Khaosan road is zonder twijfel de bekendste straat in Bangkok, wat zeg ik, in heel Thailand. Zelfs misschien wel in heel Zuidoost Azië. Menig keer bivakkeerde ik een of meerdere nachten in dit backpackers walhalla en zelfs wanneer ik elders in de Thaise hoofdstad slaap, maak ik graag tijd vrij voor een hapje en een drankje in dit levendige stukje van de stad.

Khaosan road 1 Khaosan road 2 Khaosan road 3

☆ Bezoek Wat Chana Songkhram Rachawora Mahawiharn

Oei, val ik nu even door de mand. Van al die keren dat ik op Khaosan road verbleef, heb ik geen een keer de moeite genomen deze tempel te bezoeken. Terwijl de ingang nota bene aan deze beroemde straat grenst. Een aantal keren wachtte ik hier op een bus waarvoor ik bij een cheap ass reisbureautje een ticket boekte. Me nimmer realiserend dat de tempel daadwerkelijk bezocht kan worden. Was jij er wel eens?

☆ Ga naar het Khaosan road museum

Ik kwam, ik zag en.. Zag niets, want ik stond voor de gesloten deur… Om eerlijk te zijn heb ik niet echt een idee van wat men hier tentoonstelt, kijkende naar de afmetingen van het pand, kan dat niet heel veel zijn.

☆ Geniet van de Thaise keuken

Dit lijkt me niet zo’n moeilijke opgave, toch? Voor elk budget is er iets lekkers te krijgen op Khaosan road. Pad thai in een plastic bakje op straat of een dampende Thaise curry in een van de vele eettentjes in de straat. Hou je niet van Thais eten – kan ik me niet voorstellen – geen nood, een keur aan wereldkeukens staan voor je gereed. Verhongeren zal je echt niet. Heb je uiteindelijk helemaal geen inspiratie (of lust je écht niets) Burger King en McDonalds zijn eveneens binnen handbereik.
Khaosan road
Khaosan road food

☆ Neem een (henna) tatoeage

Mijn lichaam is vrij van tatoeages. Eens overwoog ik een henna exemplaar te laten zetten. Ik had het al precies uitgedacht, een grote tijger op mijn linker onderarm. Waarom? Enkel om te zien hoe mijn omgeving zou reageren. Toen ik hoorde dat sommige mensen allergische reacties kunnen krijgen van henna tatoeages, besloot ik de grap achterwege te laten.
Khaosan road

☆ Thaise massage?

Reismaatje nam steevast tijdens ons verblijf in het D&D hotel op Khaosan road een massage. De laatste jaren lijkt het of er steeds meer en meer masseuses bijkomen. Zie jij jezelf al zitten, midden op de straat, terwijl je gekneed wordt?
Khaosan road

☆ Schaf zilver en handgemaakte kunst(werken) aan

Wil je zilver aanschaffen? Onthoud dan dat je dit enkel in grote(re) orders  in kunt slaan. Ooit zocht ik een toffe armband uit en wendde me tot de kassa. “Hoeveel?” vroeg de verkoper. “Een!” “Sorry, twintig is de minimum afname.” Beetje jammer.

Behalve sierraden hangen de vele winkeltjes vol met schilderijen en foto’s op canvas. Tevens kun je terecht voor een omvangrijke collectie van grappige T-shirts, fishermans’ pants, topjes en zwemkledij.

☆ Feest tot je niet meer kunt

Cocktails drinken op straat, een biertje kopen bij de 7 Eleven en op de stoeprand nuttigen, samen een bucket leegdrinken, op Khaosan road kan het allemaal. Sinds mijn eerste bezoek aan Bangkok in 1999 zijn er clubs en barretjes gekomen en ook weer gegaan. Een is still standing tall, te weten, Khaosan Centre. Een combinatie tussen restaurant, café en uitgaansgelegenheid.
Khaosan road

Wat doe jij het liefste op Khaosan road?

Meer Thailand:

Oplichterstrucs in Thailand. Trap er niet in!
Bangrak: Ontdek het onontdekte Bangkok