Zoek
Sluit dit zoekvak.

South Beach Aqaba | Relaxen aan de Rode Zee kust (Jordanië)

Jordanië South Beach Aqaba parasol strandstoel zee

South Beach Aqaba, ideale afsluiter van Jordanië rondreis

South Beach Aqaba, is de laatste bestemming van Annebet. Ze maakt een rondreis door Jordanië en spendeert haar laatste dagen aan de kust.

To beach or not to beach…

Alvorens ik aan mijn vakantie naar Jordanië begon, overlegde ik veelvuldig met mijn reisorganisatie. Daarnaast las ik verschillende reisgidsen door en checkte het internet, op zoek naar interessante weetjes om zo een duidelijk beeld te vormen, hoe ik mijn reis in wilde delen.

Vanzelfsprekend zette liet Wadi Rum op mijn vakantie schema vastleggen, net als hoofdstad Amman. Een ding maakt een rondreis voor mij altijd echt compleet, dat is aan het einde van een boeiende reis door het land, eindigen met een paar dagen strand. Dat is pas echt vakantie.

sunset

Van woestijn naar South Beach Aqaba

In Wadi Rum, zo besloot ik, wilde ik overnachten in een bedoeïentent, zodat ik ’s avonds de heldere sterrenhemel kon zien. Samen met de reisorganisatie maakte ik plannen om daarna richting de Rode Zee te gaan, voor een paar dagen relaxen. Alle indrukken van de reis in een fijn hotel aan zee verwerken.

Mijn oog viel op een leuk duikershotel in South Beach, dé perfecte plek om te (leren) duiken. Ik twijfelde tussen een hotel in het centrum en wisselde die af met de gedachten aan een geweldig vijfsterrenresort aan het strand. “Wat is nu voor jou vakantie?,” zei ik hardop tegen mezelf. Ik sloot mijn ogen en zag mezelf heerlijk totaal ontspannen genieten in een vijfsterrenresort. Ik mailde de reisorganisatie, mijn besluit stond vast, ik wist wat het moest worden.

Aan alles komt een eind

Zo gezegd zo gedaan. Voor het einde van mijn vakantie in Jordanië lig ik nu op een ligbedje aan het strand van South Beach Aqaba. Het woestijnzand van Wadi Rum, verruilde ik voor zand van het strand. Ondanks dat ik niet voor het duiken koos, kan ik niet alle dagen van mijn vakantie stilliggen. Voor een snorkelexcursie tipte het hotel me naar Beachclub van Southbeach te gaan, een perfect alternatief om toch wat van de onderwaterwereld mee te krijgen.

Ik geniet nog even van de vakantie, nu kan het nog, over een paar dagen, dan ben ik weer in Nederland.

Jordanië South Beach Aqaba palmbomen strand

Rondreis Annebet:

Annebet bezocht tijdens haar rondreis Jordanië de volgende plaatsen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *