Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taiwan, dé bestemming voor 2015, een eiland klein maar fijn

Taiwan dé bestemming voor 2015

Als ware Asiaholic heb ik mijn een hart enigszins verloren aan het hart van Azië en aan Taiwan, dé bestemming voor 2015. Al sinds mijn eerste bezoek in 2007 geef ik familie, vrienden, kennissen en (oud)collega’s de tip om écht eens een keer naar Taiwan te reizen. Jammer genoeg nog te vaak tegen dove mansoren 🙁

Wellicht komt daar nu verandering in, het eiland staat in de top 20 ultieme vakantiebestemmingen voor 2015 volgens National Geographic, en terecht! Naar aanleiding van mijn meest recente bezoek in oktober 2014 schreef ik al het artikel “Waar een klein eiland groot in kan zijn”, want Taiwan is nu gewoonweg zo leuk!

Moderne hotspot

Taipei 101

Mocht je mij niet geloven, misschien helpen de woorden van Jeannette Spits van Taiwan Tourism Bureau (Benelux) dan:

Taipei, de hoofdstad van Taiwan, heeft zich ontwikkeld tot moderne hotspot en dit is niet onopgemerkt gebleven. Onlangs onthulde de reis – zoekmachine Skyscanner Taipei als een van de ‘must-see’ reisbestemmingen voor 2015. Ook de populaire reisgids Lonely Planet heeft Taipei aangemerkt als ‘best value’ bestemming voor dit jaar. Van moderne wijken zoals Ximending, dat doet denken aan Times Square in New York, tot eeuwenoude tempels; in Taipei lopen moderniteit en authenticiteit door elkaar heen. Er is genoeg te doen en te zien en de inwoners zijn uiterst vriendelijk. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de prachtige Longshan tempel, bewonder de imposante Taipei 101 van maar liefst 508 meter hoog of ga cultuur snuiven in een van de vele musea.”

Aantrekkelijke fietsbestemming

Nederlanders houden van fietsen. Dat doen we niet alleen voor woon-werk gelegenheden, maar ook tijdens het reizen stappen we steeds vaker op de pedalen. Ik ook. Ik trapte een rondje Sun Moon Lake. De eerste dag op een gewone fiets – slechts een paar kilometer – de tweede dag maakte ik de cirkel helemaal rond. Toen beschikte ik over een Giant E-bike – wist je trouwens dat Giant een Taiwanees merk is?

Taiwan dé bestemming voor 2015

Bij een volgend bezoek wil ik ook Taipei per fiets bezichtigen, rond Taipei zijn er meer dan 100 kilometer aan fietsroutes. De oostkust schijnt een waar fietsparadijs te zijn.

Wanneer ga jij naar Taiwan, dé bestemming voor 2015?

Je snapt het; Taiwan dé bestemming voor 2015. Misschien hebben al mijn ongevraagde reisadviezen geholpen, want ik lees zojuist het volgende: ‘In 2014 is het aantal Nederlandse bezoekers gestegen met 13,6% ten opzichte van 2013’

Meer info:

Wil je meer over Taiwan weten, neem gerust contact met me op OF bezoek de website: www.nunaartaiwan.nl.

Meer Taiwan:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

5 reacties

  1. Hmmm…ik heb me er nog nooit in verdiept… Taiwan… Het ziet er wel heel rustig uit op je foto’s vind ik. Hihi, je hebt goed werk gedaan als Taiwan ambassadeur.

    1. Niemand gelooft me als ik zeg dat Taiwan echt, ECHT, heel erg leuk is. Zo anders dan mainland China. De moeite van het ontdekken waard!

  2. Ik wil héél graag naar Taiwan, lijkt me een prachtbestemming. Als fietsbestemming had ik het niet gerubriceerd, maar des te beter dat je er goed kunt fietsen, dat doe ik graag op reis!

    1. Hoi Fem, als je echt een heel geoefende fietser bent, kun je je ook nog wagen aan de klim in de Taroko Gorge, een echte kuitenbijter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *