Zoek
Sluit dit zoekvak.

Xiao Long Bao lunch bij Din Tai Fung Taipei

Kanen voor je leven!

Mijn Xiao Long Bao lunch bij het beroemde Din Tai Fung restaurant in de Taiwanese hoofdstad Taipei is misschien wel een van de lekkerste maaltijden die ik ooit tussen de middag at. Jongens, wat was dat smullen!

Din Tai Fung Tapei Taiwan
Lange rijen voor de ingang bij Din Tai Fung restaurant in Tapei

XiaoLongBao dumplings bij DinTaiFung
Kijkje in de keuken bij Din Tai Fung dumpling restaurant Taipei

Xiao Long Bao dumplings bij Din Tai Fung
Opzij, verse dumplings!

Xiao Long Bao dumplings bij Din Tai Fung
Jong en oud, weet de weg naar Din Tai Fung te vinden

Xiao Long Bao dumplings bij Din Tai Fung
Aanvallen……

Zeg niet zomaar dumpling tegen Xiao Long Bao

Reizen en eten, is er een betere combinatie denkbaar? Waar ga je eten als je op reis bent? Precies, daar waar de locals rijendik voor de ingang van het restaurant samenstromen. In Taipei koos ik Xiao Long Bao voor de lunch (dumplings) en Din Tai Fung was daar de perfecte plek voor.

Van olie naar ster

Sinds 1972 serveert men hier de Xiao Long Bao in de voormalige winkel eerder keukenolie verkocht werd. Sinds die tijd heeft het restaurant vele onderscheidingen mogen ontvangen. The New York Times gaf Din Tai Fung een plaats in de top tien van beste Aziatische restaurants ter wereld. Het filiaal in Hongkong heeft sinds 2010 zelfs een Michelin ster. Maar ook prestigieuze media als de Amerikaanse Daily Mail en CNN Traveler beloonden de hartige deeghapjes met hoge cijfers. En ik, eenvoudig reisredacteur, sluit me daar graag bij aan.

Hoe geniet je het beste van je Xiao Long Bao?

  • Schenk een scheutje sojasaus en azijn in het schaaltje (staat reeds gereed op tafel) met gember (aangeraden verhouding 1:3)
  • Neem een Xiao Long Bao (met stokjes, natuurlijk!) uit een van de bamboo manden en dip deze in de zojuist gemaakte saus
  • Pak je soeplepeltje en schep wat soep op. Met je eetstokje prik je een klein gaatje in de dumpling en laat zo wat soep het deegpakketje binnen sijpelen
  • Alvorens een hap te nemen (LET OP: Heet!), leg je wat gember sprietjes op de lepel en…. mmmmm, heerlijk, genieten maar

Xiao Long Bao gevuld met vlees of garnalen, lam of rundvlees. Mand na mand, volgt een nieuwe verrassing. Begeleid met wat waterspinazie, bamboescheuten en taugé, heb je de perfecte lunch.

Xiao Long Bao dumplings bij Din Tai Fung
De tafel ziet eruit een als slachtveld, zoals het hoort na een heerlijke maaltijd

Niet enkel in Taipei

Din Tai Fung kent haar oorsprong in Taiwan maar heeft ook restaurants in: Japan, Amerika, Zuid-Korea, Singapore, China, Hongkong, Indonesië, Maleisië, Australië en Thailand.

At jij al wel eens bij een van deze Din Tai Fung restaurants? Heerlijk hé?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *