Zoek
Sluit dit zoekvak.

Siam Niramit show een avond vol vertier in Bangkok

De Siam Niramit stond niet direct op mijn to-do lijstje tijdens mijn zoveelste bezoek aan Bangkok. Achteraf heb ik spijt dat ik niet eerder een avondje vrij heb gemaakt voor deze fantastische show.

Een reis naar een sprookjesachtig koninkrijk

Op een van de grootse podia ter wereld met meer dan 100 acteurs die maar liefst 500 kostuums dragen gedurende de voorstelling, voltrekt elke avond de Siam Niramit show in Bangkok. Speciale effecten, geavanceerde techniek, alles wordt uit de kast getrokken tijdens deze spectaculaire show. Een duik in de historie van Thailand, een kennismaking met de geschiedenis en de cultuur.

Een avondje uit

In de lobby van het hotel neem ik foldertje van de Siam Niramit show mee. Onze kleine meid (4 jaar) is direct enthousiast. “Wil je vanavond naar het theater?” vraag ik haar. Een volmondig ja, volgt. Omdat ons meisje normaliter rond 20.00 naar bed gaat – het tijdstip waarop de show begint – besluiten we overdag niet al te veel te doen. We lunchen buitenshuis en spenderen de middag in en rond het zwembad van het hotel. Ons reismeisje heeft er zin in en duikt in haar koffer voor een mooie jurk. “Dat moet toch he mam, netjes aankleden als je naar het theater gaat,” spreekt ons dametje eigenwijs. “Pap, jij moet een bloesje aan, geen T-shirt en jij een rok,” spreekt onze kleuter mode politie.

Spektakel vooraf

siam niramit preshow Bangkok Thailand
Met de Skytrain en metro zoeven we van de ene kant naar de andere kant van metropool Bangkok. Vanaf de eindhalte Thailand Cultural Centre MRT Station rijden er gratis shuttlebusjes naar het theater, wij besluiten echter te voet te gaan.
Een e-nor-me parkeerplaats doemt voor ons op. Met ontelbaar veel touringcars erop geparkeerd. “Oh, oh, denk ik even, waar zijn we nu in beland….” Bij de ingang worden we hartelijk welkom geheten, op de foto gezet en voorzien van een orchidee corsage. Op de binnenplaats is een compleet Thais dorp nagebouwd. Er loopt een olifant (beetje zielig), er klinkt muziek en acteurs dansen naar lieve lust. De stemming zit er meteen goed in.

Adembenemend mooi

siam niramit geschiedenis Thailand Bangkok
Een half uur voor aanvang openen de deuren. Chinese tourgroepen ‘rennen’ naar binnen. Geen idee waarom ze zo dringen, iedereen heeft immers een vast stoelnummer. We hebben mooie plaatsen, recht voor het podium. De lichten doven, de muziek galmt door het enorme complex, it’s showtime!

Tijdens de eerste akte, leren we alles over het oude Lanna Koninkrijk in het Noorden van het land. Hoe overzeese handelaren voet aan wal zetten en andere volkeren (Chinezen) en geloven (moslims) meebrachten. Hoe het leven er in de Isaan er uit heeft gezien en hoe de Thai zijn akkers een jaar lang met liefde bewerkt. Niets is te gek, rijst dat voor je ogen groeit, water waar heuse bootjes op varen, een Khmer tempel die uit het niets ineens voor je snuffert staat. Kosten nog moeite zijn gespaard. Floor klapt enthousiast – bij onafgebroken – in haar handen, haar mond open van verbazing.

Hemel op aarde

siam niramit geloof Thailand
De tweede akte staat in het teken van karma. Goede daden, slechte daden, ze zijn allen van invloed op onze plaats in het hiernamaals. Hel, Himapaan (een voorstation van de hemel) en de Hemel, wat zien de decors en acteurs er ook tijdens deze verbeeldingen geweldig uit.

De derde en laatste akte neemt ons mee naar de vele festiviteiten en feestdagen die Thailand rijk is.

Tachtig prachtige minuten

Bijna anderhalf uur later klinkt het uit de mond van onze mini-globetrotter “Is het nu al afgelopen?” Ja, tachtig minuten zijn voorbij gevlogen. Ook al worden toeristen hier met busladingen vol naar toegebracht, is de betonnen vloer van het nagebouwde dorp een weinig authentiek en moet je de souvenierverkopers als vliegen van je lijf wegslaan. Dat alles doet niets af aan deze Siam Niramit show. Ons meisje, vriendlief en ikzelf hebben er simpelweg van genoten. Khop khun kha!

Siam Niramit Praktisch:

  • Reserveer kaarten online of via je hotel/guesthouse
  • Tijdens de voorstelling mogen geen foto’s of video-opnamen gemaakt worden
  • Je kunt reeds om 17.00 uur het terrein op en het Thaise dorp bezoeken. De show start 20.00 uur
  • Deelnemen aan het buffetdiner behoort tevens tot de mogelijkheden (deden wij niet)
  • Vanuit verschillende hotels kun je (tegen betaling) gebruik maken van transferbusjes
  • Geen tijd in Bangkok? Geen nood je kunt de show ook in Phuket zien
  • Voor actuele prijzen, tijden en aanvullende informatie neem je een kijkje op de website van Siam Niramit

© Alle foto’s (met uitzondering van onze happy family) zijn gemaakt door/eigendom van Siam Niramit Bangkok

Meer Thailand:

Trotter Thailand – van reizigers voor reizigers
Udon Thani & Ban Chiang National Museum
Trap niet in de deze oplichterstrucs

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *