Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roadtrip Scandinavië, uren sturen door overweldigende natuur

Roadtrip Scandinavie

Roadtrip Scandinavië; talloze bossen, machtige gebergten, fantastische fjorden en hippe steden. Een autoreis door Scandinavië stelt nimmer teleur. Stap in de auto en geniet van alles wat de Noord-Europese landen te bieden hebben.

roadside

Roadtrip Scandinavië: Denemarken

In Denemarken toer je van Noord Jutland naar Fanø of rij je van Seeland tot Lolland. Het maakt niet uit welke route je kiest, Denemarken is altijd een succesnummer. Het land van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is een stuk Scandinavië vol interessante kastelen en fascinerende ridderverhalen. Het land van Vikingen en, niet te vergeten, het populaire LEGOland.

Zweden meer

Roadtrip Scandinavië: Zweden

Zweden trakteert je op ontelbare kristalheldere meren, uitgestrekte naaldbossen en enorme vlaktes waar je zo maar oog in oog komt te staan met rendieren, wolven en zelfs beren. Naast al dit natuurschoon, zit je in Zweden als liefhebber van architectuur, prachtig design en hippe modeketens eveneens goed.

Roadtrip Scandinavië: Finland

Lapland beste reistijd september voigt travel noorderlicht

Wie Finland zegt, zegt middernachtzon. Maar ook meren, rust, ruimte, stilte en natuur. In het juiste seizoen spot u met een beetje geluk misschien ook wel het Noorderlicht. Wie doorrijdt naar het uiterste puntje van Finland, arriveert ten noorden van de poolcirkel. Het gebied dat beter bekend staat als Fins Lapland. Een dunbevolkte streek, het domein van de Sami, een rendiervolk met voorvaderen uit Noorwegen, Zweden en Rusland. Zoals vele generaties voor hen, leven zij van en met de rendieren in de laatste Europese wildernis.

Tenslotte: Noorwegen

Handen stevig aan het stuur wanneer je in Noorwegen de Trollenweg bedwingt, een bergweg met maar liefst elf haarspeldbochten. Wegen als de deze Trollstigen maken een roadtrip door Scandinavië extra bijzonder.

Roadtrip Scandinavië trollstigen Noorwegen

Meer Scandinavië

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in ‘Wegdromen’ het vakantiemagazine van de The Travel Club

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Het lijken me stuk voor de stuk roadtrips die de moeite waard zijn. Met een eigen auto kun je heerlijk genieten van de vrijheid die je hebt en overal even stoppen om een foto van het mooie uitzicht te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *