Zoek
Sluit dit zoekvak.

September 2019 – Een kijkje in het leven van (een) OmniTraveler

januari 2024 behind the scenes

September 2019 vloog voorbij. Niet in de laatste plaats omdat ik van deze maand tien dagen achtereen in het buitenland vertoefde. De zomer hield er definitief mee op. De herfst nam het over. Regenbuien als gevolg. Vroeger donker. Je kent het wel. Dat neemt niet weg dat september 2019 het niet waard is om op terug te kijken.

September 2019

“Het is weer voorbij die mooie zomer…” Gerard Cox bezong het vele jaren terug al. En elk jaar overvalt de herfst me toch weer. Dit jaar was het ook zo plots. De ene dag nog met een korte broek likkend aan een ijsje, de volgende dikke jas aan en pijpestelen op je knar. September 2019 bracht naar plekken dichtbij en ver weg. Naar vertrouwde evenementen en nieuwe bijeenkomsten.

Corso Zundert

https://www.instagram.com/p/B158UE8ozdn/

De eerste zondag van september 2019 is gereserveerd voor het grootste dahliacorso, het corso in Zundert. Ons reismeisje wist vooraf – op basis van de gepresenteerde maquettes – zelfs de beste voorspelling van de winnaars te maken. Niet slecht voor iemand die in de stad opgegroeid is en niet in een van de deelnemende buurtschappen.

Persoonlijk vond ik het terracotta leger erg gewaagd, de Vikingen die wonnen een terechte winnaar.

➡️ Lees ook: Bloemencorso Zundert, waar dahlia’s hoogtij vieren

Mannenuitje Amsterdam

https://www.instagram.com/p/B2XCEivIOCT/

Vriendlief ging met zijn maatje een paar dagen naar Amsterdam. De heren genoten op de Amsterdamse grachten van een heuse Burgers & Hotdog Cruise en likten de vingers af bij een kaasproeverij. Uiteraard deden ze verschillende café’s en andere drinkgelegenheden aan. Het is tenslotte een mannenuitje.

➡️ Lees ook: Bier drinken in Amsterdam. Dat doe je op deze plekken!

Met Visit Wales varen in Amsterdam

Zapper PR en Visit Wales nodigden reisagenten en toeristische pers uit voor een boottocht in Amsterdam. Al varend door de hoofdstad werden de aanwezigen bijgepraat over de bestemmingen en de speerpunten voor 2020.

➡️ Lees ook: Wales: focus op outdoor en golf

Oog in oog met Rembrandt en Trix

https://www.instagram.com/p/B2j_drnoGSp/

Het schooljaar is amper begonnen of ons reismeisje (8 jr.) heeft een studiedag. We gebruiken deze dag voor een dagje Leiden. In de ochtend gaan we aan de hand van AR op zoek naar Rembrandt. Na de lunch struinen we door het vernieuwde Naturalis. Daarover in oktober meer.

September 2019: Newcastle, Liverpool, Manchester, Leeds & Hull

https://www.instagram.com/p/B2r4QytI2JK/

Per vliegtuig, trein en ferry reisde naar 5 steden in het noorden van Engeland. Een pracht van een reis. Het weer was wat wisselvallig maar overwegend prima. Ik genoot van de steden, het eten en de vriendelijke mensen. Hou OmniTraveler in de gaten want binnen lees je hier heel veel informatie over deze prachtige plekken.

Dit stond in september 2019 eveneens in de agenda

  • De tweede zondag van deze maand was ingepland voor een kleine reünie. Met drie deelnemers van de Trans Mongolië Express kletsten we uren bij onder het genot van een hapje en een drankje in de Foodhall Breda

Beste treinreis ter wereld is de Trans Siberië Express

  • Ik had een gesprek met een potentiële nieuwe opdrachtgever. Ik hoop daar in oktober meer over te horen. Duimen jullie voor me?
  • Omdat ik met mijn verjaardag in Düsseldorf vertoefde, nam mijn mama me mee voor een verlate verjaardagslunch. We streken neer bij LaTour in Breda. Aanrader!
  • Via verschillende uitgeverijen vielen er in de maand september twee boeken in de brievenbus. Het Noord-Korea dagboek van Micheal Palin en We Like Bali. Daarover binnenkort meer.

https://www.instagram.com/p/B3CY8ywIWP0/

  • Op de laatste dag van de maand woonde ik in de ochtenduren een event bij van Visit Philippines om vanuit Amsterdam vervolgens naar ’s Hertogenbosch te treinen voor een volgend evenement. De Caribbean Latin workshop.
  • Oh, en er verscheen wederom en nieuwe mural van Blind Walls Gallery in mijn woonplaats Breda

https://www.instagram.com/p/B2drXiTozd6/

➡️ Lees ook: Blind Walls Gallery tovert Breda om tot tofste street art stad van Nederland

Oktober 2019

Voor oktober heb ik geen reizen gepland staan. Zelfs de dagen van de herfstvakantie zijn nog niet ingevuld. Heb jij plannen leuke plannen voor het laatste kwartaal van het jaar? Ik ben benieuwd.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Een leuke en actieve maand heb je achter de rug! Engeland staat hier ook zeker nog op het verlanglijstje, wie weet komt het er volgend jaar een keertje van. Voor oktober geen concrete plannen, vooral lekker de natuur in hoop ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *