi1
Lengte: 10,1 kilometer
Afstand tot de camping: 13,8 kilometer

Route des Vins Wahlwiller Eys Vi1 Route des Vins Wahlwiller Eys Vi1 Route des Vins Wahlwiller Eys Vi1 Route des Vins Wahlwiller Eys Vi1

BloteVoetenPark Brunssum

Oh, jongens wat is dit leuk! Schoenen uit, zand en modder tussen je tenen en een paar uur genieten in de groene natuur. Over hindernissen, door het water en glibberen in het slik.

📍 BloteVoetenPark Brunssum, Ganzepool 9, 6443 WZ Brunssum
Lengte: ongeveer 4,5 kilometer
Afstand tot de camping: 20,7 kilometer

BloteVoetenPark Brunssum BloteVoetenPark Brunssum BloteVoetenPark Brunssum BloteVoetenPark Brunssum

Wandelroute Brunssummerheide, bij Heerlen

Is er iets mooier dan bloeiende paarse heide? Violet, purper, zo ver het oog reikt. Ja, de Veluwe is mooi, maar misschien is hier een heidewandeling maken nog mooier.

📍 Wandelroute Brunssummerheide, bij Heerlen
Lengte: Er zijn verschillende routes, wij kozen voor de lichtgroene route van 4, 92 kilometer
Afstand tot de camping: ongeveer 20 kilometer

Brunssummerheide Brunssummerheide

Street art route Heerlen

Heerlen wordt niet voor niets Neerlands street-arthoofdstad genoemd. Van onze favorieten DZIA en Jaune en van kleine werken tot enorm grote murals. Je kijkt je ogen uit hier!

📍 Street art route Heerlen
Afstand tot de camping: ongeveer 20 kilometer

Street art route Heerlen Street art route Heerlen Street art route Heerlen

Valkenburg, vlakbij CityKamp camping Valkenburg Maastricht

Het is natuurlijk zonde wanneer je op CityKamp camping Valkenburg verblijft ook niet even naar Valkenburg centrum te gaan. De gevels zijn er versierd met oude reclame-uitingen, sowieso zijn de mergelgebouwen een lust voor het architectonisch oog. De Geul verdeeld het centrum in twee, restaurants zijn er in overvloed net als activiteiten voor elke leeftijd.

Valkenburg vanuit CityKamp Valkenburg Maastricht Valkenburg vanuit CityKamp Valkenburg Maastricht Valkenburg vanuit CityKamp Valkenburg Maastricht

📍 Valkenburg centrum
Afstand tot de camping: ongeveer 3.3 kilometer

➡️ Maak ook zeker een uitstapje naar België: Ga Wandelen in Terhills (bij Maasmechelen)

Wat is een CityKamp van Huttopia?

Citykamp is een netwerk van campings nabij steden en is onderdeel van de Huttopia Group. Op het moment van schrijven zijn er dergelijke Huttopia parken  in Frankrijk en Nederland. Je vind een CityKamp in de/nabij de Franse steden Parijs, Lyon, Straatsburg, Colmar, Angers, in Nederland werd daar in juli (2021) Valkenburg/Maastricht aan toegevoegd. Deze campings kenmerken zich door een unieke ligging, de nabijheid van een stad en tegelijkertijd rust van een natuurverblijf met een fijn comfort.

De Citykamp campings zijn een onderdeel van de Huttopia Groep en opende in Limburg de tweede locatie in Nederland, eerder in 2021 opende Huttopia camping De Roos in het Drentse Beerze haar deuren.

Citykamp Valkenburg Maastricht in het kort

CityKamp Valkenburg ligt op slechts 2 kilometer afstand van het centrum van Valkenburg vandaan. Een stukje verder, 15 kilometer van de camping vandaan, sta je in de bourgondische stad Maastricht. Op het terrein van voormalige camping de Bron, zette Huttopia 15 trappeurs en 15 canadienne tenten. Ook kun je er verblijven in een van de 10 pipowagens of 11 chalets ‘Victoria’. Of kies, zoals wij, en huur een ‘Evasion’ chalet. Geniet je liever van een kampeervakantie met je eigen tent of caravan? Dat kan ook, er zijn meer dan 300 verschillende staanplaatsen.

Huttopoa CityKamp camping Valkenburg Maastricht Huttopoa CityKamp camping Valkenburg Maastricht Huttopoa CityKamp camping Valkenburg Maastricht Huttopoa CityKamp camping Valkenburg Maastricht

CityKamp camping Valkenburg Maastricht volgens OmniTraveler:

OmniTraveler spendeerde de nachten in een 5-persoons Evasion chalet, een schattig vakantiehuisje met alles erop en eraan. Aangezien het CityKamp splinternieuw was tijdens ons verblijf is er niets op of aan te merken op het in- of exterieur van ons verblijf. Alles in nieuwstaat. Datzelfde is ook van kracht voor het receptiegebouw, het sanitairgebouw (hadden wij niet nodig) en het heerlijke zwembad.

Na de gelopen kilometers was het heerlijk even een plons in het verwarmde bad te nemen. De camping is van alle gemakken voorzien (klein winkeltje, horeca, speeltuin, sanitair gebouw én zwembad), Valkenburg centrum is om de hoek en Maastricht niet ver weg. Wij vonden het de ideale uitvalsbasis om Zuid-Limburg te verkennen.

📍 Camping Valkenburg – Maastricht, Stoepertweg 5, 6301 WP Valkenburg

Huttopoa CityKamp camping Valkenburg Maastricht Huttopoa CityKamp camping Valkenburg Maastricht Huttopoa CityKamp camping Valkenburg Maastricht

Meer Nederland:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *