Zoek
Sluit dit zoekvak.

Street art Weert | Het Zuilen Kabinet en meer

Street Art Weert Zuilen Kabinet

Street art Weert?

Street art Weert, misschien niet direct de combinatie die je bij elkaar verwacht en toch tref je in dit stuk van Zuid-Limburg prachtige kunstwerken in de openbare ruimte. Met als absoluut hoogtepunt, het Zuilen Kabinet.

Het Zuilen Kabinet Zuid Limburg

Street art Weert: Bezoek het Zuilen Kabinet

Wanneer je Weert bezoekt zul je meer street art ontdekken dan je vooraf gedacht had, er is echter een plek die je absoluut niet mag missen, het Zuilen Kabinet.

Het Zuilen Kabinet is een initiatief van Geert Loijen. In 2017 besloot hij samen met Angelo van de gemeente Weert het viaduct, een grauwe plek, om te toveren tot een waar street art paradijs.

Het Zuilen Kabinet

Lokale, nationale en internationale kunstenaars kregen een van de 27 betonnen zuilen die de brug dragen toegewezen, met de simpele opdracht deze om te toveren tot een kunstwerk. Waar de een koos voor een fotorealistisch fragment, leverde de ander een cartooneske fantasiefiguur op. En dat is tegelijkertijd ook het mooie van deze plek, alle stijlen zijn hier – in harmonie – vertegenwoordigd.

Meer weten? Check de officiële website van Het Zuilen Kabinet

➡️ Tip: Bezoek deze plek ook een keer in de avond, dan zijn de werken op de zogeheten Pillars of Fame, speciaal uitgelicht, waardoor de locatie er ineens heel anders uitziet dan overdag.

Street Art Weert Zuid Limburg

Oefening baart kunst

Niet iedereen kan direct een strakke plaat afleveren en niet iedereen kan direct schitteren in Het Zuilen Kabinet. Daarom is aan de overzijde van het water een soort oefenweide. De street art die je hier treft is van artiesten in de dop. Het leuke is, het is er telkens anders, want kunst komt en verdwijnt hier in een rap tempo.

Street art Weert oefenterrein

Street art Weert: Van Horne in Graffiti

Wie denkt alleen murals te spotten in het Zuilen Kabinet, heeft het mis. Ook in de binnenstad van Weert kun diverse kunstwerken aan de gevels bewonderen. Zoals ‘De ophanging van Van Horne’ bijvoorbeeld, een voormalig een edelman uit de stad die wegens hoogverraad en majesteitsschennis de doodstraf kreeg.

Ter ere van het Van Horne jaar (2018) verscheen onder andere ook het werk ‘Bourgondische Bestuurders’.

Van Horne in Graffiti Zuid Limburg WeertBourgondische Bestuurders Weert Van Horne Jaar

Ga op pad

Trek de veters van je schoenen goed aan of huur een fiets en wandel ot toer langs alle street art in Weert. Veel plezier!

➡️ Download hier de route

Street art Weert elektriciteitskast

Meer street art:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *