Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hemsedal, dé skibestemming van Noorwegen

Hemsedal Noorwegen wintersport

Kilometers piste wachten op je in het Noorse Hemsedal

Hemsedal is in de zomer al prachtig, maar in de winter, bedekt onder een dikke laag sneeuw, is het dé skibestemming van Noorwegen.

“Ik zie je deze winter!”

Tijdens mijn stage in Noorwegen (lang geleden), was ik verschillende keren in het Hemsedal. In de zomer wel te verstaan. De eigenaar van het hotel drukte me bij elk bezoek me op het hart echt een keer in de winter terug te komen. “Dit is dé skibestemming van ons land,” lachte hij er chauvinistisch bij. Om zijn woorden kracht bij te zetten toonde hij me reeks foto’s. Het is goed dat hij er bij zei, dat hij het zelf was, want met die dikke winterkledij, skibril en muts op, had ik hem niet herkend. Behalve mijn vriend van het hotel, zie ik picture perfect prachtige sneeuwlandschappen. Een ansichtkaart is er niets bij. “Ik zie je deze winter,” riep hij me steevast na, wanneer ik terug naar Oslo reisde.

Noorwegen

Dé skibestemming van Noorwegen

Gedurende mijn studietijd was wintersport niet zo aan mij besteed. Echter sinds ik mijn huidige partner heb leren kennen, ben ik steeds vaker in de sneeuw te vinden. Bovendien krijg ik elk jaar zo rond het einde van oktober, begin november last van sneeuwkriebels. Dit jaar is dat niet anders. Ineens schieten de woorden van de vriendelijke hoteluitbater weer in mijn hoofd. Natuurlijk, Noorwegen!

Voor groot en klein

Hemsedal, ook wel de Scandinavische Alpen genoemd, kenmerkt zich door hoge bergtoppen die het dorpje omringen. Kilometers aan geprepareerde pistes wachten op je. Kies telkens voor een andere afdaling, want het gebied wordt door  drie bergen omcirkeld. Of je nu groot of klein bent, beginner of pro er is voor ieder een geschikte piste te vinden.

Wintersport Noorwegen Hemsedal sneeupop

Hemsedal, staat garant voor kilometers sneeuwplezier

Even een wist-je-datje: Wist je dat de langste afdaling in Hemsedal een 6 kilometer lange groene piste is? Je begint op 1.450 meter hoogte en eindigt bij de Hemsedal Alpin Lodge op 810 meter?

Fun in the sun snow

Wie aan skiën of snowboarden niet genoeg heeft, bezoekt een van de drie sneeuwparken. Oefen hier je jump- en jibskills. De parken variëren van beginner- tot expertniveau .Wie weet spot je er wel een de beste snowboarders en jib-skiërs van Noorwegen, want – ja – die komen hier ook graag.

Ski cross meer je ding? De aanwezige arena is voor alle sneeuwfans vrij toegankelijk. Versla jij op de reuzenslalom je vrienden of familie? De grote timer geeft aan of jij de winnaar bent of misschien zelfs wel een persoonlijk record hebt verbroken.

De kleinste wintersporters genieten in de speciale kinderzone. Aan de voet van het skigebied tref je enkel kindvriendelijke skiliften, lichte hellingen, een skischool en vele activiteiten speciaal voor kids.
➡️ Voor kinderen vanaf 6 maanden tot 8 jaar is er in het gebied kinderopvang.

En de winnaar is….

Hemsedal is meermaals bekroond tot beste skigebied van Noorwegen vanwege de combinatie van een breed scala aan wintersportmogelijkheden voor ieder niveau en de beste après-ski van het hele land als belangrijkste factoren.

Het Hemsedal wacht op je, waar wacht jij op?

Natuurlijk wil je je komende wintersportvakantie in het Hemsedal doorbrengen, dat snap ik.

OmniTraveler heeft een toffe aanbieding voor je gespot. Check dit even:
De ‘Wintersport in Hemsedal Suites’ reis kun je al v.a. €349,- p.p. via Norway Home of Skiing boeken bij de Jong Intra Vakanties, incl. accommodatie en KLM-vlucht.
Liever met eigen auto? Deze reis is ook met een ferryovertocht Kiel-Oslo van Color Line te boeken.

Hemsedal in het kort

Hemsedal wordt omringd door hoge bergen en een indrukwekkend landschap en is gelegen tussen de twee grote Noorse steden: Oslo en Bergen.

 • Een lang en sneeuwzeker winterseizoen van november tot mei
 • Skiën voor ieder niveau, dankzij zowel makkelijke als uitdagende afdalingen
 • Goede mogelijkheden om off-piste te skiën
 • Een breed scala aan uitstekende accommodaties, waarvan een groot aantal ski-in/ski-out hotels zijn, direct aan de piste gelegen
 • Een grote en professionele skischool met Engels sprekende instructeurs
 • De beste après-ski van Scandinavië
 • Sneeuwparken voor beginners en experts
 • Dagopvang voor kinderen

skien

Meer wintersport in Noorwegen:

Beleef de bakermat van het skiën

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

10 reacties

 1. Nice! Dit skigebied ben ik nog niet geweest, maar het lijkt me zeker wat. Zo knap dat ze in Noorwegen zo goed zijn in ski cross. Het is zoooo moeilijk. Ik hou het maar gewoon bij het normale skiën. 🙂

  1. Hoe kun je nu niet van wintersport houden. Zelfs ik – die geen ski’s aanraak – ben er dol op

 2. Ik vind sneeuwlandschappen echt geweldig om te zijn, maar ik ben niet zo dol op kou haha. Ik heb nog nooit geskied of iets gedaan wat ook maar lijkt op wintersporten. Noorwegen is niet eens de eerste wintersport bestemming waar je aan denkt, maar het ziet er echt wel leuk uit!

 3. Vroeger ging ik ieder jaar op wintersport en ik kon ook serieus heel goed skiën als kind zijnde. Inmiddels is het al heel wat jaartjes geleden voor mij. Als ik moet kiezen tussen een verre reis of wintersport, is de keus heel makkelijk. Ik ga binnenkort wel weer een keer indoor skiën. Heb mijn petekind een introductieles snowboarden cadeau gegeven voor zijn verjaardag en dan zal ik eens kijken of ik het nog kan 😉

 4. Ik ben dus gewoon nog nooit op wintersport geweest. Het ziet er echt prachtig uit, maar ik ben helaas niet een ster in de kou (Ik ga in december naar Ierland dus dat is ook niet heel slim gepland haha).

 5. Wat een mooie bestemming! Ik heb helemaal niks met skiën, naar dit ziet er tof uit. Misschien vriendlief eens aansporen om hier te skiën, dan ga ik lekker wandelen met de baby.

 6. Ik ben geen wintersporter, maar vind de natuur wel prachtig! Noorwegen staat na ons bezoek aan Oslo dit jaar wel heel hoog op de wensenlijst

 7. Ik houd niet zo van wintersporten an sich, maar vind het er wel heel tof uitzien. Ben een aantal jaar terug naar Oostenrijk geweest in de winter en vond het superleuk om alles in de sneeuw te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *