Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rotterdam tips van Brabantse Amy ‘Vermijd de winkelstraten’

Rotterdam Tips Amy Het Park Euromast

Deze Rotterdam tips brengen je verder dan de Koopgoot

Handige Rotterdam tips ontvangen we van Amy die de Maasstad sinds een paar jaar haar thuis mag noemen.. Deze van oorsprong Brabantse em haar nieuwe woonplaats staan dit keer centraal in de Rubriek ‘Groetjes uit..’ In deze rubriek word je aan de hand van een inwoner meegenomen naar een stad of streek in Nederland. Op zoek naar de parels in 010!.

Wie is Amy?

Ik ben een redelijk nieuwe inwoner van Rotterdam. Ruim twee jaar geleden ben ik voor de liefde vanuit een Brabants dorpje naar de grote stad verhuisd. Ik moet toegeven dat ik voor ik mijn vriend kende best wat vooroordelen over Rotterdam had. Ik was er wel eens geweest maar nooit verder dan de winkelstraten. En laat ik die nu net niet leuk vinden. Zelf na twee jaar in Rotterdam te wonen kan ik me wel mooiere winkelstraten herinneren. Maar laat dat niet de reden zijn om deze hippe stad over te slaan.

Juist door mijn verhuizing naar Rotterdam ben ik hele nieuwe plekken gaan ontdekken en ben ik van de stad gaan houden. Juist buiten de winkelstraten heeft Rotterdam zoveel meer te bieden.

Alles is nieuw

En dat ik de winkelstraten in het centrum van Rotterdam maar saai vind is niet gek natuurlijk. Ooit stonden hier prachtige gebouwen die tijdens de bombardementen op 14 mei 1940 volledig van de kaart werden gevaagd. Het volledige centrum verdween en er vielen ruim 700 doden en dik 80.000 inwoners waren in één klap dakloos. Na deze tijd was het dus van groot belang om de stad zo snel mogelijk weer op te bouwen. Er was geen tijd en geld om al de prachtige gebouwen die verloren waren gegaan volledig te herstellen.

Rotterdam tips: Fenix Food Factory

Moe van een dagje Rotterdam verkennen? Plof dan neer op het terras van de Fenix Food Factory voor een van de Kaapse biertjes. Dit bier is gebrouwen door de echte Rotterdamse Kaapse brouwrij. Naast lekkere biertje kun je ook goed vegan en vegetarisch eten bij de Fenix Food Factory, ik ben groot fan van de vegan bitterballen. En dat is nog niet alles, het uitzicht wat je vanaf het terras hebt, ik kan je vertellen dat het niet beter gaat worden.

Rotetrdam tips fenix food factory

Rotterdamse oogst een van Amy’s Rotterdam tips

Iedere zaterdag tussen tien en vijf uur vind je op het Noordplein de Oogstmarkt hier van échte lokale oogst. Het doel van de oogstmarkt is zo min mogelijk afstand tussen boer en bord. Weinig voedselkilometers is goed voor het milieu, jouw gezondheid en de smaak van de producten. Producten dit je op de oogstmarkt vindt leggen nooit meer dan vijftig kilometer af om op de markt te belanden. Naast al deze lokale producten vind je ook nog eens heel veel verschillende keukens, wist je dat er in Rotterdam 175 verschillende nationaliteiten wonen? Veel van deze keukens kun je hier proeven.

Rotterdam tips: Wandel door het Park

Een makkelijkere naam bestaat er bijna niet. Op een zonnige dag vind je mij vaak in het Park. Als ik moet werken neem ik mijn laptop mee en lig ik op een kleedje te werken. Ben ik vrij dan vind je me met een goed boek in het Park. Het Park wordt door de Rotterdammers zo genoemd, maar ik heb het hier over het Euromast Park. Dit park licht aan de voet van de Euromast, je kan er een leuke wandeling maken of een taartje eten bij Dudok, een van de bekendste taarten bakkers van de stad.

Euromast

Wandel langs oud en nieuw

Om deze tijd te herinneren is sinds 2010 de brandgrens blijvend gemarkeerd met grondarmaturen. Op de lampen vind je vlammen waarin de silhouetten van de brandende stad te zien zijn. Je kan tegenwoordig dus de brandgrens route wandelen. Binnen twaalf kilometer wandel je langs de rand van de oude stad en om het nieuwe centrum heen. Dit is de brandgrens wandelroute.

Meer tips van locals

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *