Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rondreis Taiwan, waar een klein eiland groot in kan zijn

Taiwan, waar een klein lang groot in kan zijn

Taiwan is geen China, maar deelt wel de traditionele Chinese cultuur, dat leer ik tijdens een rondreis Taiwan. Hier en daar een ontdek je een vleugje Japan, maar Taiwan is vooral zichzelf. Een eiland waar eeuwenoude stammen nog altijd deel uit maken van de dagelijkse samenleving. Naast de bruisende hoofdstad Taipei, trakteert Taiwan haar bezoeker op fraaie, bijzondere en een diversiteit aan landschappen en gebergten. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand.
Taiwan ansichtkaart

Kool en spek

Het National Palace Museum in Taipei mag op geen enkel reisschema ontbreken. Het museum is niet alleen indrukwekkend voor liefhebbers van oude Chinese kunst, maar geeft de bezoeker een interessante kijk in de collectie die door de Nationalisten uit de Verboden Stad in Beijing naar Taiwan werden vervoerd. Op deze manier wilde men de schatten uit handen houden van de binnenvallende Japanners en communisten. In totaal zijn er 720.000 voorwerpen, ongeveer 15.000 staan tentoongesteld. Naast vele zalen met oude bronzen voorwerpen, keramiek, schilderijen en kalligrafie zijn de topstukken van het museum op de jade afdeling te vinden. Een kool met insecten en een stuk varkensvlees uitgehouden uit het kostbare edelsteen vormen samen de twee topstukken van het museum.

Het hoofd van de Koningin

Yehliu Geopark
Op nog geen uur rijden van de Taiwaneese hoofdstad Taipei, ligt, aan de kust, het Yehliu Geopark. Een landschap gevormd door zee erosie, met de meest opmerkelijke rotspartijen en bijbehorende namen. Op een vlakte die je doet denken aan een maanlandschap, liggen de zogenaamde Paddestoelrotsen, deze zijn in grote getalen vertegenwoordigd, gevormd door wind, zon, regen, het zoute zeewater en de noordoost moessons. Naast geërodeerde rotsenpartijen die je doen denken aan kaarsen, slippers, stukken tofu of een ijscoupe, steekt er een figuur met kop en schouders boven de anderen uit, namelijk het hoofd van de koningin. Bezoekers staan letterlijk voor haar in de rij, haar populariteit is zelfs zo groot dat het Geopark besloten heeft een replica te plaatsen.

Rondje Sun Moon Lake tijdens de rondreis Taiwan

Sun Moon Lake
De reiswebsite van het toonaangevende televisienetwerk CNN, riep het fietspad rond het meer uit tot een van de mooiste fietsroutes in de wereld en daar is geen woord van gelogen. Dit schilderachtige meer ligt in centraal Taiwan, en wordt omringd door adembenemende bergen. Taiwanezen zijn dol op deze romantische plek, menig bruidspaar siert dan ook de waterkant. Fietsfabrikant Giant, een Taiwanees bedrijf, stelt de nieuwste modellen aan de Nederlandse touroperators beschikbaar om 28 kilometer mee weg te trappen.

Degene die wat minder sportief zijn aangelegd, hebben de mogelijkheid de tocht per E-Bike af te leggen, een fiets met trapondersteuning. Hetgeen, tijdens het beklimmen van enkele steile stukken, zeker geen overbodige luxe zou blijken. Onderweg bezoekt een enkeling de Cihen Pagoda, op de top van het Erlong gebergte. Een ander besluit zich op de sportieve prestatie te richten. Bij terugkeer zijn allen het er over eens, dat deze tocht zeker aangeraden zal worden aan toekomstige klanten.

Vroeg uit de veren tijdens de rondreis Taiwan

Alishan
De wake-up call wekt de touroperators om 03.15. Vanuit het Alishan House Hotel trekken de vroege vogels er op uit. Een treintje voert de vele aanwezigen naar een 2.500 meter hoog uitkijkpunt. Taiwanese toeristen en Chinese groepen van het vasteland verdringen zich na aankomst bij de reling. Alvorens de zon zich laat zien wisselt de lucht steeds van kleur. Het zien van de eerste zonnestralen van de dag is spectaculair.
Taroko Gorge rondreis Taiwan

Rondreis Taiwan, hoe er te komen?

China Airlines is sinds 2011 onderdeel van het Sky Team, onderhoudt een dagelijkse vlucht van Amsterdam naar Taipei met een korte tussenlanding in Bangkok. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus 340-300.

Het artikel over deze rondreis Taiwan schreef ik voor reisvakblad TravelPro – the Dutch Travel Trade Magazine #21 verschijningsdatum 16 oktober 2014

Meer Taiwan:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

    1. Charming he? Taiwan is echt super! Tijdens deze trip, helaas, eigenlijk maar weinig (nieuws) gezien, toen ik in 2007 het eiland rondreisde heb ik veel meer natuurschoon mogen ontdekken.

  1. Wat heb je Taiwan mooi omschreven: Taiwan is vooral zichzelf, love it! Hele herkenbare plekken allemaal! Ik schreef laatst een blogje met 13 dingen die je in Taipei moet doen, en binnenkort komt er een editie met must sees/do’s voor het hele land..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *