Zoek
Sluit dit zoekvak.

Petit013, luxe minicamping in het hart van Brabant

Minicamping Petit013 Tilburg

Klein maar fijn, die uitdrukking is vast ooit bedacht om Petit013 te beschrijven. Deze luxe minicamping, omringd door groene natuur, ligt vlakbij Tilburg. Een fijne uitvalsbasis voor een trip in eigen land.

Op een mooie regenachtige Pinksterdag

Pinksteren. Een paar dagen vrij. Ideaal om dichtbij eropuit te trekken. We kiezen voor een verblijf in een compleet ingerichte safaritent op minicamping Petit013. Een hele goede keuze, zo zal blijken, alleen de weergoden die hadden, helaas, andere plannen.

mincamping Petit013 Tilburg Brabant Nederland

Vanuit onze woonplaats Breda is het nog geen half uur rijden naar onze bestemming. Zodra we de snelweg afdraaien, verstomd het razende verkeer. Maken meerbaanswegen plaats voor smalle paden en veranderen auto’s in trekkers. In luttele minuten ligt het jachtige leven achter ons en rijden we de met bomen omzoomde laan op, waaraan Petit013 zich bevindt. De plassen op het grindpand zijn stille getuigen van de voorjaarsbuien de ons land de  teisteren. Echter alsof het zo moet zijn, zodra we de auto parkeren en uitstappen, prikken er zowaar zonnestralen door het wolkendek. Alsof gastvrouw Marion het zo voor ons geregeld heeft.

Schrobbelèr

Het weer kan de campinguitbaatster niet naar haar hand zetten, het gastvrije ontvangst mag ze wel op haar conto schrijven. Amper  de bagage uit de kofferbak gehaald, staat Marion met een glaasje Schrobbelèr en een map vol informatie over de camping en de omgeving voor ons neus. Kijk, dat is pas Brabantse gezelligheid.

Overnachten in een safaritent op Petit013

Ze zeggen wel eens dat je met kamperen moet zijn opgegroeid. In mijn jeugd geen haringen, scheerlijnen en luchtbedden. Een tent opzetten? Ik zou niet weten hoe het moet. Kamperen vind ik zeker leuk, maar graag wel zonder gedoe. De onlangs (mei 2021) geplaatste safaritenten van Petit013 zijn daarom ideaal.

Een tas met kleren, een krat met boodschappen in de kofferbak van de auto. Klaar! Een tent waar je rechtop in kunt staan en met eigen douche – mét warm water – en toilet.  Een echt bed opgedekt met kraak verse lakens. Wat een luxe. Een picknicktafel om (bij droge momenten) een spelletje aan te spelen en in de safaritent een eethoek, wanneer het weer je even in de steek laat.

Ik zou nu op kunnen noemen wat er allemaal aanwezig is in deze fonkelnieuwe safaritenten, maar ik ben bang dat ik dingen vergeet. Je kunt je namelijk beter afvragen, wat er niet is. Zelfs voor de koude nachten die wij, helaas, hadden is er gezorgd voor een kacheltje en zachte warme dekens die heerlijk geuren naar verse was.

safaritent mincamping Petit013 Tilburg Brabant Nederland safaritent mincamping Petit013 Tilburg Brabant Nederlandsafaritent mincamping Petit013 Tilburg Brabant Nederland

Campinglife

Terwijl Marions’ man Arjo op de zitgrasmaaier het groene gazon kortwiekt, loopt een van de campinggasten met een teiltje afwas naar het sanitair gebouw. Een ouder echtpaar leest een boekje voor de caravan (op de momenten dat het droog is). Samen met onze dochter trap ik een balletje totdat de jongedame (10 jr.) een jeu des boules-set in het schuurtje ontdekt. Gelukkig is de baan, niet te vochtig en gooien we menig balletje. Kamperen, zoals kamperen bedoeld is.

Voetballen op mincamping Petit013 Tilburg Brabant NederlandJeu des boules op mincamping Petit013 Tilburg Brabant Nederland

Nou ja… de bedoeling was, om ’s avonds te barbecueën. Je raad het al. Op het moment dat de picknicktafel voor de safaritent vol lekkers staat; een wolkbreuk en niet zo’n kleintje ook. De paarden in de wei, achter de camping, vluchten naar een veilig heenkomen. Geen gedartel meer in de wei. Ook wij zoeken ons heil elders. Snel alle bakjes en borden naar binnen. Geen BBQ, maar niet getreurd, want in de complete keuken van de safaritent staat zelfs een grillpan in het keukenkastje. Een prima alternatief om de satéspiesen in op te warmen.

Keuken en keukengerei Petit013 minicamping Tilburg Keuken en keukengerei Petit013 minicamping Tilburg Keuken en keukengerei Petit013 minicamping Tilburg

Uitstapjes vanaf Petit013

De Brabantse steden Tilburg, Breda en ’s Hertogenbosch liggen vlakbij het kampeerterrein. Ook attractiepark De Efteling en safaripark de Beekse Bergen liggen op een boogscheut afstand van je overnachtingsplek. Wie van paardrijden houdt, haalt het hart op bij de buren, Manege Thielen.

Wandelen in de Loonse & Drunense duinen

Niet voor niets is de gemeente waarin de Loonse & Drunense duinen liggen uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar 2021. Dit uitgestrekte gebied is ideaal om een dag heerlijk uit te waaien.

➡️ Lees ook: Struinen door de Brabanste Sahara

Loonse en Drunense Duinen

Fietsen over het Bels lijntje

Fiets vanuit Tilburg via de dorpen Goirle-Riel, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Baarle-Hertog en Ravels naar Turnhout langs het oude tracé in het grensgebied tussen Nederland en België

Fietspad Bels lijntje

Trappist drinken bij Abdij Koningshoeve

Boek een rondleiding, struin door de tuin of neem plaats op het terras en geniet van een glas trappist bij Abdij Koningshoeve. Gemakkelijk per fiets bereikbaar vanaf Petit013. Proost.

La Trappe Abdij Koningshoeve

Kijken bij schijnvliegveld De Kiek

Een vliegveld, in de bossen bij Alphen en Riel, dat geen echt vliegveld is/was en een vliegtuig dat geen echt vliegtuig blijkt te zijn. Nieuwsgierig geworden lees dan hier meer over schijnvliegveld De Kiek.

schijnvliegveld De Kiek

Lokale lekkernijen in de omgeving van Petit013

Stap op de fiets, of in ons geval – vanwege het slechte weer – in de auto en ga op zoek naar de lekkerste Brabantse streekproducten. Een paar tips op een rijtje:

 • Gooi wat klein geld (euro muntstukken) in je tas en hou zeker even halt bij de Melktap in Glize. Neem zelf een fles mee of koop er een ter plaatse en tap verse rauwe melk.
 • Bij de Smaakmakers in Goirle kun je terecht voor een Brabants worstenbroodje en heel veel ander lekkers. Het personeel helpt je graag, maar sta niet raar op te kijken als het net even anders gaat dan je gewoon bent. De jongens en meiden die er werkzaam zijn hebben een verstandelijke beperking.
 • Verse aardbeien en verse asperges, daarvoor moet je bij Leyten Asperges in Alphen zijn. Is nou net geen aardbeien- of aspergeseizoen tijdens je bezoek, schaf dan in likeurtje in die smaken aan of vul je boodschappentas met verse groenten en fruit om aan het einde van de dag op de minicamping van te genieten.

Brabantse streekproducten

Minicamping Petit013 praktisch:

Iedereen die op zoek is naar een kleinschalige camping met privé sanitair (ook als je geen safaritent hebt geboekt) omringd door groen, maar toch dichtbij de stad, zit op Petit013 helemaal op z’n plek. Marion en Arjo zijn zeer gastvrij en zorgen ervoor dat het terrein, de staplaatsen en de safaritenten in zeer goede staat verkeren.

De camping is niet specifiek geschikt voor kinderen, maar onze dochter (10 jr.) heeft zich prima vermaakt op het terrein. Sterker nog, ze had graag nog een nacht langer willen blijven, maar ja die leerplichtwet he….

 • Op de minicamping zijn 12 vrije kampeerplaatsen, allen (minimaal) 100 m2
 • Daarnaast staan er op het kampeerterrein 2 safaritenten (volledig ingericht, denk aan complete keuken en eigen douche en toilet in de tent)
 • Petit013 is omgeven door groen, maar steden als Tilburg en Breda zijn vanaf het terrein eenvoudig bereikbaar.
 • Voor actuele prijzen en beschikbaarheid, check je de website van Petit013.

📍 Petit013, Oude Lijn 5, 5032 PC Tilburg

Mini camping kamperen in Tilburg

Meer Brabant:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

 1. hallo
  Volgend jaar is er weer een country evenement 11/ 12 juni.
  Wat kost het als ik een safaritent voor dat weekend huur. En is er nog beschikbaarheid?
  Hoor graag van u
  met vriendelijke groet lucette Schutte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *