Search
Close this search box.

Nederland | Vakantiebeurs Utrecht

Vakantiebeurs Utrecht

De Vakantiebeurs Utrecht 2014 zit er op. Een nieuwe formule met 6 nieuwe themawerelden met elk een centraal plein waar je alles treft over het type vakantie van je voorkeur. Om heel eerlijk te zijn, was ik als rot (vakdag)Vakantiebeurs bezoeker, vooral steeds de oude vertrouwde indeling der hallen kwijt en liep ik te vaak op de automatische piloot, de verkeerde hal binnnen.

Naast de twee vakdagen op dinsdag en woensdag bezocht ik in het weekend de Vakantiebeurs met mijn lief en onze kleine meid. Eigenlijk had ik de beurs nog niet dikwijls door de ogen van de consument bekeken. Aangenaam verrast en na veel hallen vol vertier, kijk ik terug op een geslaagde dag.

Een handvol foto’s van een wereldreis in één dag!

Treinleven

Eerst even op de foto bij mijn oud-werkgever Tiara Tours. Zodra ik het idee heb dat onze kleine meid niet pardoes uit haar bed zal rollen in de treincoupé, stappen we zeker te weten een keer aan boord van de Trans Siberië / Mongolië Express.
➡️ Lees meer over de reis der reizen, klik hier.
TSECollage

안녕하세요

Korea heeft een speciaal plaatsje in mijn hart, langs deze stand kunnen we, vanzelfsprekend, niet zo maar voorbij lopen. De aardige mevrouw in hanbok (traditionele Koreaanse jurk) schrijft in hangul (koreaans schrift) de naam van onze kleine meid. Kamsahamnida.
➡️ Meer Korea: Een 3-weekse rondreis langs alle hoogtepunten

Krak

KoreaCollage
NGTCollage
Breek de tent af! Het idee van de fotograaf lijkt in theorie haalbaar. Mijn lief die in het touw gaat hangen, en onze kleine meid en ik, hem aan een been vasthoudend. Krrrrrrrrrraaaaaaaaaaaak! Dat is wat er in de praktijk gebeurd. Het plexiglas breekt in tweeën. De jonge plaatjes schieter blijkt niet voor een gat te vangen, met een stuk duct tape, lijkt het of er niets gebeurd is (humhum). Als goedmakertje neem ik maar snel een abonnement op National Geographic Traveler.

Op naar Afrika

GambiaCollage
In Gambia kun je een traditionele Gambiaanse vlecht laat zetten. Helaas, is het erg druk, dan maar even relaxen onder een palmboom.
➡️ Wist je dat je in Gambia ontzettend lekker kan eten?

Camping by night

TaiwanCollage
Met een zaklampje van de stand van Taiwan zijn we goed voorbereid voor de Camping by Night.

“Die echte kampeersfeer, dat is precies wat er dit jaar in Hal 12 van de Vakantiebeurs gaat gebeuren. Lichten gedoofd, echte kampvuurtjes en typisch campingeten. Want hoe kun je nu beter een caravan of camper bekijken terwijl die in een vakantiesetting staat? Pak een zaklamp en ga op ontdekking! Want in deze Camping by Night denk je echt dat je even op vakantie bent!” staat te lezen op de site van de Vakantiebeurs.

Nu ben ik zelf niet zo’n kampeerder, maar de opzet is erg leuk! Ik heb alleen een beetje medelijden met de standhouders die zes volle dagen geen daglicht zien……

Kleine vriend

EuropaparkCollage
Euromaus, de mascotte van attractiepark Europapark mag Duitsland verruilen voor een Brabantse kinderkamer.
➡️ Lees hier waarom Europapark je volgende pretpark gaat worden. Serieus.
De kleine muis kan maar beter oppassen, tegenover zijn standje staat LoeLoe, de mascotte van Corendon. Bij mijn weten vinden poezen muizen erg lekker, bovendien lijkt onze kleine meid ook meer interesse in het kattenbeest te hebben dan de kleine vriend in vrolijke tuinbroek.
CorendonpoesCollage

Sierlijk Arabisch

In Tunesië wordt nog eens een keer de naam van onze kleine meid geschreven, dit keer in het Arabisch.
➡️ Helaas, had ik zelf tijdens mijn bezoek aan Tunesië slecht weer, toch was de reis een om niet snel te vergeten
TunesiëCollage

Van Afrika tot aan Amerika and beyond

We slenteren van Europa naar Azië, van safarireizen naar springkussen, van reisorganisatie naar verkeersbureau, van hal 4 naar hal 11 en terug. Gaan op de foto, eten locale spijzen, drinken uitheemse drankjes en ontvangen posters, buttons, stickers, ballonnen en andere gadgets. Tot volgend jaar!
DenemarkenCollage

Heb jij (ook) de Vakantiebeurs Utrecht bezocht? Wat vond je leukste?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *