Zoek
Sluit dit zoekvak.

Trans Siberië Express tips | Tips van OmniTraveler

Trans Siberië Express tips

OmniTraveler heb je Trans Siberië Express tips?

Trans Siberië Express tips? Die kan ik je wel geven, aangezien ik verschillende malen de treinreis der treinreizen, een reis per Trans Siberië Express maakte. De iconische treinreis van Rusland (via Mongolië) naar China. Nu vroeg een van mijn lezers me een paar tips met te delen. Aangezien zij binnenkort zelf deze fantastische tocht gaat ondernemen.

Trans Siberië Express tips: Eet bij My-My in Moskou

Moo_Moo_Moskou Trans Siberië Express
Een all-you-can-eat buffet restaurant met koeienthema, what’s not to like. My-My spreek je uit Moe-Moe, ja zoals een koei loeit. Hier maak je voor een schappelijk bedrag kennis met de Russische keuken.

Extra tip: vermijd het filiaal op de Arbat, daar is doorgaans superdruk!

Irkutsk: party in de open air disco

youth_island_Irkutsk Trans Siberië Express
De enorme Angara slingert zich een weg door Irkutsk. Een stad die vrijwel iedereen tijdens zijn/haar tocht per Trans Siberië Express aandoet. Aan deze rivier ligt het zogenaamde Youth Island. In de zomer – of eigenlijk zodra het enigszins lekker weer is – is dit dé plek waar de lokale jeugd in de avonduren bijeenkomt. Een fles Baltika bier in de hand een vleesspies in de andere, muziekje in op de achtergrond. Wordt het echt romantisch, dan flaneer je met je vlam over de Gagarin Boulevard langs de oever van de rivier.

Mongolië: rij paard

In het land van Genghis Khan gebruik je niet twee, maar vier benen. Over het Mongoolse volk wordt wel gezegd dat ze in het zadel geboren worden. Ook al verdringen motoren in de ruige Gobi-woestijn steeds vaker de trouwe viervoeter, elke inwoner van dit inmense land kan paardrijden. Of je nu net buiten de hoofdstad Ulan Bator naar het bekende nationaal park Terelj gaat of een expeditie door de Gobi gaat maken, spring een keer in het zadel. Ik ben écht geen paardrijder – ik ben zelfs een klein beetje bang van paarden – maar het gevoel van vrijheid dat je beleeft wanneer je een rit op een kleine kittige knol maakt is onbetaalbaar.

paardrijden mongolie

Trans Siberië Express tips: Ga naar hip Hou Hai Lake in Beijing

Hou Hai Lake Beijing China
Hou Hai Lake ontdekte ik in 2005. Sindsdien is het een van mijn favoriete plekken in de Chinese hoofdstad. De lange tocht per Trans Siberië Express eindigt voor velen doorgaans in Beijing. Aan de ene kant is het misschien een beetje te kunstmatig allemaal, maar aan de andere kant doet het erg gemoedelijk aan. Er zijn theehuizen, barretjes, eethuizen en (souvenier)winkeltjes. De locals rijden op electro-fietsen rond het meer, de toeristen laten zich in een fietstaxi voor te veel geld rond trappen. Wil je helemaal los gaan in het Chinese vermaak, dan ga je het water op en huur je een bootje.

Extra tip: In 2013 verbleef ik in het leuke Soluxe Courtyard hotel, aan de rand van deze gezellige buurt en op steenworp afstand van de metro.

Heb jij deze reis wel eens gemaakt en nog aanvullende tips voor Eva, of anderen die de Trans Siberië Express op de bucketlist hebben staan?

Meer Trans Siberië / Mongolië Express

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Fijne tips Eva! Benieuwd of we nog meer leuke dingen in de comments voorbij komen 🙂 aftellen nu!

  2. Leuke tips, zeker die openlucht disco! Helaas geen extra tips van mij, want ik ben er nog nooit geweest. Staat wel op de wishlist, dus ik onthou zeker de tips die er nu al staan 😉

    1. Dag Liese, hopelijk kun je de TransSib snel van je wishlist schrappen en daadwerkelijk aan boord gaan en deze geweldige reis gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *