Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Taste & Travel Vakantieproeverij, reizen en spijzen, een ideale combi

Taste & Travel vakantieproeverij

Eerste editie Taste & Travel Vakantieproeverij smaakt naar meer

Het eerste weekend van februari stond in Rotterdam in het teken van eten en reizen. In het statige Hulstkamp gebouw aan de Maaskade, werd de eerste editie van de Taste & Travel Vakantieproeverij georganiseerd.

Voor iedereen die iets anders wil

CEO Louis Frankenhuis van Maison van den Boer: “De Taste & Travel vakantieproeverij dient als een inspiratiebron voor iedereen die wat anders wil dan twee weken op een strandbedje doorbrengen.”

Jip Meijer van Durendale Battlefieldtours is hier een goed voorbeeld van. Hij organiseert privé tours, militair-historische reizen en dagtochten. Zijn trips staan in het teken van slagvelden uit onder andere de 1e en 2e Wereldoorlog.

Naast hem staat Caroline de Greeff, managing director van Fair2 met haar stand. “Speciaal voor mensen die een originele reis in een ongerept land, zoals Benin of Myanmar, willen maken. We hebben samen met lokale partners een heel nieuw reisconcept ontwikkeld. Duurzaamheid en avontuur komen samen in onvergetelijke reizen. De arme, lokale bevolking profiteert maximaal mee de boekingen die wij maken.”

Groeimarkt Cruises is goed vertegenwoordigd en mag ook op het enthousiasme van de aanwezigen rekenen. Een echtpaar uit de Maasstad boekt en passant voor vier personen een prachtige cruisevakantie onder het genot van een goed glas champagne.

Culinaire wereldreis tijdens Taste & Travel vakantieproeverij

Gedurende de dag worden de bezoekers door het team van Maison van den Boer voorzien van verschillende heerlijke wereldse culinaire hapjes. Currysoep uit Azië of risotto uit het Italië werden, net als bijzondere bieren en wijnen gedurende de dag aangeboden aan de aanwezigen.

Reizigers vertellen

Naast een gevarieerd aanbod van reisaanbieders, had de bezoeker de gelegenheid aan een gezellige stamtafel aan te schuiven. Hier vertelden enthousiaste reizigers verhalen over uiteenlopende bestemmingen. De potentiële reiziger werd via een truffelhunting in Frankrijk, meegenomen naar Argentinië om via de Trans Mongolië Express weer terug in Rotterdam geraken.

Het beoogde aantal bezoekers werd tijdens deze eerste editie nog niet behaald. De organisatie is echter positief en vol enthousiasme. Volgend jaar zal de Taste & Travel Vakantieproeverij plaatsvinden. Sterker nog dan wordt het event op op vier verschillende locaties in het land gehouden.

Meer beurzen:

Vakantiebeurs Utrecht
Vakantiebeurs Relik & van Hooft Breda
Cruise Event

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in reisvakblad TravelPro – the Dutch Travel Trade Magazine #3. Verschijningsdatum 6 februari 2014

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *