Search
Close this search box.

Lampang, voor iedereen die op zoek is naar het authentieke Thailand

Olifanten bezoeken in Thailand Lampang

Lampang; wel eens van gehoord? Niet? Jammer, het is een gemoedelijke plaats in het Noorden van Thailand. Tijdens een 1/2 jaar backpacken door Zuid-Oost Azië legde ik er voor een paar dagen aan. En dat beviel prima.

Hoe geraken we vanuit Phrae in Lampang?

Het is dag 138 van mijn backpack reis, in mijn reisdagboek lees ik terug:
“Hoe komen we bij het busstation? Er zijn in Phrae geen taxi’s of tuktuks en de songthaew (pickup truck) die voor de deur van de accommodatie staat, kan/wil ons niet wegbrengen.” De oplossing: Met 2 westerlingen + 2 backpacks + 2 daypacks in saamlaw (fietstaxi). Arme man die ons moet vervoeren. Hij trapt zichzelf een ongeluk. Een dikke fooi is wel op z’n plek, dacht ik zo.
➡️ Lees ook: Wie gaat er mee naar Phrae?
Thailand Phrae Lampang saamlaw
Bij aankomst in Lampang doet zich een vergelijkbaar probleem voor. Opnieuw geen spoor van vervoer te bekennen. Zelfs de bekende paardenkoetsjes waar de Lonely Planet over schrijft zijn nergens te bekennen.

The Riverside Guesthouse Lampang

Thailand Lampang The Riverside Guest House
Tegen het einde van middag is de bestemming bereikt; het Riverside Guesthouse. De accommodatie ligt – hoe verrassend – aan de (Mae Wang) rivier. Prachtige teakhouten kamers wachten op nieuwe gasten. De kamer is prima, wel een beetje donker.
Thailand Lampang The Riverside Guesthouse
Het bewijs dat je overal in de wereld Nederlanders tegenkomt, wordt in Lampang weer eens waar gemaakt. In de bijbehorende bar & restaurant zitten twee kaaskoppen. De avond begint met ieder aan een eigen tafeltje maar al snel worden wordt er met het meubilair geschoven voor een gezellig Hollands samenzijn.
➡️ Bekijk ook eens de website van het guesthouse indien je plannen hebt dit deel van Thailand te bezoeken

🐘 Thai Elephant Conservation Center

Lampang is niet echt heel groot, maar net buiten de stad ligt het Thai Elephant Conservation Center. Hier heb je de mogelijkheid persoonlijk contact te maken met olifanten die zijn gered uit de toeristische industrie. In dit reservaat worden ze goed verzorgd en staan zaken als in stand houding, ecotoerisme en medische zorg hoog in het vaandel.
Thailand Thai Elephant Conservation Center
Met een gigantische Jeep verlaat ik het guesthouse richting het Thai Elephant Conservation Center. Bij aankomst gaan de lobbesen net in bad. Daarna mag ik – tegen betaling – bananen en suikerriet aan een bos slurven geven. In de ‘show’ geen trucjes maar een inkijkje hoe de mahout en zijn logge vriend samen zware klussen in het bos fixen. Iets met zware balken verschuiven en dergelijke.
Thailand Lampang Thai Elephant Conservation Center

Wanneer de meeste bezoekers richting de uitgang gaan, wenkt mijn gids me. “Kom, deze kant op.” In de kraamkamer sta ik zo maar ineens oog in oog met het schattigste fantje dat je ooit zag (1 maand oud). Uren zou ik naar deze grijze hummel kunnen kijk. Zo cute.
Nog een stop bij het ‘ziekenhuis’. Hier is men met een man of 6 in de weer een olifant van ongeveer een jaar oud te revalideren. Hij is in buurland Myanmar gewond geraakt.
➡️ Meer info omtrent het Thai Elephant Conservation Center lees je na op de website van het instituut

Jungle Market

De Lonely Planet omschrijft deze Thung Kwian Market als een plek vol exotische kruiden en dieren. Bij aankomst blijkt het niets meer dan een toeristenmarkt.

Wat Phra That Lampang Luang

Thailand Wat Phra That
Deze oude Lanna style tempel, geheel uit hout opgetrokken, stamt uit de 15e eeuw. Persoonlijk vind ik een opmerkelijke tempel. Waarom? Dat schreef ik er dan weer niet bij in mijn dagboek.

Chae Son National Park

Het Chae Son National Park bezocht ik zelf destijds niet. Goede verhalen hoorde ik er wel over het Thaise regenwoud vol prachtige flora en fauna en een natuurlijk warm bad. De waterval en de warmwaterbronnen schijnen een heerlijke plek te zijn om bij te komen na een trekking door dit ongerepte natuurgebied.

Daarnaast is Lampang de stad van mooie houten huizen en blinkend gouden tempels. De tempels van Wat Si Rong Muang, Wat Si Chum en Wat Phra Kaeo Don Tao zijn met hun glanzende daken, kleurrijke glasdecoraties en indrukwekkende houtsnijwerk echte aanraders om een stokje wierook te branden. Of droom weg bij het gezang van de boeddhistische monniken in het Phra Chao Lan Thong klooster net buiten Lampang.

Ik reis door naar Nan, om er de jaarlijkse bootraces bij te wonen.

Meer Thailand

Thailand voor gevorderden
Visum Thailand aanvragen? Dat doe je zo!
Siam Niramit show Bangkok

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Dat olifantje, hoe schattig (: Heel informatief artikel. Het is ook leuk dat je altijd linkt naar nog meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *