Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review | Novotel Taipei Taoyuan International Airport

Taiwan Novotel Taipei Taoyuan International Airport bed

Hoe laat het is, ik heb geen idee. Vrijdag aan het eind van de middag ben ik met vriendlief en ons reismeisje in het toestel van China Airlines gestapt en nu sta ik in de lobby van het Novotel Taipei Taoyuan International Airport hotel.

Bali, here we come

Bali zeg je? Yep. Bali. Toch sta ik nu in Taiwan. Het is zomervakantie (lees: schoolvakantie), augustus is een paar dagen oud. Een betaalbaar vliegticket naar het Indonesische eiland is nauwelijks te vinden/boeken. Een overstap of lay over brengt uitkomst. Daar we eerder met China Airlines vlogen en dat prima vonden, besluiten we op weg naar onze eindbestemming een nachtje in de Taiwanese hoofdstad door te brengen.
➡️ Toch de stad in? Je bent er vanaf de luchthaven in 45 minuten: Raadpleeg de vijf tips voor Taipei of mijn vijf (nieuwe) tips voor Taipei

Een hotel in de stad of op de luchthaven? Hoe leuk ik Taipei ook vind, wijselijk nemen we voor vertrek het besluit voor het laatste te kiezen. Mochten we dan nog tijd en energie hebben, dan kunnen we altijd nog een taxi naar het centrum pakken. Aangezien vriendlief Le Club member van de Accor groep is valt de keuze op het Novotel Taipei Taoyuan International Airport.
Taiwan Novotel Taipei Taoyuan International Airport bed buro gang

Novotel Taipei Taoyuan International Airport

“Novotel Taipei ligt bij de internationale luchthaven Taiwan Taoyuan, op 5 minuten van de terminals en op 40 km van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over 516 moderne kamers met gratis WiFi, 2 restaurants, 2 bars en vergaderruimten voor maximaal 500 personen. Het hotel beschikt tevens over een 24 uurs fitnesscentrum, een overdekt zwembad, een stoombad en een parkeerplaats voor de gasten (tegen betaling). In de InBalance SPA kunnen onze gasten heerlijk ontspannen.” – website Novotel.com

Liggen

Taiwan Novotel Taipei Taoyuan International Airport bed met kind
Rond 16.20 uur (Nederlandse tijd) stappen we aan boord van het toestel. De volgende dag 11.55 uur staat de kist aan de grond in Taipei. Gevoel en besef van tijd zijn weg. De paspoortcontrole duurt uren. De bagage staat reeds gereed om naar Denpasar door te vliegen. Gelukkig haalt een vriendelijke staff member de koffers uit de kelder en zetten we koers naar het Novotel Taipei Taoyuan International Airport hotel. Nog voordat we goed en wel in het minibusjes richting het hotel zitten, arriveren we al.

Ik wil maar een ding na zo’n lange vlucht. Douchen en liggen! Tijd voor een powernap.
Taiwan Novotel Taipei Taoyuan International Airport badkamer

Zwemmen

Om onbeduidende redenen was bij boeking in Nederland niet geheel bij ons door gedrongen dat er een zwembad in het hotel is. En wat voor een. De slaap uit mijn ogen wrijvend, pak ik het hotelinfoboek erbij en juich. Ons meisje is niet te houden en speurt direct in haar koffer naar een bikini.
Taiwan Novotel Taipei Taoyuan International Airport zwembad

Badmuts

Wat een luxe. Het gehele zwembad is vrij van andere hotelgasten. Baantjes trekken in het grote zwembad, relaxen in de twee kleine(re) warme badjes, zelfs een sauna ontbreekt niet. Net op het moment dat we heerlijk genieten, klinkt er een schel fluitje. De badmeester komt op ons af. Wat hebben we verkeerd gedaan? In het Chinees begint de man zijn betoog. Zonder succes, wij begrijpen (uiteraard) niet wat hij zegt. Met handen en voeten legt hij uit dat een badmuts verplicht is. “Moeten we nu uit het water…?” vraagt een beteuterd meisje, aangezien we geen badmust(en) bij ons hebben. Dat hoeft niet, het hotel heeft er een aantal ter beschikken. Ook weer opgelost.

Buffet

In het buffetrestaurant is bijna geen tafel meer vrij. Voornamelijk Aziatische toeristen laven zich aan het diner. Ons meisje geniet van het feit dat je er zelf een ijsje mag scheppen én versieren.

Doorreis

Na een heerlijke nacht – de bedden liggen zalig – staan we weer vroeg naast ons bed. Tijd voor het laatste stukje. Nog ongeveer vijf uur vliegen en onze eindbestemming is bereikt. Het toestel stijgt om 09.15 uur (lokale tijd) op. Een vroeg ontbijt dus voor ons. Het minibusje rijdt ons naar Terminal 1. Dag Novotel Taipei Taoyuan International Airport het was fijn hier onze batterij even op te laden.

Conclusie

Het Novotel Taipei Taoyuan International Airport hotel is een prima plek voor een lay over.
In augustus 2017 betaalden wij voor 1 overnachting (incl. extra bed & ontbijt) € 147,13 in totaal
+ Vlakbij de luchthaven, zonder dat je er last van hebt
+ Ruime kamer – ook met extra bed
+ Het zwembad mét uitzicht op de vliegtuigen
+ Prijs/kwaliteit
– Buffetrestaurant (en ook de andere restaurants in het hotel) zijn enigszins aan de prijs (kinderen krijgen korting)
Zelf hier overnachten? Op de site van Novotel lees je meer info en prijzen na

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *