Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huur een Oldtimer | Steel de show met deze stoere Porsche 911

Huur een Oldtimer Porsche 911 cabrio targa

Tip van OmniTraveler, huur een Oldtimer en steel een dag de show op de Nederlandse wegen. Lekker weg in eigen land was nog nooit zo leuk.

Huur een Oldtimer

Porsche 911 cabrio targa

Via social media stuit ik op de het account van Huur een Oldtimer. Ik scrol verlekkerd door de foto’s op Instagram en laat ze aan de man des huizes zien. “Zullen we een keer met zo’n schattig Volkswagenbusje op pad gaan?” stel ik hem voor. Mijn meneer heeft echter iets stoerders in gedachten. Een auto waarbij je laag zit, maar waarbij iedereen naar je opkijkt als je ermee over de straten cruist. Dat kan wat hem betreft maar een auto zijn, de vintage Porsche 911 Targa.

Roadtrip maar dan even anders

Stipt 09.00 uur verwisselt de sleutel tijdelijk van eigenaar. Ik laat me in de auto vallen (lees: zeer lage instap) en mijn meneer neemt plaats achter het stuur. Geen stuurbekrachtiging, geen automaat. Dat wordt even wennen.

Gelukkig heeft een medewerker voor vertrek uitgelegd hoe we het tankklepje openen, het dak (in geval van regen) er terug op zetten en welke brandstof onze klassieker graag opslurpt.

Met de Porsche op de pont

Pont Brakel Aalst Nederland

Vanuit de garage in Hoogblokland zetten we koers richting Arkel om vervolgens onze route te vervolgen naar het Geofort in Herwijnen. Een schoolklas wacht (on)geduldig voor de ingang van het fort. Exact 10.00 uur openen de deuren van dit educatieve centrum zich en snellen pakweg twintig kinderen zich naar binnen.

Wij nemen plaats op het terras en genieten van het voorjaarszonnetje en de groene weidse omgeving.
📍 GeoFort, Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen

Na een kop koffie starten we de krachtige motor opnieuw en tuffen verder richting Brakel. Daar zetten we onze klassieke bolide op de pont en steken over naar Aalst. Slingerend langs de Maas bereiken we opnieuw een pontje. Bij Veen steken we over om onze weg te vervolgen naar Heusden.

Lunchen in vestingstad Heusden

Heusden
Toeren langs al die kleine dorpen, rijdend door ansichtkaart-waardige landschappen gevuld met schapen en molens, maakt hongerig. We besluiten een parkeerplaats te zoeken in de vestingstad Heusden.

Slenterend over de kinderkopjes waan ik me bijna in een openluchtmuseum. Op de gezellige Vismarkt leggen we aan voor de lunch. Een pannenkoek, gaat er in als koek.

📍 De Pannekoekenbakker Heusden, Vismarkt 4, 5256 BC Heusden

Huur een oldtimer en sprookjes bestaan

Kasteel Ammersoyen

Over smalle wegen, langs popperige dijkhuisjes rijden we met gevulde maag verder. Kasteel Ammersoyen staat op het programma. Wanneer we met ‘onze’ Porsche de oprijlaan van het kasteel op rijden, kijken passanten twee keer achterom. Elkaar aanstotend, “Zag je die auto!”

Kasteel Ammersoyen is tijdens ons bezoek, helaas, gesloten. Je kunt echter wel op het terrein en een rondje lopen rondom de slotgracht. Is dit niet de ideale locatie én auto voor een waar sprookjeshuwelijk? Elke bruid voelt zich direct een prinses op dit kasteel en elke bruidegom een stoere prins in deze toffe wagen.

📍 Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Langs de Merwede naar Woudrichem

Woudrichem

Groen (grasland) en blauw (rivier de Merwede) wisselen elkaar af, wanneer we de Porsche eens goed op z’n staart trappen en naar onze laatste bestemming van vandaag rijden, Woudrichem. Alvorens daar op het terras plaats te nemen, leggen we nog even kort aan bij Slot Loevestein.

📍 Slot Loevestein, Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen

Huur een Oldtimer Porsche 911 cabrio targa Woudrichem

Liefhebbers van dokter Tinus (her)kennen deze vestingsplaats direct. We passeren eeuwenoude gevels en bezoeken de historische haven. Op een gezellige terras scrollen we door de foto’s die we vandaag maakten van deze toffe roadtrip.

Een oud gezegde is ook voor deze dag van kracht; er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. De tijd van gaan is nu gekomen. Met een tikje weemoed rijden we terug naar Hoogblokland en leveren de sleutels weer in. Met wat spierpijn in de bovenarmen van het zware sturen, stappen we in onze eigen auto. Nog een keer achterom kijkend naar die fanatische bolide.

Huur een Oldtimer praktisch:

Huur een Oldtimer Volswagen bus kever Huur een Oldtimer Porsche 911 cabrio targa

Een oldtimer huren is simpel. Je gaat naar de site van Huur een Oldtimer, zoekt een beauty uit. Vraagt een offerte aan. Prikt een datum en rijden maar. Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden.

  • Wanneer je een oldtimer huurt (vintage auto of klassieke Volkswagenbus) dien je (een behoorlijk hoog bedrag) borg te betalen. Deze borg krijg je vanzelfsprekend terug wanneer je je vehicle zonder krassen terug naar het startpunt brengt.
  • Daarnaast is een minimum aantal kilometers van kracht. Rij je meer dan de afgesproken kilometers dan wordt er van je borg een bedrag per extra kilometer ingehouden.
  • De borg wordt 5 werkdagen na inleverdatum terug op je rekening gestort.
  • Zoals gebruikelijk bij een huurauto; je krijgt je tijdelijke wheels volgetankt mee en het is de bedoeling dat je deze ook weer met een volle tank retourneert.
  • In onze auto was geen navigatie aanwezig en geen mogelijkheid om je telefoon op te laden. Iets om rekening mee te houden.
  • Wij stelden zelf een route samen, maar op de website van het verhuurbedrijf staan verschillende leuke suggesties.
  • Het is mogelijk je huur uit te breiden met een picknickmand of een pannenkoekenlunch.
  • Je eigen bolide parkeer je gedurende je roadtrip op het parkeerterrein aangrenzend aan de garage waar alle beauties ’s avonds hun schoonheidsslaapje doen om de volgende dag weer opperbest aan een nieuwe rit te beginnen.

Meer Nederland:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *