Eerste editie Taste & Travel Vakantieproeverij smaakt naar meer

Het eerste weekend van februari stond in Rotterdam in het teken van eten en reizen. In het statige Hulstkamp gebouw aan de Maaskade, werd de eerste editie van de Taste & Travel Vakantieproeverij georganiseerd.

Voor iedereen die iets anders wil

CEO Louis Frankenhuis van Maison van den Boer: “De Taste & Travel vakantieproeverij dient als een inspiratiebron voor iedereen die wat anders wil dan twee weken op een strandbedje doorbrengen.”

Jip Meijer van Durendale Battlefieldtours is hier een goed voorbeeld van. Hij organiseert privé tours naar militair-historische reizen en dagtochten naar de slagvelden van onder andere de 1e en 2e Wereldoorlog. Naast hem staat Caroline de Greeff, managing director van Fair2 met haar stand. “Speciaal voor mensen die een originele reis in een ongerept land, zoals Benin of Myanmar, willen maken. Hebben we samen met lokale partners een heel nieuw reisconcept ontwikkeld. Duurzaamheid en avontuur komen samen in onvergetelijke reizen. De arme, lokale bevolking profiteert maximaal mee de boekingen die wij maken.”

Groeimarkt Cruises is goed vertegenwoordigd en mag ook op het enthousiasme van de aanwezigen rekenen. Een echtpaar uit de Maasstad boekt en passent voor vier personen een prachtige cruisevakantie onder het genot van een goed glas champagne.

Culinaire wereldreis

Gedurende de dag werden de bezoekers door het team van Maison van den Boer voorzien van verschillende heerlijke wereldse culinaire hapjes. Currysoep uit Azië of risotto uit het Italië, het passeerde, net als bijzondere bieren, wijnen en ciders, allen, gedurende de dag, de revue.

Reizigers vertellen

Naast een gevarieerd aanbod van reisaanbieders, had de bezoeker de gelegenheid aan een gezellige stamtafel aan te schuiven. Hier vertelden enthousiaste reizigers verhalen over uiteenlopende bestemmingen. De potentiële reiziger werd via een truffelhunting in Frankrijk, meegenomen naar Argentinië om via de Trans Mongolië Express weer terug in Rotterdam geraken.

Ondanks het feit dat het beoogde aantal bezoekers tijdens deze eerste editie nog niet behaald is, is de organisatie positief en vol enthousiasme. Volgend jaar zal de Taste & Travel Vakantieproeverij op vier verschillende locaties in het land te vinden zijn.

Meer beurzen:

Vakantiebeurs Utrecht
Vakantiebeurs Relik & van Hooft Breda
Cruise Event

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in reisvakblad TravelPro – the Dutch Travel Trade Magazine #3 verschijningsdatum 6 februari 2014

Tags: rotterdam