Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roadtrips Nederland, 5 toffe routes om door eigen land te toeren

Roadtrips Nederland

Roadtrips Nederland zijn de beste manier om het eigen land te ontdekken. Kruip met OmniTraveler achter het stuur en toer over de mooiste wegen van ons land. Gordel vast en gas geven maar.

Voordat je de weg op gaat:

Huur een Oldtimer Porsche 911 cabrio targa

Roadtrips Nederland: Van Gogh route

Roadtrips Nederland: Van Gogh route

Als trotse Brabander tip ik – vanzelfsprekend – graag een route in het Brabantse land, de Van Gogh Route. Tijdens deze rit treed je niet alleen in de voetsporen van Vincent van Gogh, het is ook een heerlijke manier om mijn prachtige provincie te ontdekken.

Gooi de tank vol en zorg dat je camera opgeladen is, want je komt genoeg fraais tegen. Rij naar grote steden als Breda en Eindhoven, want ook daar zijn sporen van de schilder te vinden. Tuf naar plaatsen als Lieshout, Helmond en Helvoirt. Zijn geboorteplaats Zundert, mag je sowieso niet overslaan. Maar ook bestemming als Tilburg, Etten-Leur en Nuenen vertellen het boeiende verhaal van Van Gogh in Brabant.

Deltaroute

Deltaroute

De Deltawerken ken je wellicht van de locatie in Zeeland, maar ook in Brabant en Zuid-Holland zijn de indrukwekkende werken te zien.

In totaal zijn er, na de watersnoodramp, in totaal 13 Deltawerken gebouwd. Om te voorkomen dat Nederland ooit nog eens onder zou lopen, legde men de werken aan. Rij met je bolide deze boeiende Deltaroute en tour langs deze bouwwerken tijdens een relaxte roadtrip. Een fijne combinatie van een dagje rijden langs het iconische bouwwerk en de Zeeuwse kust.

Roadtrips Nederland: Hunebed Highway

Hunebed Rolde

Hunebed Highway, is de (bij)naam van de N34, een provinciale weg die de provincies Drenthe en Overijssel doorkruist. Maak een stop in het dorp van Berend Botje én het groenste dorp van Europa, Zuidlaren. Geniet van de bos- en heidegebieden in de omgeving van Gieten en sla de hunebedhoofdstad van Nederland, Borger, niet over. Maar ook Emmen, Coevorden en Ommen zijn de moeite van het rempedaal intrappen, zeker waard.

Fleurige kastelenroute in Friesland

Friesland telt niet minder dan 50 kastelen. De een groot, de ander bescheiden, soms nog bewoond, de andere keer allang door de adellijke familie verlaten. Tel bij deze kastelen talloze sloten en eindeloze rustige wegen op en je weet dat deze een roadtrip door Friesland zeer bezienswaardig is. Zet af en toe de auto even aan de kant en bezoek een van de kastelen of landhuizen. We tippen graag Huize Oranjestein in Oranjewoud. De particuliere buitenplaats is enkel op zondagmiddag of middels een rondleiding te bezoeken, maar even een glimp opvangen vanachter het immens grote hek, is ook al indrukwekkend.

Roadtrips Nederland: Noord-Veluweroute

Paleistuinen Loo Apeldoorn

De Noord-Veluweroute rijden, is tuffen door adembenemend fraai natuurgebied. Een trip langs dichte bossen, paarse heide en zandverstuivingen.

Strek even de benen in de Boswachterij Nunspeet, of maak een wandeling door de tuinen van Paleis Het Loo. Blijf je op de Veluwe overnachten? Combineer je roadtrip dan eens met een dagje aapjes kijken bij Apenheul of breng een bezoek aan het waterslot Cannenburch.

➡️ Lees ook: Veluwe, verrassend veelzijdig. Kunst, wild, paleizen en heel veel historie

Meer tips voor eigen land

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Ik heb zelf geen auto, maar zou zeker nog wel eens een roadtrip willen maken in Nederland 🙂 Vooral die Friese kastelenroute lijkt me tof!

  2. Leuke inspiratie! In Zuid-Limburg is er ook een bepaalde route, volgens mij heet die Mergellandroute, die ik graag eens zou doen. Lijkt me echt prachtig, zo door het heuvelland.

    1. Hi Yvonne, Nederland telt tal van mooie routes en gebieden, de Mergellandroute is inderdaad ook mooi.

  3. De Hunebed Highway! nooit geweten dat het bestond, maar het lijkt me een leuke manier om binnenkort een keer Drenthe te verkennen…

  4. Wat een mooie routes zeg! Leuk dat je de de van Gogh route noemt…ik heb in Nuenen op school gezeten 🙂 Erg leuk dorp. Het van Gogh fietspad is ook erg mooi. Zelf ga ik volgende week richting de Veluwe en wie weet ga ik Paleis het Loo ook wel bezoeken.

    1. Hoewel ik Brabant woon, ben ik nog nooit in Nuenen geweest, dus misschien moet ik mijn eigen tips eens opvolgen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *