Zoek
Sluit dit zoekvak.

UNESCO fietsroute | Trap langs alle hoogtepunten van Wallonië

Spa Wallonie

Aan de ene kant deinen we een beetje terug voor de lange afstand, aan de andere kant voert de UNESCO fietsroute je wel langs toffe hoogtepunten in Wallonië. En gelukkig hoef je bijna 500 kilometer niet in een keer te rijden. Dat zou sowieso zonde zijnde, want afstappen, moet je zeker doen.

UNESCO fietsroute Wallonië: een aaneenrijging van hoogtepunten

Doorkruis Wallonië met de fiets, van Doornik, op een steenworp afstand van Frankrijk, tot de opmerkelijke site van Blegny-Mine, aan de poort van Nederland. Van west naar oost geniet je van de sfeer en contrasten die heersen tussen de landschappen van de Henegouwse vlaktes, de oevers van de Maas, de heuvels van Condroz en de geheime valleien van de Ardennen. – Bron: Website walloniebelgietoerisme.be

blegny mijn

Welke plaatsen passeer je?

Wat is er nu mooier dan fietsen in Wallonië? Van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Doornik tot het Belfort in Charleroi. Van oude scheepsliften naar voormalige mijnsites en kuuroorden en steden langs de Maas tot dwars door de Condroz. Elf trajecten met een eigen verhaal, een eigen geschiedenis en eigen UNESCO Werelderfgoed.

Tijdens de UNESCO fietsroute maak je kennis met Doornik, Mons, Binche, Thuin, Charleroi, Dinant, Ciney, Durbuy, Spa, Waimes, Raeren en tenslotte Blegny.

Raeren UNESCO fietsroute Dinant UNESCO fietsroute Charleroi Wallonië Doornik Belgie UNESCO fietsroute

UNESCO fietsroute Wallonië praktisch:

Pomp je fietsbanden op, laad desgewenst de accu van je E-bike op, gooi wat spullen in een tas en trappen – en genieten – maar.

  • De UNESCO fietsroute door Wallonië start in Doornik, de finish ligt in Blegny, vlakbij de Nederlandse grens.
  • In totaal is de route 491 kilometer, opgedeeld in 11 mooie etappes.
  • Hou rekening met hier en daar flinke heuvels en hellingen.
  • Onderweg zijn accommodaties beschikbaar met het zogeheten Bienvenue vélo’ / Fiets Welkom label. Op deze plekken heb je de beschikking over reparatiemateriaal en schoonmaakgerei indien nodig. En heb je een (veilige) plaats om je fiets te stallen.
  • Meer info lees je op deze website.

Reinhardstein

Meer Wallonië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *