Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum Thailand aanvragen? Dat doe je zo!

Thailand visum Thailand tuktuk

Ontkennen heeft geen zin. Ik hou van Thailand. Het aantal stempels in mijn (oude) paspoort(en) zijn niet op een hand te tellen. Dikke kans dat op het moment  je dit artikel leest ik net onderweg ben naar het land van de glimlach. Misschien ben ik er zelfs wel of plan ik (in gedachten) al weer een nieuwe trip naar deze bestemming die voelt als thuiskomen.

Land van de glimlach

De liefde tussen mij en Thailand was er niet bepaald een op het eerste gezicht. Man, mijn eerste keer Bangkok. Verschrikkelijk! Tijdens mijn tweede bezoek voelde ik me al meer op mijn gemak en de talloze keren daarna wilde ik eigenlijk niet meer terug naar Nederland.

Thailand | Mijn eerste keer Bangkok

“Maar jij bent toch overal al geweest?” klinkt het soms enigszins verwijtend wanneer ik vertel dat ik opnieuw Thailand als volgende reisbestemming heb gekozen. Ben je gek! Thailand is zo groot en zo veelzijdig, daar valt altijd wel iets te ontdekken. In Thailand kun je maanden rondreizen en dan nog heb je niet alles gezien.
Thailand

Lang verblijf in Thailand

Ondanks het feit dat ik erg van Thailand hou, ben ik nimmer een lange – aaneengesloten – periode verbleven. Ik verbleef er wel eens bijna een maand. Ging de grens over naar Laos en keerde terug voor een verblijf van ruim drie weken. En zo doen veel reizigers dat. Thailand lonkt, maar je kan niet zomaar voor onbepaalde tijd in het land verblijven. Zonder visum mag je maximaal 30 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Wil je langer blijven – snap ik – dan zal je een visum aan moeten vragen.

Visum Thailand

Verblijf je korter dan 30 dagen dan heb je geen visum nodig. Weet je voor vertrek al dat je dit maximum aantal dagen zal gaan overschrijden, dan is het verstandig voor je vertrek uit Nederland je visum Thailand aan te vragen. Het scheelt je ter plaatse een hoop tijd en geregel en het is eenvoudig aan te vragen.

Aanvraagprocedure visum Thailand

Je visum Thailand vraag je simpel en eenvoudig online aan. Download het aanvraag formulier en vul de benodigde gegevens in. Hou verder rekening met de volgende zaken:

  • In je (geldige) paspoort dien je minimaal één lege pagina te hebben
  • Je dient in het bezit zijn van voldoende financiële middelen
  • Daarnaast dien je een retourticket of een ticket naar een volgende bestemming te kunnen tonen
  • Bovendien dien je ook over de benodigde documenten/visa hebben te beschikken die vereist zijn voor je volgende bestemming
  • Tijdens de aanvraag mag je je niet in Thailand bevinden
  • De aanvraagprocedure is minimaal 4 werkdagen.
  • Je visum is 2 maanden geldig vanaf het moment van afgifte
  • Betaling voldoe je eenvoudig per  iDeal, Mister Cash of per overboeking

Extra zekerheid

Wanneer je reeds in Nederland je visum aanvraagt heb je ook nog de mogelijkheid (voor een klein bedrag extra) tot zogeheten Ambassade Registratie. Wat dat is?

Wanneer je tijdens de visumeprocedure je jezelf laat registreren bij het Ministerie van Buitenlandse zaken is het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte van je reisplannen. Indien er belangrijke gebeurtenissen of calamiteiten zich voordoen in Thailand zal je door middel van de 24/7 Informatieservice altijd op de hoogte worden gehouden.

➡ Zo wordt je op de hoogte gehouden, bijvoorbeeld tijdens onrusten in de hoofdstad Bangkok

Thailand visum Thailand drijvende markt

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *