Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tussenstop Seoul | 12 x de beste gratis tours in Zuid-Korea

tussenstop Seoul Zuid Korea

Ontdek Korea tijdens je tussenstop Seoul

Tussenstop Seoul op je vluchtschema staan? Tof! Hoezo? Met de gratis excursies van Free Korea Transit Tour hoef je je geen minuut te vervelen, voordat je doorvliegt naar je bestemming.

Welke tour kies jij tijdens je tussenstop Seoul?

Het free Korea Transit Tour programma heeft maar liefst twaalt trips om uit te kiezen tijdens je overstap Seoul. Welke kies jij?

Tussenstop Seoul Incheon Airport Korean Air South Korea

1. Past & Present

Tijdens deze gratis tour breng je een bezoek aan de voormalige residentie van de Zuid-Koreaanse president. Het Blue House is het voor het eerst opengesteld voor publiek. Daarna staat er een trip naar de Tong-In markt op het programma, dé plek om antieke munten in te slaan, maar zeker ook de plek om kennis te maken met de Koreaanse keuken.

2. Tussenstop Seoul Tradtition tour

Het Gyeongbokgung paleis dateert uit 1395. Dat is – voor de history buffs onder ons – pakweg 25 jaar eerder dan de Verboden Stad in Beijing (China). Het nabijgelegen Insadong is een populaire wijk bij zowel locals als bezoekers. Antiekwinkels, galerieën en kleine boetiekjes vol lokale snuisterijen.

gyeongbokgung palace paleis Seoul Zuid Korea

3. Peaceful Korea

We hoeven je vast niet te vertellen dat Zuid- en Noord-Korea niet de beste buren zijn. Om een glimp van het Noorden op te vangen, ga je naar Odusan Unification Obeservatory, met uitzicht op Kaesong in de DPRK. In het Imjingak Peace Park wordt nader ingegaan op de scheiding van het land.

DMZ Zuid Korea Imjingak Park

4. History

Dompel jezelf een paar uur onder in de oudste Boeddhistische tempel van Zuid-Korea, Jeondeungsa op Ganghwa Island.

5. Bezoek de DMZ tijdens je tussenstop Seoul

Ook deze tour staat in het teken van de splitsing tussen Noord- en Zuid-Korea. Tijdens deze gratis tour breng je een bezoek aan de zogeheten 3rd Tunnel, naar zeggen gegraven door Noord-Koreanen op via deze onderaardse doorgang het Zuiden aan te vallen. Daarnaast van je wellicht een glimp op van het Kim Il Sung standbeeld aan de andere kant van de grens, op het Dorasan Obervatory platform.

➡️ Lees ook: DMZ: Vanuit Seoul gluren naar de buren

DMZ 3rd Tunnel Zuid Korea stopover Seoul

6. Street

Hip Seoul ontdek je tijdens deze excursie naar Hongdae Street. Toffe restaurants, kattencafés en talloze eigentijdse winkels.

7. Experience

Leer Hanji, Koreaans handgeschept papier, maken en dwaal over de authentieke markt van Sinpo.

8. Ga jij voor de shopping tussenstop Seoul tour?

Deze tour kun je misschien maar het beste op de terugreis doen, want shoppen in Hyundai Premium Outlet en in Triple street staat garant voor talloze aankopen.

9. Songo

Voor wie wat dichter bij de luchthaven wil blijven, omdat je bijvoorbeeld wat krap in de tijd zit, kiest voor Songdo, het eerste zeewaterpark in Zuid-Korea. Hier heb je de mogelijkheid om te waterskiën of te kanoën.

10. Landscape

Eveneens niet ver van Incheon Airport ligt de Yedanpo trail. Even frisse lucht en de benen strekken. In de Incheon Airport Haneul Garden is een oase vol verse bloemen.

11. Temple

Maak in een uurtje kennis met het Boeddhisme in Zuid-Korea middels een bezoek aan d Yonggungsa tempel.

Monniken Zuid Korea

12. Future

Hyundai Motorstudio Goyang is het grootste auto-thema park in Zuid-Korea. Iedereen die van auto’s houdt, mag dit niet missen. Voor een fantastisch uitzicht op de luchthaven wordt op de terugweg een stop gemaakt op de Yeongjong brug.

➡️ Enthousiast geworden tijdens je eerste kennismaking met Zuid-Korea? Misschien wil je de volgende keer wat langer blijven. Check ons reisschema Zuid-Korea (3 weken)

Free Korea Transit Tour tijdens je tussenstop Seoul praktisch

Gratis toursInderdaad, helemaal voor nop. Hoe het werkt? Als volgt:

Op het moment dat geland bent op Incheon Airport begint je overstap Seoul. Ga naar de transit tour information balie (na de paspoortcontrole) om te zien welke tours op die dag en binnen jouw tijdsspanne beschikbaar zijn. Iets gevonden? Even registreren en je bent klaar voor vertrek.

Een paar dingen om rekening mee te houden:

 • Aankomst in terminal 1: de registratiebalie bevindt zich tussen uitgang 8 en 9 op de eerste verdieping. Arriveer je in terminal 2, dan tref je de balie nabij gate 3, eveneens op de eerste verdieping.
 • Om een reservering te maken zijn een geldig paspoort en je boardingkaart van vertrek én je doorvlucht nodig.
 • Alle tours worden aangeboden op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.
 • De tours zijn gratis, eventuele entreekosten niet.
 • Zonder aankondiging vooraf kan een tour gewijzigd of geannuleerd worden.

Handig:

 • Je bagage kun je bij de Free Korea Transit balie achterlaten, tijdens je deelname aan een van de tours. Hou er echter wel rekening mee dat de kantooruren van 07.00 – 18.00 uur zijn.
 • Mocht het weer onverhoopt anders zijn dan verwacht – of gehoopt. Geen nood. Incheon airport heeft niet alleen paraplu’s te leen, zelfs ook warme jassen tijdens de winterperiode.
 • Wil je na je kennismaking met deze bestemming wat langer op eigen gelegenheid blijven, alvorens door te reizen. Dat kan in overleg met de dienstdoende gids. Je komt dan zelf, op eigen kosten, terug naar de luchthaven. Incheon Airport adviseert minimaal 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

📍Tours en tijden kunnen veranderen. De excursies genoemd in dit artikel dateren uit periode winter 23/24. Meer (actuele) informatie lees je na op de  website van de luchthaven.

24/7 Gratis tijdens je tussenstop Seoul

Heb je, helaas, te weinig tijd om tijdens je tussenstop Seoul deel te nemen aan een van de boeiende tours? Bedenk dan dat op de luchthaven blijven ook heus geen straf is. Maak dan gratis gebruik van:

 • Internetzone
 • Relax zone
 • Slaap zone
 • Douches
 • Kinderspeelplek
 • K-Culture Zone
 • Of boek voor ongeveer € 50,- een transithotel of probeer voor ongeveer €20,- een capsule hotel uit. Reserveren via walkerhill.com aan te raden.

Free Korea Transit Tour tijdens je stopover Seoul Zuid-Korea

Meer Zuid-Korea

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *