Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom september de beste reistijd voor Lapland is

Lapland in september is een ideale combinatie. In deze maand veranderen de bossen in dieprode paradijzen. Aan de hemel verschijnt een gele gloed die ’s avonds transformeert naar het magische noorderlicht. Wil je de gekleurde wildernis en het mysterieuze Noorderlicht voor jezelf hebben? Ga dan naar Lapland in september.Lapland beste reistijd september voigt travel waterval

Goede temperaturen

Naast de mooie natuur en het noorderlicht zijn er in september een stuk minder muggen dan in de zomer. Een andere goede reden voor een reis naar Lapland in september, is de prima temperatuur (± 13°C) en de heldere dagen en nachten. Tijdens deze perfecte omstandigheden kun je goed hiken, kanoën of ’s nachts buiten te wachten op het magische licht. September is ten slotte een fantastische periode voor fotografen.

Noorderlicht in september

Lapland beste reistijd september voigt travel noorderlicht
Weinig mensen weten dat je het noorderlicht in september kunt zien. Ideaal! Dat betekent namelijk dat je het noorderlicht vrijwel in je eentje kunt bewonderen. Een groot verschil in tegenstelling tot de winterse maanden. Hoe kan het dat het noorderlicht zichtbaar is in september? Dit komt doordat het in deze maand al donker genoeg is. De zon gaat al weer een stuk eerder onder. Om precies te zijn om 19:00 uur. Je hebt in september 10 uur de tijd om het noorderlicht te spotten, want de zon komt pas om 05:00 uur weer op.

Nog een voordeel: je hebt geen dikke lagen kleding nodig om naar buiten te kunnen. In tegenstelling tot de wintermaanden vriest het ’s avonds en ’s nacht in september in Lapland niet. Geen temperaturen onder nul betekent geen bevroren meren. Door de onbevroren meren wordt het noorderlicht prachtig als spiegelbeeld weerkaatst in het water.

Zomer in Lapland

Iedereen moet een keer in zijn leven de zomer in Lapland hebben gevierd. De dagen zijn van mei t/m halverwege augustus heel lang. In juni schijnt de zon zelfs 24 uur per dag. Deze middernachtzon zorgt bij alle locals, en vele reizigers, voor goede gevoelens. Mensen zijn relaxt, er is namelijk tijd genoeg. Je kunt zelfs ’s nachts kanoën of door de wildernis wandelen. Hecht je waarde aan in het donker slapen, maar wil je toch dat zomerse gevoel in Lapland ervaren? Dan is september de perfecte reisperiode voor Lapland. In deze maand is het dagelijks minimaal 7 uur volledig donker.

Sneeuw in september in Lapland

Het winterse wonderland van Lapland ervaren? Dat kan ook gewoon in september. Aan het einde van de maand valt het eerste dunne laagje sneeuw. Dit dunne laagje sneeuw tovert Lapland onmiddellijk voor eventjes om tot winters paradijs. Helaas is het nog te warm voor de sneeuw om te blijven liggen, dus skiën of langlaufen is nog niet mogelijk. Gelukkig kun je wel hiken, fatbiken, raften, kanoën, beren spotten en wilde beren spotten.

Een reis naar Lapland in september bied je het beste van alle seizoenen. Aan de ene kant is het weer nog steeds prettig terwijl de natuur prachtige kleuren krijgt. Aan de andere kant kun je het noorderlicht spotten! Wil je dit meemaken? Met Voigt Travel reis je naar bestemmingen boven de poolcirkel. Voigt Travel is gespecialiseerd in pure belevingsreizen naar het verre noorden.

Tip: Kies ook eens voor een wintersport in Lapland (zonder skies)

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *