Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit zijn de best bewaarde eilandgeheimen van Taiwan

Veelzijdig Taiwan

Tijdens alle drie de bezoeken aan veelzijdig Taiwan, verloor ik telkens een beetje mijn hart aan het Noord-Aziatische land. Wat een fijne bestemming!

Veelzijdig Taiwan

Taiwan Yu Mountain
Taiwan Kenting

Geen plek op Taiwan is hetzelfde. De hoogste bergtop in Noordoost-Azië: de Yu Mountain (3.952 meter) ligt, jawel, in Taiwan. Kenting National Park is een must-go voor elke natuurliefhebber. Stap op de pedalen want voor fietsers is Taiwan dé bestemming! Het niet verwonderlijk dat Taiwan de ‘cycling island’ wordt genoemd. Dan hebben we het nog niet eens over de beste bewaarde eilandgeheimen gehad.
➡️ Lees ook: 17 dagen backpacken in Taiwan

Veelzijdig Taiwan: Penghu Eilanden

Taiwan Penghu Island
Penghu ook wel Pescadores genaamd, is een grote eilandengroep ten westen van de Taiwanese kustlijn. Denk groot vulkanisch gesteente tel daar kleurrijke koraalriffen en uitgestrekte stranden bij op. Daarnaast is het eiland – vanwege de visserscultuur – een walhalla voor vogelspotters. Talloze bijzondere vogels migreren jaarlijks naar deze unieke plek. Penghu is niet voor niets host voor de Most Beautiful Bays in the World Club 2018. Een evenement boordevol festiviteiten op een van de mooiste plekken ter wereld.

Orchid Island

Lanyu of Orchid Island is een bergachtig eiland, grotendeels bedekt is met tropisch regenwoud. De enorme verscheidenheid aan flora en fauna krijg je er gratis bij. Ook op dit eiland haalt de natuurliefhebber het hart, meer dan op. Tevens maak je hier kennis met de primitieve Taiwanese Yami stam. Een volk dat nog altijd leeft volgens de authentieke cultuur van eeuwen terug. Plannen om dit prachtige eiland met een bezoekje te vereren? Plan je bezoek rondom het Flying Fish (ergens tussen maart – mei) of Boat Launching Festival, 2 rituelen die nergens anders ter wereld te zien zijn. De rijkelijk bewerkte boten zijn voor de Yami van groot belang, derhalve worden deze met een speciale ceremonie ingewijd.

Ludao

Taiwan Green Island

Ook wel bekend als Green Island, ligt op ongeveer 33 kilometer uit de kust ter hoogte van de stad Taitung, in het oosten van Taiwan. Huur een scooter en rij het eiland rond. Stop onderweg om een kijkje te nemen bij de idyllische vuurtoren of kom tot rust in één van de natuurlijke hot springs. Ontdek de onderwaterwereld en verwonder je over het onaangetaste koraal en vele tropische vissen. Ludao is een waar walhalla voor duikers en snorkellaars.

Veelzijdig Taiwan: Little Liuqiu

Ten slotte is er nog Little Liugiu. Een eiland dat ware bucketlist material is. De zonsondergang van Taiwan zie je hier, evenals het mooiste koraal van het land. Het water is transparant, de lucht blauw, wat wil je nog meer?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Staat hoog op mijn wensenlijst om hier per fiets rond te gaan reizen! Lijkt mij inderdaad een veelzijdig land, met prachtige natuur.

  2. Fietsen in Taiwan… Dat heeft wel mijn interesse gewekt!! Weet jij of je er ook zo mag kamperen her en der? 🙂

  3. Zo, dat jij Taiwan al drie keer hebt bezocht. Ik ken deze bestemming helemaal niet goed, maar het ziet er mooi uit! Mij lijkt een bezoek aan Lanyu of Orchid Island heel bijzonder, zeker vanwege die inheemse stam die er nog woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *